Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne. Urážka všem dokonce i průměrným akčním filmům a Johnu Wickovi obzvláště - to často skloňované přirovnávání snad ani nemůže být myšleno vážně! Polar se navíc pyšní jedním z nejdebilnějších "akčních vyvrcholení" všech dob, to nejlepší holt přijde už v polovině, a pak se jede na čtvrt plynu. Zmáknul jsem to jenom kvůli Madsovi a zajímavě dávkovaný brutalitě. Jinak vážně přestřelený experimentální meh. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to připadalo nekonzistentní. Samozřejmě tím nemám na mysli děj, ale stylizaci. V jednu chvíli je to typická akční jízda s thrillerovou atmosférou a v té druhé přepálená fraška se záporákem, který jakoby vypadl z prvních bondovek. V zásadě bych proti takhle kontrastnímu pojetí nic neměl, ale tady se to nepovedlo sladit. Na druhou stranu Mads je démon, který to krosí hlava nehlava, láme ruce, nohy i to, co nejde zlomit a za sebou nechává potoky krve, takže v tomhle ohledu nemám námitek. Vedle toho je film docela sexy a potěšil i celkem nečekaný, byť nijak inovatvní, závěr. Takže nakonec pozitiva převládají a doufám, že v případné dvojce se to podaří vyladit ještě lépe. 70% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Nadšení!!! Tomuhle filmu nechybí nic! Drsnej klaďas, kvéry, nože, krásný holky, sex, adrenalin, drogy, domácí mazlíčci, tempo, nasazení, akce, krev, zajímavý rozuzlení!!! Ano ano, velký díky Netflixu za další skvostnej akčňák, díky Ellmariachimu za bomba doporučení, díky Mikkelsenovi za starou školu, díky Winnickoé a O. Rubyové za oku lahodící výkony a díky Knoxvillovi za velice krátkou účast!!! 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už krutopřísně sleazy a krvavý začátek nikoho nenechá na pochybách, že by Polar měl být něčím jiným než zábavnou  a brakovou akční perličkou, kterých (díkybohu!) dnes vzniká docela dost. Otírání se o Johna Wicka je pak natolik zjevné, že to nemůže být náhoda, štěně a jeho nešťastný osud jsou toho jasným důkazem, a to i když tohle má něco jako komiksovou předlohu. Mikkelsen naštěstí neoplývá nešťastně neakčním necharismatem Reevesovým, a tak i tanečky s bandou vystajlovaných zabijáků a zabijaček nepůsobí trapně. Finále  možná mohlo být ještě víc kůl, ale hlava,  která plachtí čtyři patra mi nepřišla zas tak fádní a některé nápady, třá automatický masakr či záliba v kuřbě k smrti odsouzených, mi přišly celkově moc fajn.  Rozverných čtvero cviknutí klíšťkami do šourku. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez Mikkelsena by to asi nešlo dopozerať. Lenže on je práve ten typ pána Herca, ktorý v podobných nekonzistentných, nedotiahnutých nezmysloch (tu naviac s bezradným koncom, korunujúcim to všetko zlé) strhne všetku pozornosť na seba a to ostatné prestáva byť podstatným. Vždy ten istý a predsa zakaždým iný... a je jedno, aká náročná (či nenáročná) je jeho rola... keď už ju raz vezme, rozplynie sa do každej. Poctivec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Příběh vychází z komiksu „Polar: Came From the Cold“ z roku 2012, jehož autorem je Víctor Santos a vydalo ho Dark Horse Comics. (3T)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „September“ od Earth, Wind & Fire. Ve 45. minutě pak hraje „Islands In The Stream“ od Kenny Rogers & Dolly Parton. (Duoscop)

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama