Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (754)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film, co nejen, že měl přijít do kin před rokem, kdy byl hotový, ale hlavně by dávalo mnohem větší smysl, kdyby na něj došlo před těmi pěti lety. Ale zkrátka pro to nebyl prostor, Marvel si točil ty dva, max 3 filmy ročně a kvantitativně se rozjíždí až ve čtvrté fázi se seriály. Film samotný je úplně klasická marvelovka s novými postavami, o kterých samozřejmě celé roky nebylo slyšet a narychlo se muselo vymýšlet, jak je napojit na MCU, ačkoliv tedy úvod docela zvedá naděje, že tentokrát se dočkáme něčeho, co není jen pásová výroba, ale něco umělečtějšího. Po parádním intru se však vracíme do starých kolejí a dostáváme onu pásovou výrobu. Je to však produkce takových rozměrů a přiměřených kvalit, za které by třeba u Warnerů líbali ruce. Jen to zkrátka není nic navíc. Což už prostě ani nemůže, jelikož je známým faktem, že u Marvelu jsou režiséři spíše najmutými nádeníky bez silné tvůrčí vize, která by příliš dřela (zdravím Edgara Wrighta či Scotta Derricksona) a akční scény točí jiný štáb, takže za ně Cate Shortland chválit nebudu, ač je rozhodně pochválit musím a je to asi ta nejlepší věc na filmu složeném z tisíckrát ojetých motivů ztráty a získání nazpět (skoro)rodiny a svrhnutí jednoho hrozně zlého pána, jež vede jistou zlou organizaci. Rok nebylo pořádně na co chodit, dva roky tu nebyla marvelovka, takže pokud už člověk nerezignoval na časovou kontinuitu a disneyovské hračkářské přehlídky jej stále neomrzely, je návštěva kina povinnost. Jsem jedním z nich. PSFlorence Pugh je nepřekvapivě výborná nástupkyně řádu Black Widow. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takový prazvláštní apendix, na který se tak dlouho čekalo, až vlastně není z hlediska celého Marvelího filmového seriálu zvlášť zajímavý a znova to uvidím tak za patnáct let, až si kliknu na disney+ a řeknu si, že si sjedu všechny marvelovky v chronologickém pořadí. On to ovšem není špatný film, jen trpí tím, že je ohraničený lepšími kousky a pro mě osobně tím, že titulní Černá vdova je zdaleka tou nejméně zajímavou z postav a všechny scény s ní si kradou jiní, obzvlášť taťkózní rudoarmějec a vůbec všechny "rodinné" scény balancují na hraně sitcomu, trapnosti a pokusu o dramatiku a s lepším scénářem a mnohem menším rozpočtem na digitalní efekty by to působilo o dost líp. PS: při psaní tohoto komentáře nebyl zraněn žádný pavouk, ačkoliv mám dojen, že ten v rohu na stropě po mě začíná vrhat divné pohledy a přísahal bych, že začíná bručet jako naspeedované medvídě.  ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, ale tohle je pro mě zatím nejzbytečnější Marvel film. Vůbec z něj nemám pocit, že MCU nějak přispěl - vznikl prostě proto, že fanoušci chtěli sólo Black Widow (a, božebože, dozvědět se, co bylo v Budapešti, aby už od toho byl pokoj) a Scarlett Johansson po Endgame pravděpodobně taky nebyla proti. Je to taková promarněná šance, film hraje od začátku do konce na jistotu a ačkoliv jsou akční scény příjemně a záměrně nadsazené (ne náhodou se Natasha dívá na Moonrakera) a hlavní hrdinky i hrdinové v nich působí ještě nezničitelněji než Jason Bourne nebo libovolný terminátor, co je to platné, když jsem si během té rychlojízdy nedokázal k většině postav vytvořit jakýkoliv vztah a v závěru mi bylo skoro jedno, co se komu stane. Týká se to bohužel i Taskmastera, který tu prostě najednou je a podle tvůrců by z něj měl jít strach, jenže nejde, protože nám je jasné, že tohle není ten typ filmu, ve kterém by mohl záporák vyhrát či alespoň remizovat. Tady se spíš až whedonovsky vtipkuje a na napětí zapomeňte. Jestli může Black Widow do budoucna MCU něco přinést, tak snad jen návrat Florence Pugh a Davida Harboura. Oba by mě potěšili. Ale tenhle příběh Black Widow nebylo nutné vyprávět. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem byla nadšená, ta je totiž vážně skvělá. Dobře zde fungovaly akční scény, byl zde jistý nádech osudovosti a Scarlett Johansson s Florence Pugh tvořily skvělou dvojku. Jenže druhá polovina se začala značně táhnout. Věci a skvělé nápady, které jsem doufala, že se rozvinou ve druhé půlce, vyšuměly úplně do prázdna, zcela zde nefungoval humor a film také trpí díky velice slabému záporákovi. Je to hrozná škoda, protože ten potenciál tam byl obrovský, takhle je to jen takový marvelovský průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že se jedná o nejslabší Marvelovku, byť z těch slabších určitě je. Když ale Marvel rozhazuje stovky milionů do větru na další projekty, tak proč si nenatočit film postavy, která není úplně nejpřednější, ale každej fanoušek předlohy Vám řekne, že svůj film si jistě zaslouží, no ne? Příběhově mi to sice přišlo docela dost o ničem. Vlastně mě to ani moc nebavilo, když si to v hlavě tak srovnávám. Nejlepší na tom všem ale byla akce, která sice byla brutálně digitální, ale třeba v Budapešti to byla velká jízda. Také úvodní titulky byly těžká pecka, dost možná nejlepší intro ze všech Marvelovek. Cover na Smells Like Teen Spirit od zpěvačky Malia J je neskutečnej nářez . No a i když je celej flim tak nějak příběhově průměrnej, musím uznat, že i samotný závěr se mnou docela hnul. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Natasha (Scarlett Johansson) používá ve filmu telefon značky Nokia Lumia se systémem Windows 10, který byl aktuální v roce 2016, kdy se příběh odehrává. (TheSlezy)
  • Na kubánskom letisku v roku 1995 má vojak, ktorý ošetruje zranenú Melinu (Rachel Weisz), batoh s MOLLE systémom. MOLLE bol predstavený v roku 1997 pred 11. septembrom a začiatkom vojny proti terorizmu sa bežne nepoužíval, čo si vyžiadalo profesionálnejšie vybavenie. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama