Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (525)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ ANGLIE POTŘEBUJE KRÁLE A JÁ VĚŘÍM, ŽE VAŠE POSTOJE, KTERÉ VÁS OD NĚJ ODEHNALY, JSOU PŘESNĚ TÍM, CO VLÁDNUTÍ TÉTO ZEMI VYŽADUJE. MUSÍTE BÝT KRÁLEM…“ /// Jaký je úděl krále? Kurevská a dramatická dávka historie. Je tady fakt hodně komparsu, kterej leze na plac po komorních chvilkách, aby nám předvedl nějakou tu špinavou a syrovou středověkou bitvu. Trma vrma z pohledu krále… asi takhle nějak to mohlo vypadat. Za zmínku stojí Deppova dcera, Chalamet, Mendelsohn i Pattinson… a nezapomenu ani na mazáka Edgertona. Netflix překročil svůj televizní filmovej stín a tak jen zamrzí, že se to natáčelo v Maďarsku a ne u nás. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dal bych si moderního Šejkspíra. 2.) Jsem král a hledám přítele. 3.) Zjistím, jak se ve středověku tvořil mír. 4.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Historická sonda plná zuřivosti a bojových scén o kritickém období evropské historie. Vhodné pro fanoušky historických drama a historických akčních scén. Skoro všechno v Královi funguje výtečně. Herci od Roberta Pattinsona po lahodně odporného Dauphina), parádní scénář Michôda a Edgertona. Tématem jsou zkorumpovaníá moc a nebezpečí mužské nadvlády. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

421. verze toho, jak jsou angličtí králové čestní, stateční a vzdělaní, zatímco příslušníci francouzského panovnického rodu jsou dekadentní, namyšlení a mluví francouzsky (dokonce i když mluví anglicky). Pochvala za to, že je to po dlouhé době historický film, který není jen kostýmní soap opera, facka za většinu toho ostatního. Historicky naprosto nevěrohodné. Už jen to, že to ve skutečnosti byl sám Jindřich, kdo byl válečným štváčem a okolí se ho naopak snažilo od války odradit, tedy naprostý opak toho, jak je to podáno ve filmu. Hotspurovo povstání se odehrálo deset let předtím, než se Jindřich dostal na trůn, Jindřichův bratr Thomas zahynul ve Francii v bitvě u Baugé roku 1421 a ne ještě předtím, než se Jindřich dostal na trůn a tak dále a tak dále. Dodatek: Jo, měl bych asi ocenit, že je tam zmíněno české království a můj jmenovec král Václav IV. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Po Macbethovi od Justina Kurzela je tu další shakesparovská adaptace s temně poetickými záběry, nulovým patosem a hlavně fantastickým hereckým obsazení, které je radost sledovat. Jediné, co mě na tom mrzí, že Krále nikdy neuvidím v kině nebo na BD, protože sledovat tuhle výjimečnou záležitost na malém monitoru je obrovský hřích. Timothée Chalamet je opět fantastický a směle převyšuje ostatní herecké bardy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Staré dobré časy poctivých historických filmů zase na dvě hodiny a kousek ožily, Král je skvělý. Je to drsná, špinavá a studená podívaná, která se ale opírá v první řadě o příběh, postavy a výborně vybrané herce, ačkoliv na ty scény, které od takového filmu čekáte, dojde také (ta bitva, ta bitva!). Režie, výprava... Všechno na jedničku, autentické snad tak, jako kdyby se štáb strojem času přenesl do 15. století. A Timothée Chalamet vlastně už tady hraje Paula Atreida - přesně takhle jsem si ho totiž představoval. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama