Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes posledny nadpriemerny film s Lambertom v hlavnej ulohe. Tesne po filme Sedem som si naplno vsimol jak detailne kopiruje koncept filmu Sedem. Dokonca si tvorcovia neodpustia aj jedno vtipne pomrknutie na neustale zatiahnute závesy v Sedmicke. Ale ako v spravnom thrillery aj tu nonstop prsi alebo je tma. A finale sa odohrava v daždi a vecer. Po kazdej stranke mi ale Resurrection pripada slabsi ako Sedmicka. Snad len s vynimkou gore scen, ktorych tu je neurekom, su riadne nechutne a natocene vo velkych detailoch. Ustredna dvojka detektivov je tak skratkovito vykreslena, ze som si k nim nedokazal naplno vytvorit vztah, takze ked sa im zacali diat nepekne veci, tak mi to bolo viacmenej jedno. Tahala to hlavne charizma hercov. Od zaciatku ma film zbesile tempo, az mi to pripadalo zbytocne uponahlane. Motiv vraha je relativne obycajny. Proste magor, ktory z nabozenskych dôvodov vrazdi, ale pre divaka to neponuka ziadny dôvod na zamyslenie. Samotny vrah tiez nenadchne. Uveritelne pôsobi, dokial je jeho identita neznama, ale akonahle sa naplno odhali, tak mu prilis neverite vsetky jeho schopnosti a to jak vyjebava s policiou. Zaver vzhladom na zaner sklame zbabelostou tvorcov o nekompromisne vyustenie. Vysledkom je mierne nadpriemerny thriller, ktory si sice rozhodne nezasluzi uvedenie do kin, ale je to poctivo natocene becko z cias, ked toto oznacenie neznamenalo nepozeratelny odpad. 6/10. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měla vybrat mezi tímto filmem a Fincherovým snímkem "Sedm", zvolila bych bez přemýšlení "Vraždy podle Jidáše". Jsou mrazivější, brutálnější, emotivnější. Promiň, Davide, ale tvůj nejoceňovanější film je pro mě (hned po "Podivudném případu Benjamina Buttona") tvým nejslabším... A Lambert opět nezklamal.:-) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Od tohto thrilleru som cakal iba priemerny filmik, ktory sa v tom pocte podobnych thrillerov jednoducho strati, ale prekvapivo nestalo sa tak. Tento thriller mal vrazedne dobru atmosferu, aj ked bola ukradnuta zo SEDEM (1995), co mi ale nevadilo, lebo podobne filmy mam rad a krvave sceny boli natocene tiez perfektne. Christopher Lambert je u mna sympatak, bol som proste spokojny, teda omnoho viac spokojny, ako pri thrilleri TAH JEZDCEM (1992), kde si tiez Lambert zahral hlavnu ulohu... 15.10.2009 ________ Christopher Lambert - (John Prudhomme) +++ Barbara Tyson - (Sara Prudhomme) +++ Leland Orser - (Detektív Andrew Hollinsworth) +++ Robert Joy - (Gerald Demus) +++ David Cronenberg - (Páter Roussell) +++ Rick Fox - (Scholfield) +++ Jonathan Potts - (Detektív Moltz) +++ Peter MacNeill - (Kapitán Whippley) +++ Produkcia: Christopher Lambert +++ Hudba: Jim McGrath +++ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film, který extrémně kopíruje a vykrádá "Se7en" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny atd. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné, a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Nenudil jsem se ani minutu, ale všechno už tady bylo… a v lepším. /60%/ ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Az na niekolko nelogicnosti ide o film s vybornou atmosferou, velmi slusnou rezijou a dokonca aj herci su pozeratelni. Napatie od zaciatku do konca a tie "temnejsie" sceny su zvladnute skutocne vyborne...skoda zbytocneho zaplietania sa so smrtou syna, kde v silnejsich emocionalnych scenach ocividne dochadzal Lambertovi dych, ale aj tak ide u mna o velmi prijemne prekvapenie... Po druhom zhliadnuti idem o pol boda dole. 3,5/5* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama