Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (947)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Vlastně hodně spokojený, protože Guy Ritchie slíbil, že dodá gangsterku ve stylu Guye Ritchieho a taky ji dodal. Jediný potenciální problém s jeho novinkou tak mám v tom, že se drží vyjetých kolejí a jen minimálně se pokouší překvapit. Ale ono to vlastně vůbec nevadí, protože Ritchie tenhle žánr umí jako nikdo na světě a opět se mu povedlo natočit hodně svižnou podívanou s nečekanými zvraty a ještě nečekanějšími režijními nápady, v níž si to očividně užívají úplně všichni herci (nejvíc asi Hugh Grant a Colin Farrell). Ritchie umí pomalu budované napětí zakončené absurdní násilností, které připomene začátek Pulp Fiction, ale během momentu dovede přeřadit na své typické frenetické tempo. Dovede být vtipný a zábavný a o chvilku později jde z jeho hrdinů regulérní strach. Prostě je to ten Ritchie, jakého jsme chtěli vidět. Nic víc, nic míň. Mně to stačí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Těsné 4*. Není to tak sofistikované, jak se to tváří, závěrečná pointa je celkem banální a první vlažná nepřehledná půle tomu filmu čest nedělá. Ritchie umí i lépe a současných 89% tady je úplně přestřelených. Celkem jsem si to užil, protože je tu pár dobrých nápadů a nadmíru elegantnímu McConaugheyovi prostě musíte fandit ..... ale podruhé už to vlastně vidět nemusím. Skoro se mi chce shakespearovsky říct - mnoho povyku pro (nic) lehký nadprůměr. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Takhle má začínat rok 2020! Nejlepší Ritchie od Podfu(c)ku. Tedy za posledních 20 let. Báječný scénář jak v dialozích, tak zápletkou a její vytříbenými postavami, či hravým lemováním vyprávění jakože dle scénáře napsaného jednou z nich. A samozřejmě zužitkováním hereckých charizmatů celé té mňamkózní bandy. Chválím, jak je Ritchieho dospělácká zábava slovně sprostá a zařve v ní hafo lidí, ale neobsahuje žádné grafické násilí a zdůrazňuje rozdíl mezi morálním dnem záporáků a charakterní úrovní “hodných gangstrů”. Uvědoměle chytrá gangsterka s elegancí. Největším bossem je v ní McConaughey, ale největším frajerem Hunnam. A nejvtipnější samozřejmě Farrell. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu se Fletcher (Hugh Grant) snaží prodat námět na tento film majiteli televizní společnosti. Majitelem je sám režisér filmu Guy Ritchie, jedná se o cameo. (Dr_Virus12)
  • Před barem parkuje dodávka s logem „Gritchie Brewery“. Stejně jako v případě "Lord of the Lands" se jedná o existující firmu, jejímž majitelem je režisér Guy Ritchie. (Punisher)
  • Ide o druhý film, v ktorom hrá Hugh Grant postavu s menom Fletcher. Tým prvým je Hudba a text (2007), kde hrá postavu menom Alexis Fletcher. (LUIGISde)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama