Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

choze 

všechny recenze uživatele

Třetí Pátek jsem viděl poprvé v polovině devadesátek na ORF1 s podtitulem Und wieder ist Freitag dreizehn. V rámci série je památný tím, že Jason v polovině děje poprvé nafasuje svou ikonickou masku (kdo to vymyslel, je bez prdele génius, ta maska mu fakt sekne) a že byl stejně jako o rok mladší trojky Čelistí a Amityville natočen ve 3D. Takže se připravte na spoustu vražedných nástrojů (prim hrají tentokrát vidle) zabodávaných do kamery nebo v detailu trčících z těl obětí, nemluvě o chuťovce "Jason rozmáčkne týpkovi hlavu a z té vyletí oko do kinosálu". Jinak trojka patří se čtyřkou a sedmičkou, kterou jsem z celé série viděl jako první, k mým nejoblíbenějším dílům, je tu solidní bodycount, pěkný holky i pár fajn mordů (Jason sekne kluka chodícího po rukou mačetou do rozkroku) a vrátil se i Volkswagen brouk ze dvojky :) I když dneska už je to na mě moc zdlouhavé a přiblblé a třetí hvězdičku dávám z čiré nostalgie. V závěru se dočkáte parafráze kultovní závěrečné scény z jedničky - dívka se ráno po masakru probouzí v kánoi na jezeře a... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jason dostal od scenáristov novú partiu na porážku ( extrémne nesympatickú), od producentov 3D ( tie kompozície silou mocou do priestoru sú hrozne rušivé) a od režiéra prvýkrát svoju legendárnu hokejovú masku. Ale všetci mu okrem toho nejako opäť zabudli pribaliť dobrý film.4/10 trikrát a dosť. na ďalší diel nemám silu ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Původní název: Pohádka o tom, kterak Jason k brankářské masce přišel:-) Sice už to není to, co první dva díly (respektive je to úplně to samé, ale už ne tak děsivé), ale pořád je to kvalitní vyvražďovačka se skvělým Jasonem. I když tu scénu na lodičce si už mohli odpustit. Mimochodem některé z obětí byly docela i sympatické a některých mi bylo i líto. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

S tých mnohých častí ktoré sa natočili o tomto zabijakovi si pamätám iba na dve na túto tretiu časť a na šiestu. Jason siv tejto časti konečne odkladá pytlík s hlavy a nasadzuje si svoju hokejovú masku. výborné originálne zabíjanie slušná réžia. Po tomto filmu sa už Jason stal zombie pretože po takej krutej smrti by to už nikto neprežil. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • S rozpočtem 4 miliony amerických dolarů dosáhl film tržeb 37 000 000 dolarů. (Chatterer)
  • Film měl v Americe premiéru přesně v pátek 13. srpna roku 1982. (Stocki)

Reklama

Reklama