Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Toto jsou horory pro mě, protože se hraje s atmosférou a ne efekty. Mám rád, když film přijde na začátku s nějakou ultimátní chujovinou a později tu chujovinu vysvětlí. To beru. Jen vůbec nerozumím tomu, proč má The Man popálený xicht a jestli by nebylo časově lepší odsedět si pár let v pasťáku a pak žít - noumálně, Úďo. Ale koukat se přes hodinu na mega pěknou herečku, to beru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Bez napětí, bez atmosféry. Ani ten některými ceněný zvrat mne nějak nechytil, protože jsem viděl obdobný horor tak tři roky zpět, který má podobný "zvrat". Nuda k uzoufání a závěrečný střet je tak bezduše natočený, až si člověk nudou hryže nehty. Ani panenka nepůsobí nějak tajuplně, to ta v The Game mne vyděsila víc, a herečka sice nehraje úplné trdlo, ale že bych z ní byl nějak na větvi, to ne. A mimochodem, zkuste si závěrečný twist zpětně promítnout na celý příběh, abyste zjistili, jak nelogické to po celý čas bylo. Vynoří se víc otázek, než odpovědí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ má niekto problém s chovaním hrdinov, ktorí zo strašidelného miesta neutečú, ale radšej sa nechajú psychicky ďalej deptať, tak v tomto prípade práve Grétino rozhodnutie zostať s "deckom" je motivované ústrednou myšlienkou filmu. The Boy je solídny horor, ktorý sa hrá s tieňmi, zvukmi, neotravuje ľakačkami, ale chýba mu myslím ešte nejaká tá myšlienka naviac, aby sa stal udalosťou, alebo kultom. S pointou problém nemám, je to jedna z alternatív, ktoré sa ponúkajú a ja som rozmýšľal nad troma. Z toho jednu, tú najdementnejšiu, som našťastie mohol z logických dôvodov v druhej polovici vylúčiť. Posledná scéna je ale mierna a zbytočná podpásovka, pokračovanie dúfam nevznikne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena prijme výhodnú prácu babysitterky a sťahuje sa z USA do odlahlého domu v Anglicku. Po prvom stretnutí s dieťaťom zisťuje, že majitelia majú radi humor, pretože jej predstavia bábiku. Lenže po malej chvíli zistí, že sa nejedná o vtip, ale jej noví zamestnávatelia naozaj používajú bábiku ako náhradu za dieťa, o ktoré prišli pred dvadsiatimi rokmi. Po ich odchode Greta urobí to, čo by urobil každý. Hodí bábiku do kúta a užíva si rozlahlý dom. Keď sa však v dome začnú diať čudné veci a bábika sa presúva bez príčiny z miesta na miesto, uvedomí si, že rodičia tejto bábiky nie sú úplní blázni. - Od The Boy som kvôli ratingu PG-13 a chvastaniu sa na internete tým, že má najstrašidelnejší trailer všetkých čias, neočakával vôbec nič. Meno režiséra tiež nepôsobí oslnivo, ale cením si ho za jeho snahu a neutíchajúci záujem o najlepší žáner. Preto ma tento horor velmi milo prekvapil. Má velmi zaujímavý námet a Brahms sa medzi hororovými loutkami (všetky slovenské ekvivalenty tohto slova sú totálne odporné) určite nestratí. Lauren Cohan, ktorú fanúšikovia hororu poznajú z The Walking Dead, je v hlavnej úlohe úplne perfektná. Dom je parádne rozlahlý a ideálny pre horor, ktorý sa snaží vybudovať strašidelnú atmosféru. Príbeh sa mi páčil, aj keď bol v niektorých miestach dosť prehladný. Záver mi vôbec nesadol, ale našťastie nebol nejaký rozťahaný, takže nestihol výraznejšie pokaziť môj výsledný dojem . Keby tento horor dostal do rúk kvalitný hororový režisér, určite by sa nachádzal v červenej farbe. Takto sa zaradí len medzi nadpriemerné horory posledných rokov, ale nestane sa nijako výrazným. + herec z The Canal + herečka z Wer ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama