Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (643)

Douglas 

všechny recenze uživatele

ETERNALS ve mně vyvolávají značně rozporuplné pocity. Na jedné straně plně respektuji některé aspekty jejich stylové i vyprávěcí výstavby. Překvapivě přehledně inscenuje jednotlivé větší akce i několik paralelně probíhajících linií, obratně pracuje s průběžným dávkováním informací ve velmi dlouhém i velmi krátkém trvání příběhů, funkčně propojuje detektivku a mytické vzorce. Na druhé straně mě ovšem iritují svým fikčním světem, příběhem i tematickým uchopením. Motivy nezávislé kinematografie, banální odkazy na kulturní dějiny a házení mnoha tisíci let tam i zpět, aniž by to bylo možné na charakterizaci a jednání postav jakkoli rozpoznat, dělají z ETERNALS ve spojení se superhrdinskými schématy ne onen údajně serióznější a dospělejší film... nýbrž jen přiblblý kýč, který je paradoxně mnohem infantilnější než všechny dosavadní marvelovky. O něco detailněji to vysvětluji na Poznámkách. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Když jsem prvně shlédl trailer, zasmál jsem se a neočekával nic jiného než další politicky korektní zrůdnost. To čehož jsem se obával nejvíce, však překvapivě příliš nevadilo. Nakonec to vůbec nebylo tak špatné. Bylo to vtipné a vcelku dobře akčně provedené. Nicméně tomu zcela nepochopitelná překombinovanost brání, aby to mohlo slavit nějaký větší úspěch (ale to už je pravděpodobně chyba předlohy). Nemluvě o tom, že byl příběh zcela všední a spíše zbytečný. MCU tímto rozhodně nebyl nijak pozitivně obohacen a spíše to celku vší nedomyšleností hodně uškodilo. 53% PS: Z hrdinů nejvíce zapůsobila Thena a celkem mě popudilo, jak bezostyšně byl napodoben Superman od DC. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že i v Marvelu najdeme Dänikena. V rámci MCU začínám být hodně vybíravá, všechny seriály opravdu vidět nepotřebuju, ale tenhle film mi udělal radost. Hlavně rekonstrukce Ištařiny brány. Pokud by si někdo chtěl dočíst komiks na téma Eternals v češtině od Gaimana, nechť hledá v Ultimátním komiksovém kompletu č. 45 pod názvem Věční. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Slečna hlásí, že Eternals u nás diváky netáhnou, ve velkém sále je nás nakonec rovných sedm. Načasování premiéry bohužel nebylo nejšťastnější, a konkurence s tím nemá co dělat. Ale o tomhle tady mluvit nechci, pojďme k filmu. Nemyslím si, že by mě kdy Marvel takhle znudil a zklamal. Nerozumím potřebě dělat z filmu něco, pro co si typický divák rozhodně nepřišel. Nač se snažit o hloubku, když postavy mají tak jednoduché charaktery? To mi tam radši pošlete pár oblud navíc a vyberte příště víc cool týpky. Tyhle pokusy se mi nelíbí. Z postav se mi asi nejvíc zamlouvat Kumail a jeho kameraman, ten mě aspoň dvakrát pobavil. Na Ma Dong-seoka jsem se těšila, ale stejně ho mám o dost radši, když i trochu hraje. Jestli chcete akci a emoce, běžte radši na Bonda, ten je super hrdina. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejnudnější blockbuster z Marvel Cinematic Universe. Sotva dokoukatelný. Zoufale statická režie, kvůli níž polovina scén sestává z nuzných dialogových výměn postav nastoupených do půlkruhu proti sobě, suše a staticky snímaných od pasu nahoru a předstírajících jakýsi život - tohle jsou teprve umělohmotní paňáci s nulovou přesvědčivostí. Herci mrtvolní až běda, polovina neznámá a bez charismatu, Angelina a Salma ve svých nejhorších polohách. Pokusy o humor bolestně infantilní a hláškující indická sekce tak trapná, až jsem si zakrýval oči. Akce je podprůměrná a naprosto nezajímavá. Práce s archetypy, mýty a historií na úrovni mateřské školy a tvůrci mají bohužel větší zájem o inkluzi než o výstavbu opravdu dramatického a napínavého příběhu. Výsledkem je nezáživná a ve své roztahanosti nesnesitelná katastrofa, kterou si může užívat asi jen nenáročný masochista. Po fajnové oscarovce Země nomádů hodně tvrdý náraz. 3/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu se loď Eternalů jmenuje Domo. V komiksech se tak ale jmenuje Eternal, který spravoval záležitosti Olympie, města Eternalů. (Kubaaa97)
  • Ve filmu vidíme Danea Whitmana, který je znám pod jménem Black Knight. Zahrál si ho Kit Harington, jenž je již 13. hercem z Hra o Trůny (od r. 2011) v MCU. Původním „Černým rytířem“ byl Sir Percy of Scandia (jeden z rytířů Kulatého stolu), kterého vymyslel na základě legend o Králi Artušovi Stan Lee spolu s Joe Maneely v roce 1955 („Black Knight vol. 1 #1“). Dane Whitman měl však svůj debut až v roce 1967 v „The Avengers #47“, kdy zdědil magický meč po svém strýčkovi (Professor Nathan Garrett). Síla Black Knighta tví právě v tomto meči, avšak v některých komiksech měl Dane Whittman superschopnosti nezávislé na této zbrani. Dane se stal součástí původních Avengers, Heroes of Hire, Defenders, Ultraforce (Pre-Black September), MI-13 či Excalibur a konal dobro výhradně kvůli špatné pověsti jeho rodiny, která s mečem nezacházelo počestně a zodpovědně. (3T)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama