Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film, co nejen, že měl přijít do kin před rokem, kdy byl hotový, ale hlavně by dávalo mnohem větší smysl, kdyby na něj došlo před těmi pěti lety. Ale zkrátka pro to nebyl prostor, Marvel si točil ty dva, max 3 filmy ročně a kvantitativně se rozjíždí až ve čtvrté fázi se seriály. Film samotný je úplně klasická marvelovka s novými postavami, o kterých samozřejmě celé roky nebylo slyšet a narychlo se muselo vymýšlet, jak je napojit na MCU, ačkoliv tedy úvod docela zvedá naděje, že tentokrát se dočkáme něčeho, co není jen pásová výroba, ale něco umělečtějšího. Po parádním intru se však vracíme do starých kolejí a dostáváme onu pásovou výrobu. Je to však produkce takových rozměrů a přiměřených kvalit, za které by třeba u Warnerů líbali ruce. Jen to zkrátka není nic navíc. Což už prostě ani nemůže, jelikož je známým faktem, že u Marvelu jsou režiséři spíše najmutými nádeníky bez silné tvůrčí vize, která by příliš dřela (zdravím Edgara Wrighta či Scotta Derricksona) a akční scény točí jiný štáb, takže za ně Cate Shortland chválit nebudu, ač je rozhodně pochválit musím a je to asi ta nejlepší věc na filmu složeném z tisíckrát ojetých motivů ztráty a získání nazpět (skoro)rodiny a svrhnutí jednoho hrozně zlého pána, jež vede jistou zlou organizaci. Rok nebylo pořádně na co chodit, dva roky tu nebyla marvelovka, takže pokud už člověk nerezignoval na časovou kontinuitu a disneyovské hračkářské přehlídky jej stále neomrzely, je návštěva kina povinnost. Jsem jedním z nich. PSFlorence Pugh je nepřekvapivě výborná nástupkyně řádu Black Widow. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DCERA, SESTRA, AVANGER...“   Heleďte… úvodní ¾ hoďka uteče jako voda. Pak si tam holky sednou a začnou žvanit… pak akce… pak zase vykecávaj… což je fakt na hovno. Technicky nabušený, ale prostě…. celkem nuda. Co víc napsat?...     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Feromonový zámek? Neznám... 2.) Miluju tě Scarlett (Johansson)  /// Thx za titule „titulkomat“.              PŘÍBĚH ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Esence feminismu. Nejde o to, zda jsme kámošky a máme se rády, ale musíme držet při sobě, abychom odpálily do vesmíru zhoubný macho patriarchát, protože vážně jsme se nenarodily proto, abychom byly jen milé holčičky, co mají mlčet a být hezké. Florence Pugh dělající si legraci z elasťákových gest Scarlett Johansson aka Black Widow je top. Dobře, že komiksovky občas režírují i ženy. Jen by za to měly dostat stejné honoráře jako jejich mužští kolegové. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ČSFD filmový víkend 2021 Boskovice. Hmm tak musím dát za pravdu většině komentářů tady, že se bohužel jedná  o film dvou rozporuplných polovin. Tou první kdy akce střídá akci a lokace lokaci jsem byl unešen. Zdálo se mi, že Marvel konečně natočil i něco pro dospělé s realistickými akčními scénami a minimem infantilního humoru. To už však bohužel neplatí pro druhou polovinu která se zvrtne v tradičně otravnou a rádoby hrozně vtipnou záležitost pro celou současnou rodinu. Souhlasím taky s tím, že záporácká grupa je poměrně nevýrazná a tak padesátikilový holky v pohodě zase zachrání svět. No a když přežijete tu nezbytnou porci teen humoru, tak sice dostanete relativně velkolepé akční finále, ale tady už bohužel o fyzickou akci nezavadíte ani náhodou a je to jen jak by napsal Laco současný nezáživný a přepálený digibordel. Takže na jednu stranu mi ty dvě hodiny celkem svižně utekly a nebyl jsem nijak zásadně iritován. Na druhou stranu v tom vidím jistou promarněnou příležitost, ale co už aspoň jsem se skoro po roce zase jednou podíval do kina.60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby nestačilo, že všechny mužský postavy tu jsou tak trochu blbci, zlouni nebo směšný figurky, tak ještě k tomu z Taskmastera udělali ženskou... ale to je jedno, ona to je hlavně celkem dost nezáživná rutina a Vdova samotná je prostě k uzoufání nudná postava. Škoda, ženský akční žánr by si rozhodně zasloužil víc a díky za Sofii Coppolu a její živoucí ženské charaktery. Tohle je spíš výsměch. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Scarlett Johansson požiadala svojho manžela Colina Josta, aby s ňou nacvičil texty z filmu, ale on odmietol, pretože sa chcel vyhnúť akýmkoľvek spoilerom, je totiž veľkým fanúšikom Marvel Universe. (Pat.Ko)
  • Chloé Zhao byla mezi prvními, kdo byl zvažován pro režii filmu, nakonec však pro Marvel natočila snímek Eternals (2021). (NiWi)
  • Natasha Romanoff alias Black Widow se poprvé objevila v komiksu „Tales of Suspense č. 52“. (MarvelLover)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama