Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (643)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny populace jsem se totálně pronudil, loni akademií oceněným, Nomadland této nově vycházející hvězdy režisérské šarže. Leč u pečlivě promazaného kola mašinérie jménem Marvel studios jsem pochopitelně nečekal, že by si Chloe Zhao dokázala protlačit byť jen minimum nějakého autorského rukopisu. Světě div se, ono to tam ale je. Na Eternals jsem šel vyloženě ze setrvačnosti, jelikož jsem od Captaina Ameriky z roku 2011 v kině nevynechal jedinou marvelovku a trailery mě nikterak zvlášť nepřesvědčily o tom, že by mě bohové na marvelácký způsob, o kterých pochopitelně 7000 let nikdo neslyšel, měli nějak zajímat. Dokonce i vtipy, které ve filmu fungují, tak v traileru nefungovaly. Ovšem povedlo se a i přes téměř neúnosnou délku se mi povedlo se dostat většině postav pod kůži a bavilo mě to celé sledovat, kam se to posune. Ano, i tentokrát je to třeskutě akční a bouchají tu gigantické předměty, to už zkrátka být musí a je to stejné jako vždy. Mě tu ale bavily hlavně postavy a přesně na ně napasovaní herci, kteří jsou všichni známí, ale buď jen ze seriálů, nebo mají ty nejlepší roky kariéry za sebou..a celkem mě překvapilo, jak jejich řady nakonec prořídnou. Další věcí, o čem jsem během filmu přemýšlel, byl fakt, že mi hrozně chybí nové velkolepé historické filmy, navíc z tolika etap, které nebyly příliš ve velkofilmech prozkoumány. Například conquistadorská tažení v Americe (bohužel zde většina děje ve tmě, to mě příliš neuspokojilo), ale hlavně Babylon, který jsem v této nádherné podobě (pochopitelně cgi) ještě neviděl. Když se bavíme o vizuálu, marvelovky se nikdy nechlubily výjimečnými kameramany s pečlivě vypiplanou kompozicí obrazu a bylo jim vyčítáno, jak jsou mdlé a šedivé. Během filmu to extra nevadí, u Eternals mě ale překvapilo, že tentokrát zelené plátno tolik nebije do očí a scény z reálných přírodních lokací skutečně vypadají, že se tam natáčely ( ne jako například v Thorech), iluzi si kazit ale nechci. Jen by mě zajímalo, jestli je to kvůli tomu, že se premiéra o rok odsunula a mistři počítačových efektů dostali prostředky navíc na zdokonalení. Za mě tedy příjemné překvapení a věřím, že napodruhé se více zaměřím na hojně zastoupené detaily, které mi tentokráte mohly uniknout. PS : narážky na MCU už po několáté zbytečně nucené. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Blockbuster s poselstvím a silně bušícím srdcem, kterému snad i ta nálepka MARVEL tak trochu škodí. Nádherný historický výlet napříč tisíciletími stojící na dialozích mezi hodně různorodou skupinkou hrdinů. Jsem zvědavý, jak se na tuhle fázi bude nahlížet zpětně. Zda jako na snadno rozbitelnou, jako stolek z podzimní kolekce IKEA, a nebo jako na silnou páteř pro další vývoj MARVEL universa. Já svůj tip mám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi občas není od věci jít do kina na film a mít od něj minimální očekávání. O Eternals jsem toho totiž slyšel hodně, nejvíc asi to, že je poplatný době. Že podporuje menšiny, že je zviditelňuje, že je tu první gay superhrdina a bůhví co ještě. No, pak to všechno začalo. Úvodní intro bylo jak nějaká drahá reklama na dokonalého člověka z nějaké sekty, nad čímž jsem teda hodně kroutil hlavou a bál se, že v kině těch 150 minut nevydržím. Jenže stačilo přežít prvních deset minut a pak se rozjel naprosto nádherný příběh. Tak krásný, že na konci mi bylo, jako když jsem poprvé viděl Strážce galaxie. Něco, totálně odlišného, co do současného Marvel univerza vůbec nezapadá. Naprosto odlišní herci, které byste si jako superhrdiny nikdy nedokázali představit. Humor od dua Kumail - Dong-seok, který je natolik odlišný, ale ve skrze neskutečně zábavný, že byste ze začátku nevěřili, jak Vás v průběhu filmu tak upřímně pobaví. No a nakonec prostředí a kopa filozofických témat, která by Vás ani nenapadla vyslovit. Scénář filmu dokázal, že komiksový film může být i něco víc, než jen zábava. To propojení Eternals s planetou Zemí mi přišlo tak dokonalé, že jsem na konci zíral v němém úžasu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel sliboval trochu jinou komiksovku a to taky dodal. A já teď, hodinu po odchodu z kina, nevím, jestli je to dobře. Eternals jsou hodně ambiciózní podívaná, ale možná až příliš, protože se pokouší řešit spoustu témat na malém prostoru a navíc s desítkou hrdinů. Takže obvykle není moc čas meditovat nad vírou, osudovostí, mytologiemi, náboženstvím a zodpovědností. I přes 160 minut je to nakonec svým způsobem osekané.  Na druhou stranu ten ksicht nové marvelovky je opravdu výrazně jiný, Eternals se ani moc nepokouší odkazovat se na ostatní superhrdiny (místo toho si dělají srandu z DC) a sebevědomě kráčí po vlastní cestě a dost jiným směrem. Fakt teď nevím, jestli je ta cesta správná. Chloé Zhao zvládá akci a všechny atrakce s přehledem, ale od začátku evidentně točila ambicióznější film, který má být začátkem něčeho většího. A zároveň v něm musela řešit tolik věcí, že to prostě bez kompromisů a zkratek nešlo. Zatím řeknu, že spíš než vyloženě dobří jsou Eternals zajímaví. Zajímaví jsou však hodně. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejnudnější blockbuster z Marvel Cinematic Universe. Sotva dokoukatelný. Zoufale statická režie, kvůli níž polovina scén sestává z nuzných dialogových výměn postav nastoupených do půlkruhu proti sobě, suše a staticky snímaných od pasu nahoru a předstírajících jakýsi život - tohle jsou teprve umělohmotní paňáci s nulovou přesvědčivostí. Herci mrtvolní až běda, polovina neznámá a bez charismatu, Angelina a Salma ve svých nejhorších polohách. Pokusy o humor bolestně infantilní a hláškující indická sekce tak trapná, až jsem si zakrýval oči. Akce je podprůměrná a naprosto nezajímavá. Práce s archetypy, mýty a historií na úrovni mateřské školy a tvůrci mají bohužel větší zájem o inkluzi než o výstavbu opravdu dramatického a napínavého příběhu. Výsledkem je nezáživná a ve své roztahanosti nesnesitelná katastrofa, kterou si může užívat asi jen nenáročný masochista. Po fajnové oscarovce Země nomádů hodně tvrdý náraz. 3/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu se loď Eternalů jmenuje Domo. V komiksech se tak ale jmenuje Eternal, který spravoval záležitosti Olympie, města Eternalů. (Kubaaa97)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama