Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozdielne názory užívateľov na tretie pokračovanie s hodnoteniami od najnudnejšej po najlepšiu sú, rovnako ako pri všetkých hororov s nekonečným počtom pokračovaní pochopiteľné. V podstate príbeh nie je príliš odlišný od predchádzajúcich častí (v tomto type filmov pochopiteľne ani nemôže byť), oživením je snáď konflikt obetí s motorkármi, z ktorých sa nakoniec tiež stanú obete. Film je spracovaný lepšie čo sa týka akejtakej dôveryhodnosti, Jasona je vidieť aj cítiť a neprichádza odnikiaľ. Rovnako dobre otvorený ostal aj záver, ktorý fanúšikom v roku svojho vzniku ponúkol otázku, či séria bude vôbec pokračovať alebo nie. My neskôr narodený sme vo výhode a môžeme si vkľude vychutnať opakované pozretie aj ďalšej časti, aj keď povedzme pred desiatimi rokmi nás séria zaujala tým, že sme boli zvedavý na ďalší vývoj príbehu a teraz s odstupom času skôr žasneme nad tým, čo pred viac ako tridsiatimi rokmi trhalo rekordy v návštevnosti a predaji kópií...Ak to však porovnám s dnešnými Marvelákmi, tak mládež rokov devädesiatych bola predsa len trochu náročnejšia... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojka má síce v histórii hororu svoje pevné miesto kvôli prvému využitiu hokejovej masky na hlave Jasona, inak ide ale skôr o podpriemerné pokračovanie priemernej série. V prípade prvej aj druhej časti dokážem vyzdvihnúť niekoľko momentov, ale hlavne ich atmosféru, ktorá sa v mojich očiach tentokrát absolútne vytratila. Neustále sa vraciame do stodoly, kde ma to s Jasonom ani teenagermi vôbec nebavilo a opäť sa odsúva čas, kedy sa nenásytný vrah pustí do omladiny a prestane sa zameriavať na chudákov náhodných okoloidúcich. Nuž musíte si počkať celú hodinu. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Trojka je ideální díl série Pátku - vraždy a masky jsou solidní, atmosféra a rozpočet dostačující, je tady děj pobavující smyslem pro černý humor a Jason konečně našel svou tvář. Kromě chytlavé úvodní disko melodie divák nezapomene na postavu dementního vtipálka, který dostal za vyučenou. :) Prvky natočené pro 3D trochu prudí (v praxi v podstatě trčící předměty do kamery, případně letící harpuna, kterou rozeznáte až v dalším záběru poté, co dosáhla cíle), nic ale nemůže zabránit kvalitní slasherové zábavě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Třetí Pátek jsem viděl poprvé v polovině devadesátek na ORF1 s podtitulem Und wieder ist Freitag dreizehn. V rámci série je památný tím, že Jason v polovině děje poprvé nafasuje svou ikonickou masku (kdo to vymyslel, je bez prdele génius, ta maska mu fakt sekne) a že byl stejně jako o rok mladší trojky Čelistí a Amityville natočen ve 3D. Takže se připravte na spoustu vražedných nástrojů (prim hrají tentokrát vidle) zabodávaných do kamery nebo v detailu trčících z těl obětí, nemluvě o chuťovce "Jason rozmáčkne týpkovi hlavu a z té vyletí oko do kinosálu". Jinak trojka patří se čtyřkou a sedmičkou, kterou jsem z celé série viděl jako první, k mým nejoblíbenějším dílům, je tu solidní bodycount, pěkný holky i pár fajn mordů (Jason sekne kluka chodícího po rukou mačetou do rozkroku) a vrátil se i Volkswagen brouk ze dvojky :) I když dneska už je to na mě moc zdlouhavé a přiblblé a třetí hvězdičku dávám z čiré nostalgie. V závěru se dočkáte parafráze kultovní závěrečné scény z jedničky - dívka se ráno po masakru probouzí v kánoi na jezeře a... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první tři díly této série. Ačkoliv se mi líbily všechny téměř stejně a přišly mi na stejné úrovni (protože to beru s nadhledem a jen jako zábavu), třetí díl je lepší než druhý, ale o chloupek slabší než ten první. Z tohoto dílu dýchá plně atmosféra 80. let a také je konečně cítit pořádná "béčkovost". Do filmu přibyl humor, je tu více mrtvých, hloupá vsuvka s motorkáři (kteří jsou naštěstí zlikvidováni poměrně rychle, v tom jsem Jasonovi fandil), ale trochu se vytratila atmosféra, ačkoliv v některých chvílích byla možná nejhustější za všechny dosavadní díly. Třetí díl v mnohých scénách, vraždách a situacích kopíruje předešlé díly, ale jindy zase překvapí. Závěrečná naháněčka mi dost připomínala tu z prvního dílu (Jason také rád hází mrtvoly do oken, to má po mamince), bohužel byla také chvílemi trochu natahovaná, takže zatím je pro mě nejlepší ta ze druhého dílu. Herecké obsazení mi nevadilo, charaktery mi přišly lepší než ve dvojce a bylo tu i dost pěkných děvčat. A hlavně dostal Jason konečně svoji masku, ve které mu to sluší nejvíc... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Film bol zakázaný v Nórsku (v rokoch 1983 – 2003). (Paldiny)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)
  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)

Reklama

Reklama