Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda promarněného potenciálu, už samotný nápad byl velmi slibný, lokalizovat vraždu do středu vietnamské komunity, kterážto je českými filmaři dosud zcela neobjevena, ovšem celý projekt sráží především ten fakt, že je to natočeno jak nějaká typizovaná novácká kriminálka...s televizním vizuálem i hudbou...Kriminálka Sapa...škoda... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve filmů jsem se mnohokrát zasmál. Stojí na střetu neurvalého rasistického detektiva s milou mladou vietnamskou policistkou. Když do auta naloží začínající policistku Anh, protože potřebuje "živý překladač", kontrast živočišného muže se silným názorem na vše a slušné, byť sebevědomé ženy působí ještě slibně. Na tuto atraktivní policistku pohlížejí úkosem nejen „bílí“, ale také její vlastní rodina. Zejména sedřená maminka z typického krámku dává své dceři najevo, že by měla raději myslet na peníze, tradice, na vdavky. David Novotný coby kapitán z kriminálky neskrývá svou přezíravost vůči ambiciózním ženám ani cizincům vůbec. Stačí si vybavit četné obdobné kombinace černošsko-bělošských parťáků či jiných smíšených detektivních tandemů. V Miss Hanoi docela slušně účinkuje. Ha Thanh Špetlíková je totiž na pohled neskonale líbezná a Novotný zase hned při svém vpádu na scénu nenechá ani na sekundu na pochybách, kdo tu bude zcela jednoznačným hereckjým králem. Ostatní výkony jsou jemně řečeno nevyvážené. Třetího „hrdinu“ snímku zosobňuje Sapa, proslulá vietnamská tržnice, která poskytuje náladu bizarní exotiky uprostřed české metropole, vděčné kulisy pro ojedinělou honičku a zejména živnou půdu kapitánově jiskřivé uštěpačnosti. Když Novotný zmiňuje „padesát odstínů žluté“ či zkoumá jídlo s otázkou, zda zaživa štěkalo nebo mňoukalo, připomíná neskutečně protivného, přesto neodolatelného nadsamce typu Jacka Nicholsona. Ale jinak se příběh obrňuje mohutnou dávkou obehraných klišé. Včetně sociální poetiky zašlého příhraničí (Varnsdorf). Vůbec nejslabší položku představuje detektivní zápletka. Miss Hanoi si zaslouží uznání za to, že se pokouší vykreslit vietnamskou společnost bez bulvární či hospodské zkratky. Bohužel se ale ztrácí na pomezí sociálního dramatu a detektivky. O moc dál scénář charaktery obou hrdiny nepustí. Navíc časem sílí pocit, že se vlastně vůbec nepátrá. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí vietnamské komunity nemá spád, pokud v něm není nikdo z komunity české. Nejlépe cynický detektiv "Jarda Kužel", kterému postava detektiva vyloženě sedla. Zápletka není špatná, občas se objeví napětí a vyšetřování postupně odhaluje zajímavé souvislosti. Ale závěr byl už i na mě překombinovaný a teatrální konec spíše ublížil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V televízii som bol spokojný, z kina by som odchádzal asi predsa len s pocitom, že by som si to v telke užil viac. Miss Hanoi ponúka napínavý prípad vraždy, starý, zdanlivo vyriešený zločin, komplikovane prepletené vzťahy, nečiernobiele riešenia situácií a nečiernobiele charaktery a samozrejme hláškujúceho Novotného. Že sa film snažil aj o nejaké "slniečkárske" posolstvá, to mi bolo úplne jedno, keďže vientamskú komunitu nepovažujem za stánkarov, ale za normálnych ľudí a nič do hlavy kladivom vtĺkať nepotrebujem. Ide o premyslenú detektívku s dvojnásobným prekvapivým záverom, pričom ani jeden z nich ma vopred nenapadol. Asi by filmu slušela dphšia stopáž, každopádne je Miss Hanoi prehľadná a všetko do seba bez problémov zapadne. Taktiež poteší výprava. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako televizni film ok, na celovecerni kriminalku s ambicemi zatracene malo. Tesil jsem se, jak si filmari poradili s vietnamskou komunitou a musim rict, ze atmosferu to melo. Skoda spatnych hereckych vykonu, jediny Novotny skutecne hraje-az si tedy myslim, ze je takovy snad i ve skutecnosti.-). Scenar slabsi, ale alespon nametem celkem originalni film. Ha Thanh je pekna holka, ale zdravotnicka uniforma ji slusi vice. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Postava hlavní hrdinky nemá reálný předobraz – v době přípravy filmu žádná vietnamská policistka v poli nesloužila. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama