Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nesměle jsem doufal v béčko nesoucí se v podobném, mozkovýplachově relaxačním duchu, ve kterém se nesly starší díly stejnojmenné série (z nichž nejradši mám samozřejmě ten s Rollinsem). Ale kdež. Zprvu jsem měl za to, že půjde pouze o přetvoření původního námětu do rádoby "serióznější" formy. Ale blbost a fantasmagoričnost zápletky zaskočila i mne, uvyklého na ledacos. Navíc v hlavní roli se objevila parta tak extrémně nesympatických měšťáků, že jediný důvod, proč jsem film už po čtvrthodině nevypnul, byl ten, že jsem se nemohl dočkat jejich nekompromisního vykydlení. No posuďte sami: Mulat se zájmem o historii otrokářství a vedoucí jakési ekologické neziskovky (už to samo o sobě je dobrý důvod k okamžité likvidaci), jeho protivně elitářská bílá prcina, párek barevných nagelovaných homoušů (nekecám) a ještě jeden párek nezajímavých heteráků. Všichni více nebo méně namyšlení, samolibí a nevynechající jedinou příležitost ke kritice jižanského rasismu a buranství. Takže fimeček přesně podle poslední módy, hnus. Ale to by ještě šlo, teď ty mentály postupně nějak nápaditě vymlátit, jednoho (pochopitelně asi prcinu) nechat přežít a hotovo, dvě tři hvězdy a zapomenout. Ovšem scénárista měl v rukávu nějaké to překvapení. Aniž bych spoileroval prozradím jen, že zápletka je na inteligenční úrovni desetiletého, maximálně dvanáctiletého dítěte. A akční závěr prciny a jejího fotra mi skoro zvedl kufr, nic tak blbého jsem už dlouho neviděl, tohle je prozatím bezkonkurenční vrchol filmové trapnosti letošního roku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kéž by tak všechny nové horory měly podobně fungující, logické twisty, jakž takž snesitelné (tj. ne úplně debilní) postavy, a přesně tolik šikovných a zručných tvůrců, aby ve výsledku nevypadaly jako levná televizní céčková produkce. Jsem z toho nadšenej, a hlavně v šoku, jak snesitelně fajnovej to mělo PŘÍBĚH. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od nového Pachu krvi (?) som mal najprv celkom nízke očakávania, no nakoniec som ostal nielenže milo prekvapený, ale dokonca sa mi páčil až tak, že som mu miestami mal chuť dať štyri hviezdy (čo je na dnešný hororový štandard fakt veľa). Tie som mu síce nedal, na to to nebolo dostatočne dobré, ale aj tak nemám najmenší problém ho zaradiť medzi najlepšie horory, ktoré posledný rok vyšli. A to z jedného prostého dôvodu - Wrong Turn je viac, než len štandardným hororom. Je to progresívny horor s viacrozmerným dejom, ktorý každú chvíľu prichádza s niečím novým a originálnym, s ničím sa nepára, v ničom nestagnuje a neustále diváka niečím prekvapuje alebo zabáva. Možno to ako celok nefunguje, možno sa dalo niektoré veci spraviť lepšie, možno je to obsahovo strašne nevyvážené a možno to nie je ten starý Pach krvi, ktorý všetci dobre poznáme (za čo som ja osobne rád), ale je to napínavý survival thriller, je to krvavý hixploitation, je to atmosférický folk horor, je to kvalitná satira, je to zaujímavá rodinná dráma, je to zábavne napísaná moralita so sociálno-politickým presahom, je to.. skrátka zábavný mix všetkého možného, ktorý je síce strašne nekonzistentný a neskutočne prekombinovaný, no v žiadnom prípade nudný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama