Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nic moc akce, špatní herci, žádný děj a ještě k tomu všemu rádoby filozofické pokukování po novém světě. Tak tohle by dohromady skutečne nešlo. Překvapivě ani vzhledem k navýšení rozpočtu film příliš neodpovídá. Několik krásných písečných záběrů na horizont nemá s financemi příliš co dělat a výprava zrovna dvakrát výstavní není. Vše působí až velmi lacině a nemá to co dělat s tím, že se tvůrci snažili navodit pocit opravdovosti pouštních obydlí. Tina Turner je vcelku monstrózní herecký omyl a její přítomnost zde jaksi nechápu. Tragická je ovšem i celá kostra děje, která je doslova a do písmene o ničem. Dóm hromu je tam v podstatě jen v úvodním souboji a zbytek je Mel Gibson putující, umírající, hledající své já, vůdce skupiny atd... Nejhorší díl. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem prvé dva díly přirovnal k punku, tenhle mi stylově sedí spíš k nějakému metalu, zejména black metalu. Tyto dojmy podmiňují zcela konkrétně zpodobnění padouši reps. jejich oblečení a jednání. Do tohoto metalu libě přizvukuje saxofon a krásný hlas zpěvačky Tiny Turner, která si zde dokonce zahrála jednu z hlavních rolí. Dóm hromu rozvíji představy o postapokalyptickém světě a zcela logicky dospívá k tomu, že se lide zadaptují a z dostupných zdrojů se pokusí znovu postavit svět, který fungoval před katastrofou. Do takového místa, městečka Bartertown, přijíždí i Mel Gibson, který pochopil, že když není nafta, nedá se trávit den projížděním krajiny oldsmobilem se spotřebou 40 na 100. Nyní disponuje skupinkou velbloudů, o které ale záhy přijde. Od této chvíle sledujeme celkem napínavě se rozvíjející film o hře na kočku a na myš, vrcholící Gibsonovým debaklem v Dómu hromu. Pak film chytí druhou rovinu, která právem rozděluje diváky na ty pořád spokojené a na ty o poznání nervoznější. Vyhnán z města se ocitné v jakési dosud neobjevené oáze, kterou okupuje banda fracků. Tam si náš hrdina vybuduje hlavní slovo a s jejich pomocí se vrátí do Bartertownu zjednat pořádek. Sami vidíte, že ve srovnání s pohnutky hrdiny prvního dílu to nemá mnoho společného. Mně osobně ale tento vývoj událostí příliš nevadil. Prostě jsem to přijmul a jako kluk si představoval, jaké to asi je být divokým dítětem z oázy postapokalyptického světa a bojovat s Šíleným Maxem po boku proti Master-Blasterovi, Tetičce a mnoha dalším šíleným padouchům. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení trilogie, která měla zůstat u dvou pokračování (nebereme-li samozřejmě velký Millerův návrat po třech dekádách z letošního roku). Jedním z rozdílů oproti předchozím dvěma dílům je zřejmě to, že se prakticky neodehrává v poušti, kde vybuchující auta létala vzduchem, ale v městě bez zákonů, které nijak zvlášť neláká. Příběhově je to rutina, technicky ovšem George Miller nezklamal. Ač je trojka méně brutální, než starší dva bratři, párkrát přeci jen potěší. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velký rozpočet tentokráte udělal velký film. Postapokalyptický svět je úžasný. Nejenom skvostná výprava, ale celkový felling snímku je na té nejlepší možné úrovni a přestože je Tina Turner stejně dobrá herečka jako zpěvačka (přeberte si to jak chcete) a příšerně politicky korektní téma jako je záchrana malých dětí notně zacloumá benevolencí diváků milujících předchozí dva díly, nedá se dělat nic jiného než si do posledního zrnka písku z Velké Nicoty užívat strhující podívanou, která protentokrát nevsadila na auta (aby vám pak v úchvatné naháněčce na konci vytřela zrak) a zároveň se i trochu zaobírá světem okolo. Mel Gibson úspěšně soupeří s diamantem co se celkové tvrdosti týče, já mu to žeru i s navijákem a můžu s klidem konstatovat, že pod Kopulí hromu se skrývá jednoznačně nejlepší film série! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tina Turner byla za svou roli oceněna na Image Awards. Kovový oblek Tetičky vážil 55 kilogramů. Scénář : Terry Hayes a George Miller. Kamera : Dean Semler. Hudba : Maurice Jarre. Hrají : Mel Gibson ( Šílený Max ), Bruce Spence ( Jedediah ), Adam Cockburn (Jedediah mladší ), Tina Turner ( Tetička ), Frank Thring ( Sběratel ), Angelo Rossitto ( Master ) a Paul Larsson jako Blaster. Úspěšné dovršení celé trilogie. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)
  • Film odkazuje na román Russella Hobana "Riddley Walker" o hrdinovi cestujúcom po postapokalyptickom Anglicku. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama