Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na zabijáka před důchodem jsou nasazeni zabijáci, aby se důchodu nedožil, anžto to má svůj význam. Místy poněkud utahanější, místy mezi Wickem a Rambem. Líbila se mi stylizace do původní comicsové předlohy. Tu krvavé, tam syrové, sklouzávající do parodie a před koncem masomlejn. Tedy mrtvol je kopice, ale že by umírali nevinní, jsem si nějak nevšiml. Osazenstvo Duncanových nemovitostí byla pěkná pakáž, účetní pomáhal zabijákům a mastil si na nich kapsy. Při tom neváhal je okamžitě napráskat a zradit. Blutova ochranka rozhodně nevinností nepřekypovala stejně jako zabijácký tým. Tak snad jen ta nešťastná událost v autě, ale i to je život. Ostatně bůh ví, v čem tatík jel, že? Nejhezčí scéna byla ve škole... Dal bych spíše 3*, nakonec jsem se přiklonil k slabé čtvrté za konec. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to přípomíná nesmrtelného Johna Wicka aka babujagu. Polar sice není tak nadupanej, ale za to krásně bláznivej. Některý scény jsou tak přitažený za hlavu, že to až bolí, ale stejně jsem se na to díval rád. Netflix tentokrát mile překvapil. A film je důkaz, že i s krásný holky jako je Vanessa Hudgens, může být pěkná škareda :) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozbitý film. Rozbitý v tom, že je v něm úplně všechno - jsou tam Smokin Aces, je tam Leon, je tam Kick-Ass, Taken snad ani netřeba zmiňovat, dojde i na Policajta ze školky, kondenzát Old-Boye a ostatních revenge filmů Chan-wook Parka je to jak z partesu taky, a na Johna Wicka to odkazuje výsměšně přímo od začátku. Zní to jako nesourodá kombinace? Taky že je, tak trochu nezvládnutá spatlanina, tak trochu postmoderní nadžánrovka, jejíž cynický humor a komiksovou absurdnost prolnutou se syrovou vážností nevydýchá každý. Bez Madse Mikkelsena by to bylo asi nekoukatelné, s Madsem je to minimálně velmi zajímavé. 7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kŕčovitý experiment, ktorý po celý čas balansuje medzi klasickým thrillerom a čiernohumornou komiksovou jazdou... no poriadne nefunguje ani v jednej z týchto polôh, pretože nemá zmysluplnú štruktúru a všetko je na seba náhodne naskladané, ako keď psíček a mačička piekli tortu. Na ako-tak stráviteľnú úroveň povyšuje Polar jedine charizma titulného Madsa Mikkelsena, ktorý však i tak miestami pôsobí, že sa v tomto kástingu plnom podivných karikatúr ocitol omylom. No a zjavne vyhorenému Jonasovi Åkerlundovi, ktorý sa až zúfalo snaží o moderný videoklipový štýl, by mal niekto vysvetliť, že množstvo samoúčelnej brutality z filmu automaticky nerobí sviežo pôsobiacu záležitosť. O to viac ak je snímaná takto rutinne. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to připadalo nekonzistentní. Samozřejmě tím nemám na mysli děj, ale stylizaci. V jednu chvíli je to typická akční jízda s thrillerovou atmosférou a v té druhé přepálená fraška se záporákem, který jakoby vypadl z prvních bondovek. V zásadě bych proti takhle kontrastnímu pojetí nic neměl, ale tady se to nepovedlo sladit. Na druhou stranu Mads je démon, který to krosí hlava nehlava, láme ruce, nohy i to, co nejde zlomit a za sebou nechává potoky krve, takže v tomhle ohledu nemám námitek. Vedle toho je film docela sexy a potěšil i celkem nečekaný, byť nijak inovatvní, závěr. Takže nakonec pozitiva převládají a doufám, že v případné dvojce se to podaří vyladit ještě lépe. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Kanade, predovšetkým v okolí Toronta. Scéna odohrávajúca sa vo vile v Čile sa natáčala v Argentíne. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „September“ od Earth, Wind & Fire. Ve 45. minutě pak hraje „Islands In The Stream“ od Kenny Rogers & Dolly Parton. (Duoscop)

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama