Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost.Klasická ukázka děravého scénáře brutálního béčka z 80sátých let.Jsem béčkař,ale razím heslo i béčko se musí umět a musí v sobě něco mít.Žádná atmosféra,příšerná hudba...fakt příšerná,tupé dialogy,nezáživné smrti,Jason v hadru na hlavě...těch lidí k zabití...těch možností!A čeho se dočkáme?Ničeho :-) 1* hvězdu za slide vozíčkáře a Jasonovo proběhnutí před autem.Jinak další důkaz toho,jak trapná série tohle je. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Poprvé se na scéně objevuje Jason, zatím jen s papírovým pytlem přes hlavu, na konci ovšem ukáže svoji deformovanou tvář. Razí si heslo - Zabili jste mě matku, tak tady máte přes držku! A tak likviduje nejenom nebohé teenagery, ale každého, kdo se mu postaví do cesty. A s nikým se vůbec nesere! Jen je škoda, že mordy nejsou tak detailní, jak u předešlého dílu, kde si mistr Savini dával moc záležet. To prostě k takovému druhu filmu patří a u tohoto pokračování je to nedostačující. Ale i tak, atmosféra, lekačky, hudba, vraždící Jason - to vše je krásná osmdesátková slasheřina! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak Jason Voorhees nastupuje na scénu. Bohužel jako totální tupec s pytlem na hlavě. Neříkám, že dvojka je špatnej díl. Pár povedených vražd se tu najde (hlavně smrt vozíčkáře) ale přijde mi to celý takový nedodělaný a amatérský. Ono to bude asi i tím, že se jedná o debut Steva Minera coby režiséra a nezvládl to ještě tak dobře vybrousit. V rámci série to určitě nijak nekazí její jméno, ale jsou o dost povedenější díly než je tenhle.50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na začátku uděláme symbolickou tečku za prvním dílem a šup šup sem s novým masem… :-) Friday the 13th Part 2 je pro mě o něco lepší než první díl hlavně tady už SPOILER K JEDNIČCE! vraždí Jason, i když ještě nemá svou masku. KONEC SPOILERU! Jinak právě tady je vidět, jak jsou dvojky větší, než jedničky. Jen si vemte, máme tady více masa (rozuměj, více omladiny) na zabíjení, více nahoty, více… no zkrátka více všeho. Hudební motiv, je parádní, lekačky podařené a závěr i když očekávaný, potěšil. Opravdu dost dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, ale když se na to dívám s odstupem několika dnů (první dva díly této série jsem opravdu viděl v pátek třináctého) tak vím, že mi něco chybělo. Takhle to bude za 80 %. Jo a přemýšlím, že bych jel kempovat… kde že je ten Crystal Lake? ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Při finálním souboji Jasona (Warrington Gillette) a Ginny (Amy Steel) herečka Amy Steel málem usekla motykou prst kaskadérovi Steveu Dashovi, který byl pod maskou Jasona. Musel být odvezen na pohotovost, kde mu poraněný prst zašili několika stehy. (Chatterer)
  • Paul (John Furey) u večeře řekne, že mají jen dvě auta. Červené patří Ginny (Amy Steel) a černé Jeffreymu (Bill Randolph). Obě auta odjíždějí do města. Poté se Ginny s Paulem vrací v červeném voze. O několik minut později se přitom Ginny snaží dostat do třetího žlutého auta. (LION-MR.T)
  • Natáčelo se během října a listopadu roku 1980. (Stocki)

Reklama

Reklama