Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Pravda, že něco z thrilleru Sedm si tvůrci vypůjčili, ale neřekla bych, že je to úplně kopie v horším podání, to ne. Vraždy podle Jidáše mají rozhodně něco do sebe a já bych tento krimi film určitě úplně nezatracovala. Akorát se mi nelíbilo obsazení Roberta Joy do role psychopatického vraždícího magora. Na něj by mi seděl někdo úplně jiný, tohle bylo až příliš okaté od prvního pohledu. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Kdyby čtyři roky předtím Fincher nenatočil skvělých Se7en, dal bych určitě čtyři hvězdy. Jenomže tohle je prostě jasná vykrádačka výborného thrilleru, která úrovně "své" očividné předlohy nedosahuje. Jak říkám, nebýt "Sedmičky", šlo by hodnocení výš, ale absence originality to ubila na dvouhvězdičkový remake. ()

Reklama

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut filmu je velice nudných, ovšem ve zbývající hodině začíná ten správný hon na psychopata. Thriller, který sice nedosahuje kvality nepřekonatelné žánrovky Sedm, ale díky překvapivému vývoji v ději nezaostává až tak daleko. Zvládnout lépe seznamování s případem a bylo by to na více procent. Takto musím dát nevyvážených 70% (a se zavřenýma očima se přikláním přecijen ke 4*). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na snímku vadilo, že nebylo mnoho věcí jaksi "mimo děj." I když si šel koupit policista něco k automatu, vyklubala se z toho další indicie ;-) Film je Sevenem evidentně inspirovaný, ale že by ho přímo kopíroval? To ne. I když je vrahovo chování nelogické, dobře se na to dívá. I na Lamberta :-) 70%. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé....když tak pročítám komentáře typu vykrádačka Seven, musím říct, že na Fincherův film jsem si několikrát vzpomněl při sledování tohoto, ale většinou hláškou typu, to je ještě krvavější a brutálnější než Sedm. Ale vykrádačkou bych to nenazval, je tu spousta nápadů, zajímavá práce s kamerou, super vrah, atmosféra a tak hodnotím 3 apůl hvězdičky, ta půlka je pryč za vzpomínky hlavního hrdiny na syna...to mohli tvůrci vynechat... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama