Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to po těch letech, co jsem to viděl poprvé, zestárne, že se u sledování budu cítit trapně a že budu ronit krvavý slzy za Michaela... a vono ne! H20 (žeru českej dabing: Halovýn HádvěÓ- wtf! :-)) se může směle postavit bok po boku prvnímu Vřískotu a.k.a. nejlepšímu slasheru let devadesátých, a baví i po dvaceti letech (shit, ono už je to fakt 20 let, neskutečný). Hereckej ansábl, to je hotovej all-stars, příběh správně jednoduchej, jen těch mordů je jaksi podlimit, Ale nevadí, krvavý jatka nám za pár let přinesl Rob Zombie. A baví taky. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie, réžia a prostredie ma pri sledovaní filmu pribili do sedačky. Možno je to zo začiatku trochu zdĺhavejšie ale keď to vypukne tak to stojí za to. A Jamie Lee Curtis (hoci by som ju za učiteľku teda nechcel) má na tom asi najväčšiu zásluhu, najviac ma pohltila scéna v ktorej sa postaví zoči voči Michaelovi Myersovi. Pre mňa najlepší Halloween z celej série a teraz ma už aj mrzí, že nakrútili pokračovanie (Zmŕtvychvstanie). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jediný kvalitní a přijatelný návrat Michaela Myerse po sérii z 80 a 90 let. Steve Miner to vzal skvěle do ruky a stvořil kvalitní poctu především prvním dvěma Carpentrovským filmům. Žádnej bezhlavej masakr, ale především temná atmosférická pecka která navíc pro mě osobně obsahuje téměř kultovní a neskutečně stylový finále. Ano tady to mělo asi opravdu všechno skončit. Každopádně neskutečně oldschol slasher kterej jako by vypadnul z 80 let a bezprostředně navazoval na první dva díly. Velká spokojenost.80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pre mňa osobne je halloween trilógia - jednotka zo 78 od carpentera, potom 81 rosenthal a uzatvára to elegantne miner po dvadsiatich rokoch. aj keď je to najslabší diel z tejto trilógie, je to tretí najlepší film pod hlaviškou halloween a je celkom slušný. hlavne je to riadne postmoderné dielko ktoré cituje, parafrázuje a odkazuje... najviac na psycho, ale aj na rôzne iné strany a legendy... hlavne tu sú 2 pekné mladé šušky, čo je vždy plus... všímnite si, ako hudba, ktorá pracuje s pôvodným carpenteroým motívom a okrem toho na nej pracovali ottman a beltrami krásne a nenápadne pracuje s legendárnym motívom z hermannovho psycha - oveľa citlivejšie, ako napríklad surový "cover" v takom re-animatovori... inak taká zaujímavá chybička - v úvodných titulkoch je jeden "omyl": v článku o pôvodných vraždách je uvedený zlý rok, miesto 1978 je tam 1968 - odhalil som to náhodou, keď som kvôli niečomu musel pauznúť film a to sa stalo rovno na tomto zábere... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Michael si chtěl nostalgicky zavzpomínat na starý dobrý časy ve společnosti svojí milovaný sestřičky, a divák tak může zavzpomínat s nima. Kultovní zabiják tu totiž vůbec nepřipomíná ten vraždící kombajn, co kosí všechno živý kolem sebe. Kdepak, zdejší Michael se opravdu podobá tomu z prvních dvou dílů: chytře a hlavně nenápadně si jde za svym cílem i přes to, aniž by musel zamordovat každýho, kdo mu stojí v cestě. Bodycount je tudíž slabší (pouze 5 obětí), ale v týhle části jde o něco úplně jinýho. Správně, mluvim o momentu, kdy Laurie Strodeová - do tý doby neustále vyděšená z každýho blížícího se Halloweenu - uzavírá celej školní areál a se sekerou v ruce si jde srovnat účty s bráškou, nadobro skoncovat se svojí noční můrou a zároveň důstojně uzavřít celou sérii. Dneska samozřejmě už všichni víme, že se tak bohužel nestalo a vzniklo to dementní Ressurection, ale HáDvacítku nám nikdo nevezme. Pro mě osobně tak všechno skončilo právě tady. P.S. Všimněte si, jak umře Adam Arkin (Lauřin rádoby nabíječ) - to je taky moc pěkná připomínka druhýho Halloweenu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • V úvodných minútach filmu, keď ide hokejista Jimmy (Joseph Gordon-Levitt) do domu sestričky Marion (Nancy Stephens) zistiť, čo sa stalo, celý dom je bez elektrického prúdu. Keď však otvorí chladničku, tá zázračne svieti. (tXtX)

Reklama

Reklama