Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 2

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (412)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, protože je jednak považuji za pokleslý žánr (v němž se navíc tluče jedno klišé s druhým - naprostá většina hororů jsou natočeny jak přes kopírák a je problém je vůbec od sebe rozeznat), a jednak se u nich skutečně bojím, což mi není dvakrát příjemné. U tohoto filmu ale toho strachu moc nebylo - z větší části jsem u něj pořád jen přemýšlel, jestli se mi ta Lauren Cohan líbí, nebo ne (pořád se nemůžu rozhodnout), a když se tam v závěru začne konečně něco dít, film se bohužel zvrhne ve strašnou hovadinu, u které jsem se v kině otřásal smíchy - to finále je vážně tak blbé, až je vtipné. V rámci žánru to vcelku není špatný film, ale dost ho v mých očích shazuje strašná lacinost, kterou to na mě působilo, tragické herectví Ruperta Evanse (jeho roli bych snad zahrál líp i já), a již zmíněný debilní závěr, který podle mě celý film strašně shazuje. Navíc to trpí klasickým neduhem většiny hororů, jímž je nedostatek logiky v jednání postav - většina strašidelného efektu je založena na tom, že postava ve filmu navzdory očekávání zůstává tam, odkud by normální člověk dávno zdrhnul. A marně to vysvětlovat složitými digresemi, že Greta Evans měla hluboko do kapsy a kdesi cosi (jak podotkla moje známá, na roli au-pair byla její herecká představitelka navíc trochu stará - věřte 34 leté herečce roli au-pair!). Za mě průměrný dojem a 3 hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nejde o zázrak, ale ani o blbosť. Spočiatku udržuje atmosféru sympatická Lauren Cohan v úlohe americkej babysitterky uprostred britského vidieka, následne univerzum okolo čudáckych starých rodičov, starajúcich sa o bábiku (!) a hoci to ku koncu začne jemne nudiť, pri konci nás znova nakopne vcelku vydarené finále, stojace na nečakanom twiste. Takže ak máte radi bábkové horory a radi by ste videli nejaký „trocha iný“, smelo do toho. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak se OPĚT vracím z kina nasranej. Jenže to není chyba filmu, ale můžou za to pizdy a jejich borečci co seděli zamnou. Mladí, blbí a neklidní. Fakt nechápu proč do kina jezdí, když je to evidentně ani nezajímá. Teď už k samotnýmu filmu. Rozhodně je do daleko lepší jak poslední "horor" na kterým jsem v kině byl ( Les sebevrahů ). Nic moc jsem od toho nečekal a možná i proto mě to docela překvapilo. Porcelánovej klučík je celkem vyvedenej a filmu se podařilo místy navodit i hutnější atmosféru. Vše podporovánou skvělou kamerou, výběrem lokace ( respektive toho baráku ) a celkem solidníma hereckýma výkonama. Především hlavní představitelka si to střihla na výbornou. Na filmu mi ale nesedl konec. Myslím si, že snímek se měl ubírat jiným směrem. Navíc si myslím, že tohle rozuzlení pořádně neštymuje a není pořádně obhájeno. Našel bych tu pár otázek na který bych chtěl dostat odpověď. Rozebral bych a rozpitval tenhle film daleko víc, ale nechci spoilerovat. Každopádně doufám, že další případný pokračování je pasé. To by bylo jen na škodu. Určitě se z tohoto kousku dalo vytěžit víc než jen slušnej koukatelnej průměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemusím mít lekačku co 5 minut, ale chci se poctivě bát. A tady jsem se více než hodinu místy opravdu bál. Samozřejmě se filmu nepodaří udržet napětí donekonečna. Hlavně tedy opadne po tom co se proflákne jak to vlastně s porcelánovým chlapcem ve skutečnosti je. Kvalitní horor je vždy nedostatkové zboží a Chlapec mé očekávání zcela určitě splnil. PS: Hlavní hrdinka je neskutečně sympatická herečka. Prosím všimnout a obsadit do dalších filmů. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V prvom momente zaujme herečka L. Cohan, ktorej meno asi nikto nepozná, ale každý kto sleduje Walking dead okamžite spozná jej tvár. Hororom som sa nikdy nevyhýbal a tento mal celkom slušné ohlasy, takže som mu rád dal šancu. Atmosféra sa buduje postupne a celkom to vychádza. Film skrýva i peknú pointu a trochu krvavejší záver, ukončí inak vyslovene atmosferický horor. 70%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama