Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Fotbalová odysea (S10E33)

(epizoda)

Obsahy(1)

Závislost na televizním programu se může projevovat různě... Otec rodiny (V. Hašek) je vášnivý televizní divák, jehož životní rytmus je podřízen televiznímu programu. Ze všeho nejvíce ho zajímá fotbal. Při jednom fotbalovém utkání ale přestane televizor hrát a on ho ve vzteku vyhodí z balkónu. Chce ale vědět, jak utkání pokračuje. Rozhodne se proto jít se svými dvěma syny (M. Pešek a D. Schneider) do restaurace, kde mají televizi. Tam je však velký hluk, a tak hledají další místo, kde by se dal zápas sledovat v klidu. Zastaví se u bratra (V. Sloup), ale tam dojde ke konfliktu... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Olík 

všechny recenze uživatele

Klasická Bakalářovina s červivou třešničkou s podobě morálním poučením o škodlivosti přílišné závislosti na čarovné bedínce. Televizní rodinka (skuteční manželé Vlastimil Hašek s Danou Syslovou, v té době nadějní mladíci Michal Pešek a David Schneider nebo Haškův televizní bratr Václav Sloup) v jádru celkem slušně obsazená, bohužel jako by se natáčením nudila(zejména Hašek) v kombinaci s již zmiňovanou vtíravou pointou se rovná tuctová dopolední dvacetiminutovka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak není to úplně špatná povídka. Závislost na televizi je přitom dnes ještě aktuálnější než tehdy, protože v době, kdy může čověk sledovat stovky kanálů a i těch českých je už veliké množství, to jde rychle. Zvláště, když člověk žije sám a on nemá jinou zábavu. A to máme ještě k dispozici sportovní kanály. Je to taková povídka, která neurazí, ale ani nenadchne, ovšem zahraná je vcelku dobře. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kde je televize ??" - "Na Kavčích horách !!" ;) Ale jo !! Režisér Václav Hudeček, podobně jako často dost oplzlý pisálek Miroslav Sovják, se převážně ukájel právě prostřednictvím časově nevelkoformátových kusů, a tak Fotbalová odysea s morální katarzí otravnější než protěžovaný Michal Pešek vlastně ani nemá čím překvapit.. Sovják se sice tentokrát především skrze velmi životné dialogy hodně vytáhl, tedy mimo toho zmiňovaného finále téhle unylé bakalářoviny, Hudeček se však zde neměl moc co opřít o podobné machry jako Menšíka či Janžurovou, kteří Cestu do Rokycan učinili jeho tvůrčím vrcholem, sterilní herectví narušuje snad jen nedbale elegantní - Dobrej fór !! ;) - a hlavně přehrávající, leč v té namachrované poloze svým způsobem rozkošný, Vlastimil Hašek v roli typického normalizačního fotra trotla, i tak ovšem Fotbalová odysea alespoň na tu slabou dvacetiminutovku dokáže zaujmout.. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná třeskutá zábava to není, ale nenudil jsem se. Nicméně (ačkoli jsem v té době ještě tahal kačera) moc se mi nezdá, že by tehdejší program ČST dokázal z někoho udělat televizního maniaka. A že by byl tak úchvatný, že by si kvůli němu otec nevšiml, že jeho syn doma pět let cvičí na klarinet, to už mi přijde opravdu hodně neuvěřitelné:-) ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Už to začíná. Kluci, pojďte se dívat." Maniakův příběh, natočený podle zadaného tématu "Když přestala hrát televize", vyprávějící nejenom o tom, že fetovat se dá i éter, ale i o procinutí do opravdového rodinného života, který má daleko větší hodnotu, než blikající světlo televizní obrazovky a v němž si manželský pár zahráli skuteční životní partneři Vlastimil Hašek a Dana Syslová, společně s představiteli jejich synů Michalem Peškem a Davidem Schneiderem, jenž se spolu rovněž objevili v televizním seriálu "Malý pitaval z velkého města". Všímavý divák, si jistě všimne také záběrů z jednoho divadelního představení, pánů Šimka a Grossmanna. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama