Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (424)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný počin se sympatickými a výborně zahranými postavami, skvělou hudbou (je milé zase slyšet The The), ale docela hlasitě to šustí papírem a zejména v závěrečném díle se slušně plní kvóty na klišé... Také mi přišlo, že seriálu dost podráží nohy zvolený formát. Totiž vzhledem k tomu, že se odehrává v průběhu několika málo týdnů, maximálně měsíců, a nerámuje třeba celý školní rok, jsem opravdu zvědavý, jak bude další série smysluplně navazovat, když spousta zápletek končí (nebo spíše nekončí) tak nějak uprostřed. Ale třeba se s tím tvůrci nějak poperou. 6/10 ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý seriál, postavy dobře zahrané obzvlášť Gillian Anderson a Emma Mackey se mi velice líbily. Za to hlavnímu hrdinovi Asovi Butterfieldovi jsem nějak nemohl přijít na chuť. Překvapily mě dost otevřené sexuální situace, nad kterými se člověk musel pousmát. Ale nebyl to ten typicky trapný americký humor, na který jsou všichni zvyklí v pubertálních "komediích". Tady to mělo místy hloubku i úroveň to tomu nemůžu upřít. Ale tady je cílovka jasná, no být mi o 13-14 let méně asi bych to bral jinak než teď. Potvrdilo se, že komedie není opravdu můj šálek kávy. ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Za poslední řadu bohužel ubírám hvězdu. Netflix očividně přišel s duhovou tabulkou, co všechno se musí narvat za pí*oviny do 4. řady, aby se šlo s trendem LGBT+++++++++(nekonečno) hoven. Well, what a shame. Z prvních několika dílů mi bylo silně nevolno, musela jsem proklikávat, abych to vůbec zvládla. WTF and WHY. A smutná věc je, že kvůli tomu na ty kvalitní a hluboké zápletky (a bylo jich tam celkem dost) zbylo tak málo prostoru, že některé vyzněly hrozně uspěchaně a povrchně zpracovaně. Mmm a ještě teda naprosté šlápnutí vedle - Erik a jeho božské setkání. O.O Radši budu předstírat, že 4. řada neexistuje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trocha možno nadhodnocujem, ale netrápi ma svedomie, pretože som už dávno nevidel nič tak zábavné. Navyše, aj keď je téma pomerne šteklivá, ani raz v žiadnej scéne sa nestalo, že by to padlo do nevkusu. To klobúk dole. Autorom sa podarilo namixovať skvelú zmes zábavy, situačnej komédie ale i vážnejšej drámy. Poukázali, že aj háklivé témy sa dajú riešiť s nadhľadom a humorom, aj keď sa nám to tak vtedy nemusí zdať. Zároveň seriál dokázal vniesť do pomerne ošumelého námetu zo života v stredoškolských laviciach niečo nové a svieže. Určite sa už teším na druhú sériu, ktorá by mala vyjsť niekedy počas r. 2020. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně totálně přepálená teenager blbost, která má ale hlubší kouzlo tak mocný, že se na to nejde nekoukat. Vtipné, nevkusné, místy dojemné, místy až na trapnostní hranici únosnosti, ale furt něco tak speciálního, že prostě musíte pouštět díl z dílem, žerete každou minutu a s každou postavou prožívate i jeho ( její ) životní příběh. Tohle se Netflixu, opět, povedlo. S dalšími sériemi ubírám 1* . ()

Galerie (257)

Zajímavosti (92)

  • V epizodě je zmíněn Pablo Neruda (Ricardo Eliezer Neftalí Reyes y Basoalto), což byl chilský komunistický básník, politik, diplomat a nositel Nobelovy ceny za literaturu (1971). Kolem jeho pseudonymu se vedou teorie, že mu byl předlohou český spisovatel Jan Neruda, což sám Pablo ale nikdy nepřiznal. (Duoscop)
  • Když se Maeve (Emma Mackey) objeví na počítači „modrá smrt“ (modrá obrazovka), jde o systém Windows XP, který od roku 2014 není podporován. (Puxina)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama