Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tréma je prevít! Povídka z oblíbeného cyklus Bakaláři 1980. Vedoucí kuchyně (K. Augusta) žádá po vynikající a oblíbené kuchařce Miladě Cibulové (D. Medřická) absolvování kurzu, aby jí mohl zvýšit plat. Ta mu ale prozradí, že už kurz absolvovala, a tím mu doslova vyrazí dech. Jen nešla a také nikdy nepůjde na závěrečnou zkoušku, protože je velká trémistka. Vedoucí tedy zavolá svému známému zkušebnímu komisaři Stehlíkovi a domluví s ním, aby zkouška proběhla hladce a Miládka se nebála, že ji vyzkouší ze španělských ptáčků. A poznávacím znamením pana Stehlíka je pleš. Jenže, když Milada přijde ke zkouškám, v komisi jsou tři plešatí muži a navíc dostane jinou, nedomluvenou otázku... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotná přítomnost Dany Medřické povyšuje automaticky jakékoli dílo o stupeň výš. Dokonce i nudnou bakalářskou povídku, ve které polovinu času kameraman zabírá pleše starých nepěkných pánů. Na druhou stranu je trochu smutný pohled i na paní Medřickou, a to proto, že v oné době již měla ve tváři nesmazatelně vryty stopy svinské komunistické šikany. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prosím vás, vy se třesete jako lapené ptáčátko !!" Typický bakalářský kraťas, v němž tvůrci variují motiv trémy ze zkoušek z Fričova bijáku ze školních lavic, dua Dudek, Dietl sice tentokrát vyjma nablblých floskulí disponuje funkční smysluplnou pointou, ovšem při jejím sledování zprvu jeden trpí jako kůň.. Taková Cesta do hlubin Dietlovy nápaduprosté mysli, na níž však musím ocenit, že nesklouzne k normalizačnímu moralizování o protekci, k čemuž tahle báchorka přímo vyzývala.. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato povídka těží z námětu velmi pověřeného snímků 'Cesta do hlubin študákovy duše'. Tam to byl profesor Karkulka, který měl ohromné obavy že státních zkoušek byť byl svého oboru velice znalý a protože zkoušky stále neměl, pobíral díky tomu menší plat než by si zasloužil. A studenti a mladší kolega profesor ho malou lstí ke zkoužce dostanou. To samé se děje zde, jen se pro změnu jedná o kuchařku. Dana Medřická v této roli je jako obvykle naprosto skvělá. Příběh má vtipnou pointu a o to tu jde především. Jen škoda té neoriginálnosti. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znáte ten vtip, že vám poradí ten plešatý chlapík a když vstoupíte do místnosti, jsou tam všichni tři plešatí? To je konec vtipu, neboť to je pointa. A jak z toho? To se bohužel autorům moc nepovedlo, protože právě pointa příběhu je již v jeho polovině. Průměrná televizní jednohubka s rozpačitým závěrem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama