Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (754)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Za pochvalu stoja herecké výkony, z ktorých najvýraznejšia je bezpochyby Scarlett Johansson ako titulná protagonistka. Johansson sa do tejto svojej role, ktorú si už takmer osvojila, vracia po pauze od Avengers: Endgame vo svojej zaslúženej sólovke. A podáva tu vskutku silný a výrazný výkon a je skrátka Black Widow telom aj dušou. Čo však snímke trochu chýba je silnejší a výraznejší záporák. Nie, že by Ray Winstone nepodával kvalitný výkon. Ale jeho záporák, napriek tomu, že je dostatočne hrozivý, nie je taký dôrazný, ako by sa od neho dalo očakávať. A celkovo postráda akúsi charakteristiku, ktorá by ho robila trochu zaujímavejším. Dohromady je tak táto dlho očakávaná Marvelovka veľmi záživný zážitok, ktorý predovšetkým nenudí. Jej najväčším plusom je nikdy neutíchajúca akcia, ktorá je navyše podarená a kvalitne odvedená. (26.7.2021) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že se jedná o nejslabší Marvelovku, byť z těch slabších určitě je. Když ale Marvel rozhazuje stovky milionů do větru na další projekty, tak proč si nenatočit film postavy, která není úplně nejpřednější, ale každej fanoušek předlohy Vám řekne, že svůj film si jistě zaslouží, no ne? Příběhově mi to sice přišlo docela dost o ničem. Vlastně mě to ani moc nebavilo, když si to v hlavě tak srovnávám. Nejlepší na tom všem ale byla akce, která sice byla brutálně digitální, ale třeba v Budapešti to byla velká jízda. Také úvodní titulky byly těžká pecka, dost možná nejlepší intro ze všech Marvelovek. Cover na Smells Like Teen Spirit od zpěvačky Malia J je neskutečnej nářez . No a i když je celej flim tak nějak příběhově průměrnej, musím uznat, že i samotný závěr se mnou docela hnul. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud jste byli zklamáni comicsovými ženami v akci, jako jsou Captain Marvel a Wonder Woman, tak tenhle origin(ální) nášup určitě  potěší vaše akční choutky. Akce dominuje a je ve více  jak dvouhodinovém filmu kvalitně  rozložena a zrežírována. Překvapující je, že na režijní  sesli trůnila žena, co se v minulosti akčními záležitostmi nikterak vyloženě neprezentovala. Cate Shortland ví,  jak zabavit diváky. Dějství má dramatický  rozměr, dvě malá děvčata  jsou v úvodu odtržena od svých  rodičů, načež v ději následně skočíme o 21 let, z holčiček jsou půvabné holky, z nichž minimálně jedna nemenstruuje (fakt). Sluší se podotknout, že se opětovně potkali až v dospělosti. A pomsta na tyranovi jménem generál Draykov na sebe nenechá dlouho čekat. Dialogy a psychologické pochody se příliš nepovedly,  tudíž je jedině dobře, že  při každé možné  příležitosti se o slovo hlásí akční rejdy a digitální tuning. Zajímavostí je, že starší ze dvou hlavních protagonistek, Scarlett Johansson, ztvárnila mladší ze sester, kdežto o 11 let mladší Florence Pugh hraje starší sestru. Navíc hlavní hvězdu filmu solidně zastínila. Nástup postupem času hlásí jejich taťka David Harbour, který hnil celé roky ve vězení, a také jejich mamka Rachel Weisz. Film má smůlu v tom, že  je mládeži  přístupný, takže jakýkoliv drastický potenciál je nemilosrdně zadupán v zárodku, což je škoda. Na světě  je akcí protažené svěží comicsové dílo, které má všechny důležité divácké atributy a režijně funguje i nemálo příjemně překvapuje. 8/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Marvel ako sterilné direct-to-dvd akčné béčko z roku 2004. Hej, to tu ešte nebolo. Počas prvej polhodiny som v kine reálne zaspával. V podstate tu nie je nič hodné zmienky, azda okrem záverečnej asi trojminútovej akcie vo vzduchu, dobrého prízvuku v ruštine oboch ústredných sestier a skvelej Florence Pugh (ktorá tu ako jediná niečo hrá, lebo Scarlett Johansson scenáristi napísali len nudnú melancholickú pózu, David Harbour hrá Slavoja Žižeka a Rachel Weisz má tu viac menej nudné cameo). Tvári sa to strašne vážne, ten občasný humor totálne nefunguje, slovné výmeny sú kŕčovité a príbeh je strašne priehľadný. Pritom námet o spojení fiktívnej rodiny, z ktorej sa stáva reálna rodina, je parádny. Lenže ujal sa toho Marvel autopilot. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby nestačilo, že všechny mužský postavy tu jsou tak trochu blbci, zlouni nebo směšný figurky, tak ještě k tomu z Taskmastera udělali ženskou... ale to je jedno, ona to je hlavně celkem dost nezáživná rutina a Vdova samotná je prostě k uzoufání nudná postava. Škoda, ženský akční žánr by si rozhodně zasloužil víc a díky za Sofii Coppolu a její živoucí ženské charaktery. Tohle je spíš výsměch. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Tvorcovia sa snažili čo najviac nespomínať postavy ako Iron Man alebo Captain America, pretože chceli, aby bol tento film výlučne o Black Widow. (Pat.Ko)
  • Natasha (Scarlett Johansson) používá ve filmu telefon značky Nokia Lumia se systémem Windows 10, který byl aktuální v roce 2016, kdy se příběh odehrává. (TheSlezy)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama