Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Scifi patrí k žánrom, kde sa neustále hľadá nová cesta, iný pohľad a jedinečná myšlienka. I AM MOTHER ohýba "robotický" žáner podľa seba a neustále hádže otázky do plénu a vy dychtíte pod odpovediach. A tie prídu! Dôležité je, aby ste o filme nič nevedeli, najlepšie nepozrieť si ani popis, ani trailer, iba jednoducho si ho pustiť a unášať sa v atmosfére. Po filme začala hlava fičať na plné obrátky a neustále preberala informácie dookola až dospela do záveru, že ide o dielo, ktoré drží pokope a prináša ucelenú a "vizionársku" myšlienku. Zo začiatku Vám to príde, že - čo to bolo?, no keď sa hlava zastaví, tak príde - to teda bolo! Silno odporúčam! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film o třech postavách na jednom místě. Máma robot, dcera znuděná pubert'ačka a třetí do mariáše zhroucená Hilary Swank. Vizuálně film působí zajímavě a i nápady ve scénáři o výchově prostřednictvím technologií jsou dobře zmáknutý. Osobně mně tam chybělo nějaké větší spiknutí, protože nejstrašidelněji vypadalo to robotí pobíhání chodbama. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Postapokalyptická budoucnost stále láká autory sci-fi filmů a tohle je jeden z pohledů, co nás možná čekají. Tady se jedná o skromný až skoro komorní snímek, kde se na malém prostoru odehrává výchovný experiment, jakým způsobem znovu zabydlet Zemi lidmi. Při sledování jsem měl dost momentů, které mi přišly nesmyslné, ale po skončení a diskusi už nebyly až tak nelogické. Zpracování je slušné a po odstupu pár dní nemůžu film ho shodit dvojkou, jak jsem si původně myslel. Takže jsou z toho průměrné tři hvězdy, které mi teď připadají adekvátní a své spokojené diváky si určitě najde.[ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix nám servíruje Australské robotické Sci-Fi Postapo ve stylu Ex-Machina a je to víc než příjemná podívaná, která nese skryté poselství a vyžaduje dostatek pozornosti, protože detaily film zvedají do plusu. Lidstvo je zničeno a sledujeme Robota uvnitř lodi, který pomocí embrya vytvoří holčičku, která má být nový začátek, ale vše se zkomplikuje, když na loď zavítá nezvaný host. Příjemně komorně natočené, skvěle zahrané, mrazivá atmosféra těžící z divákovy nejistoty komu věřit a věřte, že do poslední chvíle nevíte, jak film skončí. Líbily se mi i nečekané zvraty a funguje i napětí, takže za mne příjemné překvápko. 70% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Další hodně dobrý Netflix film, který jsem viděl. Tenhle druh sci-fi mám rád. Už podle traileru jde poznat, že to bude dobré a u dvou hodin podívané nebude nuda a opravdu nebyla. Velmi hezký námět, zpracování, vztahy mezi postavami, dialogy a efekty. Na Austrálii mega pokrokové. Prostředí mě úplně šokovalo, jak bylo náramně zpracované a hezké. Zápletka je dobrá. Chování postav mi přijde popravdě hodně chytré. Vzhled robotů je hezký. Zápletka s útěkem se mi líbí a film oživí. Postapokalypsa provedená taky suprově. Bohužel to není na 5, ale jsou to hodně dobré 4 hvězdy. VYHODNOCENÍ: JAKO BY TO MĚLO NĚJAKÝ ÚČEL. AŽ DO TEĎ. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama