Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

gogo76 

všechny recenze uživatele

V prvom momente zaujme herečka L. Cohan, ktorej meno asi nikto nepozná, ale každý kto sleduje Walking dead okamžite spozná jej tvár. Hororom som sa nikdy nevyhýbal a tento mal celkom slušné ohlasy, takže som mu rád dal šancu. Atmosféra sa buduje postupne a celkom to vychádza. Film skrýva i peknú pointu a trochu krvavejší záver, ukončí inak vyslovene atmosferický horor. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. The Boy je na horor až moc hezky natočený ( Kdo by jen řekl, že režisér Devil Inside natočí tak vizuální lahůdku), interiéry zámku zkrátka paráda. Samotná panenka dodává správný mysteriózní nádech a pocit znepokojení, na Lauren Cohan se kouká sakramentsky skvěle a byť se atmosféra buduje pomalu,tak v závěru na nás režisér vychrlí slušný refrešující zvrat, který celkový dojem výrazně vylepšil. Z prozatimní letošní hororové chudoby, tohle definitivně patří k tomu lepšímu. 75% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Boy mě do kina nalákal primárně skrze slušně udělaný trailer, který ve mně vzbudil zájem vidět film na velkém plátně. Pro začátek musím říct, že se mi snad ještě nestalo, abych po dvaceti minutách jen tak střelil od boku u hororu pointu, která se nakonec více či méně vyplnila, což ale neberu jako jasné negativum, protože i tak shledávám závěrečné rozuzlení za zdařilé a do jisté míry i originální. Musím však dodat, že i přes skutečnost, že mi párkrát naběhla nefalšovaná husina, tak jsem možná čekal trochu více dusnou a hutnou atmosféru. Interiér domu i vzhled loutky se vydařily a herecké obsazení bylo sympatické. Horor, který se drží lehce nad průměrem, z něhož mu nahoru pomáhá zejména námět a solidní výprava. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Annabelle našla brášku? Drtivú väčšinu času sa The Boy tak aspoň tvári, ale...SPOILER...od určitého dejového zlomu sa prehupne skôr do subžánru, ktorý predstavuje najmä Texaský masakr motorovou pilou. Béčkové prostredie a základná zápletka. Céčkoví herci a rozuzlenie. Úroveň sa teda počas sledovania pohybuje niekde na rozmedzí 2*-3*, ale pri nástupe záverečných titulkov sa celkom dosť pevne uhniezdi na tom nižšom kvalitatívnom poschodí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Modernistická směs hororové gotiky, duchařských klišé a tuctů žánrových odkazů, která určitě neurazí a formálně se celkem bez problémů drží ve vyšší řemeslné lize (jakkoli samotný dům vypadá spíše jako útulný pohádkový palác než strašidelné sídlo s koncovkou -ville ve svém názvu), ale co do úrovně prožitku, obsahové manipulace s divákem či atmosférické gradace je film slabý a nevýrazný. První hodinu jsme sice svědky sympatické snahy o pár neotřelých lekaček a originální příběh, který slibuje velké vypointování, strach z očekávaného se ale tvůrcům nedaří stupňovat a ona pointa, která udeří jako blesk z čistého nebe, degraduje (v očích někoho jiného ale třeba posouvá) scénář do sfér ukázkové béčkovosti a vícežánrového patlalství. Nebudu spoilerovat, ale taková charakterní proměna celé výpravy, přestože obecně nejsem odpůrcem takového postupu, sem příliš nezapadá a působí jako pěst na oko. Nejpozitivnějším prvkem tak v mých očích zůstává přítomnost fajnové šťabajzny Lauren Cohan, které to k smrti vyděšené sluší snad stejně jako po horké sprše v přiléhavém ručníku... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama