Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pribehove asi nejslabsi dil, ale jelikoz je celej film jedna velka honicka, tak se zaroven jedna o dil nejzabavnejsi. Navic Gibson uz tu je precejen vetsi drsnak a budoucnost je tu vykreslena docela solidne. Jinak uz k filmu neni moc co dodat, daleko lepsi nez prvni dil, asi nejlepsi z cely trilogie a paradni atmosfera, takze slusny 4*. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně větší rozpočet oproti prvnímu dílu je rozhodně vidět na téměř každém záběru, ale někdy jsem si nebyl jistý, zda to není jen parodie. Skvělé scény se míchají s až nepochopitelnými záběry. Nevím jestli režisér miluje sado maso, ale tyhle kostýmy podle mě opravdu k "bad-ass" válečníkům nesedí. Mel Gibson opět nezklamal a spolu s akcí na silnici je základem tohoto, pro mne stále nepochopeného velkého kultu. /50%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Silniční válečník. Muž, kterému říkali MAX…. Jeden s filmů, které pro mne nezestárnou. Miluju ty divný stroje, hrůzný padouchy a lidský zjevy. Osamělej chlápek bez budoucnosti, moc se nemluví. Skoro jako western, jen zde mají kožený oblečky. Neskutečná postava, výrazná, až protivná hudba a perfektně (na tu dobu) nasnímaná akce. Když NO FUTURE, tak s Bojovníkem silnic! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dych berúci postapokalyptický akčňák, pri ktorom cítite všadeprítomných prach až vo vlastných ústach. Perfektne vytipované lokácie, dynamický a silnou atmosférou vybavený dej, unikátne akcie s autami. Ešte o triedu lepšie než veľmi dobrý prvý Mad Max. Čo by som dal za to, zhliadnuť to na veľkom plátne! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy, tomu říkám jízda až srdíčko usedá. Oproti jedničce (která působila jako parodie sama sebe) se zde nachází uvěřitelný fikční svět, větší rozpočet, promakanější výprava, pravděpodobnější scénář, napětí jako bič a taky konečně sympatické postavy. Bruce Spence je zlatíčko od hadů až po nádherný předkus a kdo by nechtěl malé bojovné děťátko s bumerangem domů na hraní. Mel nemluví a krvácí a tak je to asi taky dobře. Celkově velmi pohledný zástupce kategorie filmů "guilty pleasure", u kterých se člověk až zase tolik nestydí, že se na ně dívá. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (43)

  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)
  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)
  • Jedním z faktorů při vybírání lokací pro natáčení byla mapa srážek, podle které na zvolených místech nemělo po dobu produkce filmu vůbec pršet. Naneštěstí pro filmaře během natáčení samozřejmě pršet začalo - na daném místě to bylo poprvé za čtyři roky. Natáčení kvůli tomu bylo zastaveno na víc než týden. (Morien)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama