Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z titulů,kolem kterých člověk kroužil kdysi dávno ve videopůjčovně,aby nakonec zjistil,že na něj nikdy nedošlo...teď po letech jsou Vraždy podle Jidáše pořád solidní detektivkou,která se svezla na vlně Sedm,nicméně žádná klasika to pro mě nebude.Velkým mínusem budiž velký počet iritujících a prazvláštních pokusů s kamerou a obrazem...60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podle mě strašně podhodnocený a podceňovaný film, jehož velký potenciál tu všichni schazují kvůli údajnému vykrádání Sedmičky, se kterou to přitom má pramálo společného. Samozřejmě tím nechci tvrdit, že Resurrection dosahuje kvalit slavného Fincherova díla, to v žádném případě, ale opravdu silně ponurou atmosférou, zajímavým a svižně zpracovaným dějem a návalem nápaditých a nechutných mordů musí tento snímek zaručeně zaujmout každého fanouška žánru. A jelikož já mezi ně patřím a film mě bez ohledu na to přehnané a trochu hloupé finále velmi bavil, přemýšlel jsem i o hodnocení nejvyšším. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby Celosvetovo $6,500,000║ Nevydarená bez solídnejšieho napätia upečená vykrádačka thrilleru SE7EN, príbeh si ide až moc okato v šľapajach spomínaného thrilleru, ktorý natočil talent ako je David Fincher, lenže Russell Mulcahy je len rutinér a tak tu to aj všetko vypadá, kamera miestamy otrasná, vedenie hercov slabunké, k hlavnej postave(Christopher Lambert) si nenájdeme za celý ten čas cestu, takže sympatie nehrozia, záporák nakoniec vyznie k smiechu, napodobniť Johna Doe im teda absolútne nevyšlo, dokonca sa tu nájde aj jedna zle poskladaná scéna, kde pri naháňaní zločinca, lezie tento zločinec najprv po schodoch hore relatívne na vrch budovy, potom odrazu uteká dole druhými schodmi kde zhodí jedného detektíva a odrazu cez vchodové dvere vybehne! na rovný vrch budovy so svetlíkmi odkiaľ potom šikovne zoskáče do uličky... nuž je som si toto všetko doslova televízne tápanie dostatočne pretrpel. /25%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film který extrémně kopíruje a vykrádá "SEDM" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny, ... a v mnoha dalších ohledech. V době vzniku se mi film velice líbil i nehledě na tyto skutečnosti. Ovšem po letech jsem z něj již tak odvařený nebyl. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Kdysi v mládí ano, byla to pro mne bomba, dnes pouze velmi dobrý kriminální thriller... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Christophere Christophere, ještě štěstí, že i ty občas získáš roli v nějakým dobrým filmu, jinak bych ti už nikdy nevěřil a na žádnej novej film se nepodíval (jako to provozuju se Stevenem Seagalem a Dolphem Lundgrenem a J-C VanDammem). Má to sice trošku podobnou zápletku jako Sedm (fanatický náboženský cvok vraždí za cílem očištění lidstva a svého zvýraznění), ale jinak to moc podobný není. Je to taková lehčí černější zábavná detektivka. Ne tak náročný, jako Sedm, ale ani nijak blbý nebo šedý nebo nudný. Řekl bych, že kdyby tam přibylo trochu víc té temné atmosféry, tak by to byl zatraceně dobrej film. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama