Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Toto jsou horory pro mě, protože se hraje s atmosférou a ne efekty. Mám rád, když film přijde na začátku s nějakou ultimátní chujovinou a později tu chujovinu vysvětlí. To beru. Jen vůbec nerozumím tomu, proč má The Man popálený xicht a jestli by nebylo časově lepší odsedět si pár let v pasťáku a pak žít - noumálně, Úďo. Ale koukat se přes hodinu na mega pěknou herečku, to beru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Les sebevrahů byla slabota, ale The Boy dává slušnou naději v lepší hororové zítřky v našich kinech - brzy nás čekají třeba The Witch, Before I Wake nebo dále The Conjuring 2. Ale zpátky k Brahmsíkovi: k panákovi s hnusnym kukučem, co navíc vypadá, že je živější než bratránek Chucky. Jen se trochu déle stydí. Nebo je retardovanej. Nebo jen zamilovanej do kočičky Gréty. Anebo je to dost možná úplně jinak... Než tomu však přijdeme na kloub, musí si hlavní hrdinka ztratit boty, trpět nočními můrami, ukázat se nám v kalhotkách a v poslední řadě bloudit po domě se svíčkou v ruce, aby dostal snímek punc staromilského gotického hororu. A je to vlastně dobře, protože i když rozlehlé sídlo není efektivně využito, na Lauren se kouká fakt dobře, aniž by se musela chovat jako husa. S lekačkami to režisér nepřehání, spíše (díkybohu) sází na napětí, jež buduje sice pomalu, ale s citem. Velké plus za závěrečných 20 minut, ty naopak šlapou parádně. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Boy mě do kina nalákal primárně skrze slušně udělaný trailer, který ve mně vzbudil zájem vidět film na velkém plátně. Pro začátek musím říct, že se mi snad ještě nestalo, abych po dvaceti minutách jen tak střelil od boku u hororu pointu, která se nakonec více či méně vyplnila, což ale neberu jako jasné negativum, protože i tak shledávám závěrečné rozuzlení za zdařilé a do jisté míry i originální. Musím však dodat, že i přes skutečnost, že mi párkrát naběhla nefalšovaná husina, tak jsem možná čekal trochu více dusnou a hutnou atmosféru. Interiér domu i vzhled loutky se vydařily a herecké obsazení bylo sympatické. Horor, který se drží lehce nad průměrem, z něhož mu nahoru pomáhá zejména námět a solidní výprava. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

The Boy mi vo väčšine ohľadoch príde ako úplne štandardný americký komerčný horor poslednej doby. Hlavne po samotnej hororovej stránke tu nie je absolútne o čo stáť, atmosféra a napätie sú prakticky nulové, o nikoho sa tu nedá obávať, keďže o život tu s výnimkou jednej sekvencie nikomu nejde a scény, v ktorých sa má odohrávať to hlavné mi tiež prišli zanedbateľné, bez nápadu alebo čohokoľvek zaujímavého. Ale aj tak sa mi na to väčšinu času pozeralo pomerne dobre, dej síce väčšinu času neprekvapí, ale je príjemne svižný, pričom veľkým plusom sú aj postavy, samozrejme hlavne Lauren Cohan, ktorú som si po tých rokoch s Walking dead dosť obľúbil, ale vyhovoval mi aj Rupert Evans, ktorý je tu ten správny sympaťák. A našťastie nesklame ani ten hlavný prvok, samotná bábika, ktorá ukrýva tajomstvo a tak som bol zvedavý, čo z toho bude. Ale práve finále ma sklamalo najviac, síce ma to trochu prekvapilo, keďže som čakal niečo iné, ale nanešťastie len v zlom, keďže práve takéto finále mi zo všetkých ponúkaných možností pripadalo najmenej atraktívne. A po vizuálnej stránke je to úplne v poriadku, či už atraktívne prostredie domu, ale aj kamera a zvyšné zložky. Takže znovu si to už určite nepozriem, v rámci žánru je to len úplný štandard, na ktorý sa zabudne chvíľu po pozretí, ale inak celkovo určite nie som sklamaný, vďaka svižnému tempu, solídnemu vizuálu, sympatickému obsadeniu a zaujímavej bábike ma to celkom bavilo. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 beze zbytku naplněn a The Boy je "horor" vhodný i na nedělní odpoledne nebo na postrašení ještě neochmýřených adolescentů. Přitom hororové ingredience vynikající: rozlehlé panské sídlo, strašidelná panenka, osamocená dívčina. Bell mohl upéct excelentní a chutný žánrový dortík, místo něj však splácal jen obyčejnou bábovku, která se mu navíc i docela propadla. Velmi záhy je sice odtajněno, kdo že se tu bude starat o pozdvižení, jenže celé to strašení nenabírá žádných grádů. Porculánový hošík, z kterého tu a tam spadne deka nebo sedí trochu jinak, mnoho strachu nenažene. Postupně se sice trochu osměluje a dojde i na nějaké to jemné duchařské bubu, ale většinou jen zírá. Tupě. Vzhledem k přístupnosti pak ani překvapivý závěr nemohl vykročit směrem ke krví zalité tečce, která by tuhle krotkou a ušmudlanou fádnost trochu nablýskala. Dvě hvězdy a jedna navíc za sympatickou Lauren Cohan, ač neukázala nic z toho, na čem by nejen verbalovy zraky rády spočinuly. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama