Reklama

Reklama

Skrytá válka

  • Francie Made in France (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sam je nezávislý novinář, který se rozhodne využít své znalosti islámu a infiltrovat se do fundamentalistické sítě na předměstí Paříže. Pronikne do skupiny čtyř mladých mužů, kteří dostali instrukce k vytvoření džihádistické buňky a provedení ničivé akce ve francouzské metropoli. Čekají na návrat svého vůdce, který se záhy objeví plný čerstvě nabytých zkušeností z výcvikového tábora v Pákistánu. Zločinecké plánování začíná, ale jen vůdce podle všeho zná konečný cíl. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skoro až komorní pohled do takové "obyčejné" teroristické buňky, která se chystá na atentát v centru Paříže. Vedle novináře, který plní roli infiltrátora, film představuje i různé motivace jednotlivých členů a snaží se tak obsáhnout nejčastější důvody, které vedou mladé muže k tomu, aby se stali islamistickými teroristy. Vedle toho je tu načrtnuta i příprava útoku, či rozpory mezi jednotlivými členy, kterým se ne vždy daří přejít od slov k činům. To, že se tvůrci vyhýbají nějaké nabušené akci či špionským kejklům, dodává celku na důvěryhodnosti a v kontextu s děním v posledních měsících film působí i jako něco víc, než pouhé varování. Jediné, co se moc nepovedlo, byl samotný závěr. Pokud by byl tragičtější, získal by film na naléhavosti. Ale i tak jsem spokojen. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi film o fanatikoch, ktory neprichadza s nicim novym. Proste klasicka recyklace. Zacinam mat pocit, ze vsetci ti dzihadisti, kukluxklanisti a neviem este aki dalsi isti su len banda mladikov, ktori sa nevedia uplatnit a z nudy ich vytrhne az stretnutie s nejakym charizmatickym vodcom, ktory im pravdepodobne vdaka velkemu lofasu natlaci do hlavy kaleraby, ze sa budu môct konecne uplatnit ako teroristi a zabijat ludi, ktori neveria v ich vec, pripadne maju inu farbu/narodnost/orientaciu/alebo znacku botasiek. Nastastie väcsina z tychto mladikov su neschopni a paranoidni luzri, ktori sa neraz vyzabijaju medzi sebou, takze nic velke nedosiahnu ani v tomto smere. A presne taky je aj tento film. Nic nove v ziadnom ohlade neprinasa. Tuctovy priebeh s tuctovymi postavami. Jedina scena, ktora mala fakt tak hustu atmosferu, ze som skoro nedychal, bola finalna scena medzi hlavnym fanatikom a jeho zenou. Zaverecna pointa ma napadla dost skoro, takze ma rozosmialo, ze sa potvrdila. No a finalny happyend potvrdil, ze je to len naivny Hallmarkovsky film o teroristoch. 5/10. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Muslimský novinář se rozhodl napsat článek o náboženském fundamentalismu, ale po návratu velitele skupiny se to zvrhne a je policií donucen zůstat ve skupině teroristů a pomoct předejít katastrofě (nebo aspoň co nejvíc minimalizovat škody). Potud dobrý, ale jako zásadní problém vidím neuvěřitelnost dialogů. S takhle nedomyšlenými výmluvami by byl Sam už dávno mrtvej, ostatní řadoví členové teroristické buňky se chovali divně, manželka velitele nemohla být nápadnější, závěrečný zjištění jak to je s lidmi co rozdávají rozkazy bylo dementní a moralizující závěr byl moc nucenej, i když se s jeho vyzněním ztotožňuju. BTW ve zdejší anotaci je několik zásadních nepřesností. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Původně naprosto vizionářská filmová předpověď teroristických útoků v západní Evropě (film byl natočen ještě před útoky na redakci časopisu Charlie Hebdo), ze zpětného pohledu vzhledem k řetězové řadě událostí ve Francii a Německu vysoce aktuální snímek... ,,Co kdyby" scénář Nicolase Boukhriefa a Erica Besnarda se skutečně trefil do reality a zhmotnil se ve skutečné vlně řádění džihádistů, což se v dějinách kinematografie děje povětšinou spíše vzácně, a opravdu si nemyslím, že by z toho oba tvůrci měli radost. Příběh pětice francouzských občanů, zradikalizovaných mladíků z druhé generace muslimských emigrantů, kteří vyslyšeli výzvu k džihádu a chystají se zaútočit na Paříž, ,,hlavní město hříchu". Kolik takovýhle teroristických buněk je v Evropě ještě aktivních? Raději nevědět... Umění by mělo šokovat, konfrontovat samolibé diváky se zneklidňující realitou a zároveň je provokovat a analyzovat situaci. Tohle je ona ošklivá pravda. Jsme ve válce s muslimským fanatismem... Co se formální stránky týče, Nicolas Boukhrief natočil spíše komorní film, zvolil pomalé tempo vyprávění, v druhé půli se pak snaží zakomponovat do svého snímku i vyprávěcí postupy klasického thrilleru, což mne osobně trochu rušilo. Je zajímavé, že ač jeden z hrdinů natáčí většinu příprav na videokameru, Boukhrief nepoužil tento formální prvek ani jednou a nezdůraznil tak (pseudo)dokumentární rovinu snímku, čemuž bych já osobně coby divák dal přednost. Obecně lze ovšem konstatovat, že v případě Skryté války obsah vysoce převyšuje zvolenou formu... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Popis k filmu znel nesmierne lákavo, a námet bol poňatý absolútne aktuálne. Bohužiaľ, realizácia tohto filmu nedopadla až tak úspešne ako som pôvodne očakával. Po dejovej stránke dosť nezáživné a aj toho thrilleru tam bolo dosť máličko. Postavy nevýrazné, spád biedny a celková dramatizácia dosť kŕčovitá. Atmosféra parížskeho predmestia by mohla byť poňatá tiež o niečo zaujímavejšie. Takže celkovo dosť sklamané, hoci námet bol plný potenciálu! Ak mám pravdu povedať, z prostredia európskeho džihádu ma oveľa viac (naozaj o veľmi veľa) bavili Four Lions - aj keď to bola skôr taká menej vážna satira (ale zato výborná!). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Premiéra filmu byla dvakrát odložena. Poprvé kvůli útoku na časopis "Charlie Hebdo" v lednu 2015, podruhé z důvodu teroristických útoků v Paříži 13. listopadu 2015. (raikonen16)
  • Ve skutečnosti film jako by útoky na redakci Charlie Hebdo předvídal, vznikl ještě v roce 2014 před útoky. (PX)

Reklama

Reklama