Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

choze 

všechny recenze uživatele

V trojce dospěl rozklad civilizace až k začátku obnovy a styl filmu se opět posunul - trojka přišla o brutalitu (oproti jedničce a dvojce tu poprvé není žádné znásilnění) a pokračuje v humorném ladění dvojky a optimismu jejího závěru. První třetině filmu v Bartertownu je svižný postapo akčňák s Maxem, který je i bez svého auta badass, a efektním soubojem v Dómu hromů. Působivě i rozpačitě pak působí druhá třetina, kde Max potkává izolované společenství dětí s vlastní historií přecházející do mytologie, do níž je začleněn coby mesiáš. Miller tak v jednom filmu podchycuje dva postapo přístupy - akční a filozofický, ale výsledek je rozklížený. Po postavě nemluvícího divokého dítěte ve dvojce, které naznačovalo zdegenerování lidstva do totálního barbarismu, je to krok zpátky a zároveň dopředu, a akční sérii to dodává zajímavý přesah, ale také ro retarduje tempo akční filmu. Končí se opět akčně efektní honičkou s postapo vlakem. Je to zvláštní film, který plně neuspokojí asi nikoho, ale tvůrci měli vizi. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je tady toho moc. Město, ztracené děti, pak boj. O co vubec jde? Chaotické! Z kultu prvních dvou dílu zde zbyl jen Max a postapokalyptická Země. Dalo se vytěžit více než suchozemská verze Kostnerova Vodního světa (nezdá se vám to krapet podobné ? ). Snad někdy dojde na pokračovaní a regulerně serii ukončí a Mel se vratí k roli , která ho pro film zrodila ( následuj Stalloneho a Willise !) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdyby člověk neznal jedničku a dvojku, snad by se dalo dát pár bodíků navíc, ale tahle blbina s dětma, Tinou Turner a výkaly jako zásadní energetickou surovinou, to je plivanec do tváře všem hard-core post-apocalyptickým akčňákům. Jediná hvězda je za souboj s dvojicí Master Blaster, který probíhá na gumách (!) a s pomocí motorových pil (!!!!) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velký rozpočet tentokráte udělal velký film. Postapokalyptický svět je úžasný. Nejenom skvostná výprava, ale celkový felling snímku je na té nejlepší možné úrovni a přestože je Tina Turner stejně dobrá herečka jako zpěvačka (přeberte si to jak chcete) a příšerně politicky korektní téma jako je záchrana malých dětí notně zacloumá benevolencí diváků milujících předchozí dva díly, nedá se dělat nic jiného než si do posledního zrnka písku z Velké Nicoty užívat strhující podívanou, která protentokrát nevsadila na auta (aby vám pak v úchvatné naháněčce na konci vytřela zrak) a zároveň se i trochu zaobírá světem okolo. Mel Gibson úspěšně soupeří s diamantem co se celkové tvrdosti týče, já mu to žeru i s navijákem a můžu s klidem konstatovat, že pod Kopulí hromu se skrývá jednoznačně nejlepší film série! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • Na rozdíl od prvních dvou dílů série má zde Max (Mel Gibson) upilovanou brokovnici s vnějšími kohouty model Rossi Overland 12-Gauge. (HectorHagman)
  • Původně mělo jít o film o dětech, žijících bez rodičů, kteří si představují, kým by chtěly být. Jedno by si představovalo Maxe (Mel Gibson). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 29. června 1985. (Varan)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama