Reklama

Reklama

Rosa & Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství

  • Slovensko Rosa a Dara a ich prázdninové dobrodružstvo (více)

Obsahy(1)

První školní den. Děti líčí zážitky z prázdnin. Zcestovalý spolužák se vysmívá Rose a Daře, že strávily prázdniny u babičky s dědou. Ale ukáže se, že zažily to největší dobrodružství ze všech. Vyprávějí o starém domě plném moderních vynálezů, obklopeném zahradou, skrývající mnohá překvapení. A babiččině psu Lajkovi, který má boudu ve velorexu a je s ním velká legrace. A taky velké potíže, když splaší babiččiny krávy Stračenu, Bělku a Mařenu, které se leknutím rozutečou do různých koutů světa. Dvojčata, Lajko a babička je musí přivést zpět a při záchranné misi zažívají nespočet dobrodružství. Podívají se na Island do jícnu sopky, na severu USA o fous uniknou hladovým medvědům a nakonec doletí až do nekonečného vesmíru. Vše díky společnému úsilí dobře dopadne a ještě se dozvědí spoustu nových věcí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu divný trip, spojením několika animačních technik počínaje a pro mne nepochopitelnou fyziognomií zvířat nekonče. Český dědeček si na vesnici čte francouzské noviny a krávy mají vemena na zadcích. Proti tomu a dalších drobným podivnostem už vlastně vypadá všechno to prázdninové dobrodružství celkem příčetně. ()

jimmyjane 

všechny recenze uživatele

Projekce na Academia Film Olomouc 2016. Rosa a Dara jsou svým způsobem hrozně roztomilé, ale jako dospělému mi některé věci nesedí (dědeček, který čte Le Figaro a přitom bydlí v Čechách v domku amerického typu). Anotace AFA taky trochu mimo ;-) ()

Reklama

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Při uvedení filmu do kin zvolil na základě poptávky kin producent Vratislav Šlajer při uvedení tohoto animovaného filmu formu tzv. pásma filmů pro děti. V pásmu se uvádí ještě tři krátké animované příběhy – v podstatě seriálové epizody a zároveň tři oceňované filmy z produkce FAMU – Nový druh, Malý Cousteau a Mythopolis. (Zdroj: 4press.cz)

Reklama

Reklama