Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o velmi opojnou záležitost, na níž se krásně kouká. Za design robotů, interiérů a exteriérů tedy patří tvůrcům velké uznání. Bohužel, po stránce režijní, scénáristické a herecké se jedná o naprostý průšvih. Ústřední postavy se chovají nelogicky, místy i pomateně a dějová linie je tak průhledná a děravá, až Vás z toho zoufalstvím rozbolí zuby. Ve finále tedy dostaneme krásně naleštěnou podívanou, pod jejímž povrchem se skrývá zkažený a nedomrlý klon výborného snímku "Ex Machina". Škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix na diváka sci-fi kousky sype jak na běžícím páse a já jsem moc rád, že je někdo, kdo se toho nebojí a snaží se produkovat filmy, do kterých by si nikdo jiný netroufl. A to i přesto, že v tomto případě se jedná o poměrně komorní kousek. A to jak příběhem, tak herci. Za mě ale dobrá jednohubka. Jelikož se jedná o komorní sci-fi, tak víc ani očekávat nemůžete. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní komorní, dalo by se říci úsporné sci-fi, které však předvádí naprosto skvělé vizuály - od fantasticky nadesignovaného droida v hlavní roli, přes prostředí, až po CGI. Hutnou atmosféru buduje za pomocí kamery, hudby, kvalitní práce se zvukem a především "tichem." A přesně tohle já miluju. Příběhově se nejedná o nic vyloženě originálního, jednou jsem v tom viděl Terminátora, podruhé zase Horizon: Zero Dawn, popřípadě libovolnou sci-fi odehrávající se high-tech interiérech, ale i tak to působí svěžím a neokoukaným dojmem. Tajemno si film udržel prakticky až do konce a já po finálních pointách odcházím naprosto spokojený. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo. Bylo tu sice pár zajímavostí, jako třeba robot, kterej běhal, jako kdyby si vzal 3 deci šaratice, Hilary Swank, která mi svým vzezřením nostalgicky připomněla Barbara Conana, a potom sáhodlouhé dialogy, které mne vrátili do dětských let s rodiči, kteří mi spílali, když jsem něco neudělal podle jejich představ. Nestydím se za to, že hlavní myšlence jsem moc nerozuměl, protože to, že robot oživuje lidi, aby nebyl sám, mi přijde dost absurdní. Ono se to tam pak všecko nějak snažilo vysvětlit, aby to jako bylo jinak a člověk si z toho vzal ponaučení, ale to si radši vezmu z jiných věcí, které jsou mému srdci bližší. Škoda, myslel jsem, že tomu dám vyšší hodnocení. Podle mne se jedná o dost nadhodnocený film, kde spousta uživatelů, kteří tomu dávají 4 hvězdy a více, jenom machruje, že zase jednou pochopili nízkorozpočtové komorní Sci-Fi, ale nechci tu samozřejmě nikoho soudit. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět se na Netflixu šlo do filmu bez indícií a bezhlavě, jen díky žánru sci-fi a fotce Hilary Swankové z plakátu. Né, že by to byla nějaká pohledná děva, nicméně je to paní herečka a většinou záruka kvality filmu. Za mě to nebylo vůbec špatný, i když možná nějaký pasáže zbytečně dlouhý a jiný zase nedotažený. Moje největší zklamání přišlo skrz závěr. To jsem čekal trochu víc propracovanější a díky němu, čtvrtou stár nemůžu loupnout. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama