Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Běhá z toho úplně mráz po zádech, co všechno v té době bylo možné. Zkostnatělost, arogance, ignorance a naprostá neschopnost je to jediné, čeho měli sovětští soudruzi v čele s generálním tajemníkem Gorbačovem takříkajíc na rozdávání. Jediní rozumní lidé, kteří se v průběhu tohoto příběhu našli, a dá-li se to tak říct vzbuzují sympatie, je prof. Legasov a jaderná fyzička Chomjuková z Běloruského institutu. V tomto díle sledujeme zoufalé snahy o zastavení této katastrofy, přičemž s jedinými rozumnými nápady na řešení této situace přicházejí pouze výše uvedení.Sledujeme zoufalství lidí, kteří přicházejí v důsledku radiace o své blízké, i zoufalý boj s časem, kdy je zapotřebí co nejrychleji na situaci reagovat, aby důsledky nebyly ještě fatálnější nejen pro země Sovětského svazu, ale i pro ostatní státy bývalého východního bloku, včetně tehdejšího Československa. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle bývám poměrně kritická, i na nejlepším díle se dá najít nějaká chyba nebo něco malého k výtce. Jsou ovšem filmy (seriály), které jsou něčím tak výjimečné, že ani puntíčkář nemá slov a případné nedostatky převálcuje obsah viděného. Černobylská katastrofa a postoje lidí k ní a k jejím důsledkům je velice silné téma. Zpracování není 100%, ale vždy když chci něco konkrétního remcnout, dostaví se scéna, která mě dostane a já zapomínám na vše. Už z úcty k obětem nemám potřebu epizodu blíže rozebírat. Umělé ždímání emocí z diváka zde není, tohle dílo opravdu samo dýchá a žije. A přitom je zpracované "jenom" polodokumentární formou. Výsledný dojem? Myslím, že se to opravdu podařilo! ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jééé, Míša Gorbačovů. Ten překvapil. Ale jinak to ztratilo sílu prvního dílu, i když to celkově tak hrozně nudné nebylo. Vydržel jsem až do konce, ale už jsem měl občas tendenci posunovat. Došlo zde totiž k tomu, co nemám rád, totiž ke zbytečnému kecání. Naštěstí se většinou mluvilo k věci a k jádru pudla, takže jsem to vydržel. Budu koukat i na třetí díl, ale ne moc nadšeně. Jo a z původních zamýšlených čtyřiceti za tento díl zvedám na šedesát za ten konec. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neschopnosť vedúcich aparátčikov najlepšie vynikne v priamej konfrontácii s odborníkmi a tej im v tomto dieli bolo naložené požehnane. Najviac však desili katastrofické scenáre z úst vedcov, ktorým sa mi ani dnes nechce veriť; tým skôr, že od ich naplnenia ľudstvo delila len odvaha troch ľudí a pár dní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani si nepamätám, kedy ma naposledy bavila, či skôr mrazila nejaká epizóda ľubovoľného seriálu. Harris, Skarsgard a Watson konečne dostávajú poriadny priestor. Divák, ktorý o neho vie iba zbežne niečo z médií, čo som ostatne aj ja, sa toho dozvie neuveriteľne veľa a uvedomí si, čo všetko bolo vtedy v stávke. No a myslím, že nikdy inokedy som si pri žiadnom kinematografickom diele neuvedomil, čo to je skutočne sebaobetovanie pre vyšší cieľ, vtedy, keď sa proste musí. A to bez zbytočných patetických rečí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě je zmíněno, že tři pracovníci, kteří se vydají do tunelů pod elektrárnou, nejpozději do týdne zemřou. Ve skutečnosti však všichni tři přežili. Alexej Ananenko (Baltasar Breki Samper) a Valeri Bezpalov (Philip Barantini) byli v době premiéry seriálu stále naživu. Boris Baranov (Oscar Dyekjær Giese) zemřel v roce 2005 na infarkt. (NiWi)
  • V čase 33:07 je za servírkou na poličke vidieť zelená fľaša s bielo-červenou etiketou slovenského piva Zlatý Bažant ´73. (argus123)

Reklama

Reklama