Reklama

Reklama

V tomto válečném thrilleru, natočeném podle skutečných událostí, bojuje malá jednotka amerických vojáků na odlehlé bojové základně Keating, která se nachází hluboko v údolí tří hor v Afghánistánu, aby se ubránila drtivé přesile bojovníků Tálibánu během koordinovaného útoku. Bitva o Kamdesh byla nejkrvavějším americkým střetem ve válce v Afghánistánu v roce 2009 a jednotka Bravo 3-61 CAV se stala jednou z nejvíce vyznamenaných jednotek devatenáctiletého konfliktu. Snímek Základna je inspirován bestsellerem The New York Times, knihou "Základna - Jedna z nejtěžších chvil Američanů v Afghánistánu" od Jakea Tappera ze CNN. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film nám přináší zajímavý námět pohraniční základny, kde místní jsou takoví všelijací k otázce modernizace, a hnutí Talibán má radikální výbušné řešené vždy po ruce... Snímek se marně pokouší nějak personalizovat hrdiny, je jich tu moc a času málo, co zvládá doručit je stísněná atmosféra, nedůvěra, věčná nejistota, nespolehlivá ANA (Afghánská národní armáda), americkým vojákům také moc klidu nedodává. Epická bitva několika rot vojáků proti stovkám nepřátel je však natočena precizně a napínavě. Ani dnešní doba a technický pokrok z vojáků břímě smrti a zranění nesnímá, naopak ho stále zvyšuje a možnosti ochrany relativně lepší, ale v situaci neustálého obklíčení a ostřelování, ani ty pancéřová vozidla, přilba a vesta nestačí. Až to bude hodnotit Verbal, určitě pozitivně přidá jednu hvězdu za krátký pobyt Blumy pouze na počátku filmu:) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Outpost je parádně natočená moderní válečná akce a nemám ke zpracování co vytknout. Opravdu nechápu, jak mohl někdo vymyslet umístění základny zrovna tam. Vždyť už i v pravěku si lidé hledali pro svá sídla vyvýšená místa. Jednak proti vodě a také díky tomu, že případný dobyvatel už při lezení do kopce neměl moc komfortní podmínky pro útok na rozdíl od obránců nahoře...  A tady to byla čistě vojenská základna...  Holt tady to vymysleli opačně .-(. Samozřejmě film je film, ale tím, že byl točen podle skutečné události znovu diváka přivádí k myšlenkám na zbytečně zraněné a padlé v Afganistánu. Obzvláště při znalosti současné situace. Co je neuvěřitené, je až neskutečná podobnost herců k jejich skutečným protějškům!  Dávám za 5 zaměřených fosforových  střel z minometů! * * * * * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro zanrove fanousky je to remeslne solidnu a dobre zahrany film. Ma vypravecskou soudrznost a realistickou osklivost. Je zde snad prvni zastreleny pes v americke kinematografii, ale citlivy americky divak jen slysi vystrel. Film vznasi otazky, ktete zustaly viset ve vzduchu dlouho potom, co se dym a prach usadil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Lepšie ako niektoré iné filmy s menším rozpočtom, no Black Hawk Down nečakajte. Na oko to vyzerá pekne, sú tu nebezpečné hory a základňa rovno v údolí, skromná US vojenská výprava a dvojica známych hercov. Tak isto ani iný herci a ich postavy nie sú zlé. Príbeh moc nemá čo ponúknuť, šokujúce scény sa tu tiež nenájdu a film je primárne o udržaní tábora. Akcie je pomerne dosť a strieľa sa tam často, no niekedy je to iba chvíľka. Bavil ma tento príbeh amerických hrdinov a bránenie základne, no chýbali mi to trošku prepracovanejšie akcie, pretože klasické strieľania na nepriateľa s M4A1 moc nestrhne a takmer žiadnu taktickú obranu tu nenájdeme. Taktiež snajper by sa tu hodil, takto to bolo odbyte jednou scénou s Dragunovkou. Tak či tak, bavili ma postavy a aj akcie, ale určite to mohlo byť aj strhujúcejšie. 70%  - 3* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tady zas někdo upadl, ale 56%? No ták. Neni to film roku, ale rozhodně to šlape od první minuty, herecky naprosto v klídku a kamera je místama velmi chutná! A I když pár střihů je vyloženě useknutí scény, tak jsem se bavil fakt výborně! Poslední 30 minut je hrozný nátlak. 70%!!! Všem mudrcům.. strčte si prsty do p*delí :-D ()

Galerie (104)

Zajímavosti (6)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Afganistane, tak jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Bulharsku, vrátane filmových štúdií Nu Boyana. (MikaelSVK)
  • Počas záverečných titulkov ešte môžete sledovať rozhovory so skutočnými vojakmi. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama