Reklama

Reklama

Bez vědomí

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Rok 1989. Marie je profesionální houslistka, která před 12 lety se svým mužem, pronásledovaným disidentem Viktorem, uprchla z totalitního Československa do Británie. Teď se ale vítr začíná pomalu obracet a ve vzduchu visí změna. Marie by toho ráda využila a po letech konečně navštívila svou rodinu. Jenže brzy po návratu do Prahy se ukazuje, že to byla osudová chyba. Viktor za dramatických okolností zmizí a není jisté, zda je vůbec naživu. Marie chce za každou cenu zjistit, co se s ním stalo. Co když však není na pravdu připravena? Ukazuje se totiž, že Viktora nehledá jen ona, ale i tajné služby několika států. A čas utíká čím dál rychleji, protože pád železné opony se blíží... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (288)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tak tento počin HBO k 30. výročí sametové revoluce je fakt docela "hustej".... Velmi temný seriál z doby, kdy "oni se ještě bojí nás, my se už bojíme jich". Je to sice celé jen špionážní fikce, a místy je to dějové přece jen až moc překombinované (viz třeba naivní "výlet" Skalové do ruského vojenského prostoru Ralsko), ale skoro bych se nedivil, kdyby třeba jen špetka z toho byla pravdivá... Musím velmi ocenit výbornou scénografii a hudbu Petra Maláska, které seriálu dodávají na temné dobové atmosféře. Po filmové stránce též zajímavé s řadou pomalých záběrů. Ač si kladu otázku, zda tu někdy nešlo především o to natáhnout čas, aby to vyšlo na ten šestidílný seriál. Po druhém shlédnutí tak musím o jednu hvězdičku přeci jen ubrat. I když třeba postava plukovníka Vlacha je napsána moc dobře (a hlavně nečernobíle) a Jan Vlasák ji ztvárnil opravdu skvěle. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivé nahlédnutí do naší minulosti v letech 1977 a 1989, mocenská hra za plné podpory tajných služeb a je úplně jedno, které země, je vyobrazena působivě, bez servítků a je skličující.. Příběh manželského páru Skálových je napínavý a po rozmotání všech událostí divák dostane překvapivý závěr.. Herecký ansámbl skvělý, všichni ve svých rolích uvěřitelní, natočené velmi pěkně, atmosféra strachu a nedůvěry strhující, zajímavý hudební podmaz Petra Maláska, chválím.. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Za každou cenu snaha překvapit dějovými zvraty. Už jsem neměl ani chuť se dívat do konce čtvrtého dílu, ale ještě jsem to přeci dokoukal. Vadí mi především to poraženectví a bezvýchodnost. Mělo se to jmenovat Beznaděj. My Češi si svůj mnichovský komplex umíme nejen hýčkat, ale i rozvíjet. Za herecké výkony pěkných 55%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ONI JSOU SCHOPNÍ VŠEHO. SVINĚ!...“ /// Strasti a slasti disidentský dcery (rodiny). Komunisti u moci (- to pro ty blbý…) a takhle to prej tenkrát bylo. Hele věřím. I díky tomu castingu. Prolínají se roky 1977 a 1989 (ještě furt tam visí Husák…)... přichází parádní dramatickej zlom a z disidentskýho dramatu tady máme (disidentskou) krimi a pak zase socialistický drama – čímž nemyslím strkanice ve frontě na banány. Občas to překvapí zlomem ve vyprávění, nebo odhalením. Vypovídá hodně o tý době a to člověk nemusel bejt ani špión. Sice mě trochu irituje, jak paní Skálová neuvěřitelně hrdinsky napodobuje uprchlíka Forda a zjišťuje skandální věci. STB, KGB, CI5… zahraniční rozvědky si z nás tady prej dělali prdel, takže hodnocení ovlivní, jak vám to všechno bude připadat uvěřitelný. Sám mám občas problémy… ale příběhu to nevadí a přestože se někdy pohybuje po tenkým ledě, vychází z toho na konci hodně dobře. Navíc žasnu nad hereckou variabilitou Hofmanna. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád si poslechnu legendu o neznámém chlapci. 2.) Po revoluci jsem měl na výběr. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

HBO ukazuje, že vlastní tvorbu umí na světové i globální úrovni. Výsledek sice není dokonalý, ovšem i to stačí, aby byl o dost kvalitnější než produkce ČT i jí produkovaných filmů. Tohle je špionážní thriller a tak jsem k tomu přistupoval. Je mi jasné, že některé věci jsou tam zjednodušené a realita by byla složitější nebo by i některé věci nešly. Co je super je dobová atmosféra. Auta, účesy, lokace na Praze 7 nebo třeba v Sokolovně v Polské, vnitřek bytů, oblečení... To všechno sedí. Herci taky vesměs výborní. Kromě toho tu není ani Áňa, ani Táňa, ani Dušek, což mě vždycky zahřeje u srdíčka. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Záběry na vjezd a nádvoří firmy Juttex, česky Juta, byly natočeny z existující firmy Juta, která sídlí v obci Višňová u Frýdlantu v Čechách. (Harapes)

Související novinky

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

České špionážní drama Bez vědomí na TIFF

České špionážní drama Bez vědomí na TIFF

18.08.2019

Po obřím úspěchu českého dramatu Nabarvené ptáče, jež bylo nominováno do hlavní soutěže filmového festivalu v Benátkách, mají fanoušci české kinematografie další důvod k radosti. Připravované… (více)

Reklama

Reklama