Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předevčírem si Polanský dal sám pořádně přes držku, zlomil si obě předloktí, uvázal si lano kolem krku a pak se pověsil na stromě." Můj policejní čich mi napovídá, že to evidentně byla sebevražda, ale scénář velí vyšetřujícímu zvířeti a krásce hledat v tom nějakou záludnost. Ať si tedy běhají po Sapě a vyšetřují. Já se zatím zaměřím na to podstatný. A tím je úžasná strážmistr Anh. Něco tak sympatickýho jsem už douho neviděl. Dokonce ani kapitán Kříž nebyl tak krásnej, ale jeho moudra do života zase stála za to. Tahle dvojka mě prostě bavila, ale to jejich vyšetřování radši nechám bez komentáře. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

MovieZone cejchuje niektoré filmy hanlivým označením Film Netflixu. Miss Hanoi je Film TV Nova. Lacne pôsobiace. Zle zahrané (neherci odpustia). Majúce zápletku, ktorá by neuživila ani epizódu seriálu. Oceňujem zvolené prostredie, ktoré je určite v českých filmoch silno nevyužité. Tak isto som rád, že som zistil dôvod voľby názvu SAPY. Novotný bol zbytočne buranský. Ha Thanh Špetlíková zbytočne moc urevaná a policajná práca trestuhodne amatérska. Nhảm nhí. ()

Reklama

drackula

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerná záležitosť. David Novotný je svojej úlohe skvelý, Ha Thanh Špetlíková je milá, ale humor krížený s kritikou predsudkov na kvalitnú kriminálku nestačí. V jednom momente som sa pristihol, že mi je úplne jedno kto je vrah. Záverečný zvrat oceňujem, ale podobných dramatických scén by som ocenil viac. 40% HBO GO ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Miss Hanoi" byla jedním z mála českých filmů, jejichž námět mě za posledních x-x-x-let zaujal, nakonec ale zůstalo jen u velkých očekávání. Kdo je vrah, mě (bohužel) napadlo hned v úvodu vyšetřování, a i když se pak odkryla ještě jedna věc, nějak jsem měla problém jí uvěřit. Brala bych hlubší exkurzi do vietnamské kultury, ale tak alespoň už vím, proč se SAPA jmenuje SAPA. Že je to oblast ve Vietnamu jsem věděla, ale že je to jediná oblast, ve které sněží, to jsem netušila.;-) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tři a půl. Velmi slušně zrežírované a do poslední chvíle vyvíjející se krimi drámo, které se sice od současných, podobně kvalitních seriálů moc neliší, což nijak nesnižuje jeho kvality, naopak, určitě můžeme mluvit o slušné filmařině, jež by se milovníkům krimi příběhů měla líbit. První zhlédnutí určitě skvělé, film je lehce stravitelný, svižný a nenucený, stejně tak prostředí vietnamské komunity není nijak vyumělkované či dokonce trapné, jak se někdy stává, naopak, vše je velmi přirozené a trochu i poučné. Když já ale na ty kriminálky moc nejsem, ono to stačí vidět jen jednou a víc v tom najít nelze, každopádně dobrá pozvánka na další režisérův počin. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Kapitán Kříž (David Novotný) jezdí bílou Škodou Octavia třetí generace. Když jsou však záběry na jeho vůz projíždějící krajinou, objevuje se v nich bílá Škoda Rapid. (FIAT 500)
  • V jedné scéně Anh (Ha Thanh Špetlíková) odpovídá v legraci Křížovi (David Novotný), že ve Vietnamu mají moře, pro změnu Žlutý. Ve skutečnosti však Vietnam omývá moře Jihočínské (ve Vietnamu se užívá jméno „Východní moře“, Biển Đông). Žluté moře se nachází zhruba o tisíc kilometrů severněji mezi Čínou a Korejským poloostrovem. (Stan Borowitz)
  • Postava hlavní hrdinky nemá reálný předobraz – v době přípravy filmu žádná vietnamská policistka v poli nesloužila. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama