Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

bourec 

všechny recenze uživatele

První Wrong turn mám rád. A vlastně nás moc není. Tenhle Wrong turn je zcela jinej, což je vlastně jediný plus filmu. Půlhodina  byla, až na několik debilních scén, celkem v pohodě, ale pak se film rozjel do neuvěřitelnejch otáček. Nikdy jsem nevěřil, že někdo ještě šáhne  po románu pana Štorcha, a natočí takhle pěknej film o Volání rodu.. Jen sem čekal, kdy se na tý hoře objeví Greta Thunberg. To by bylo místo přesně pro ní. Ale vážně! Ten film se mi opravdu nelíbil, a bylo utrpení ho dokoukat. 20%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti tejto serie boli slušné, potom tretia a štvrtá časť sa ešte dali, no piata bola hrôza a siesta už bola nepozerateľná. Tato séria nepatrí k mojim až tak obľúbeným a tak keď som sa dozvedel, že je nová časť, tak, že do toho pôjdem, ale bez nejakého nadšenia. Cela séria sa niesla v znamení zmutovaných krásavcov, ktorí si radi pochutnávajú na ľudskom mase. Tak som celkom myslel, že táto časť pôjde tradičnou cestou, ale mýlil som sa. Podľa mna, tato časť sa ani nemá volať Wrong Turn, lebo s touto sériou má spoločne len to, že sa odohráva v lese a , že v nom je rozmiestnených niekoľko fajnových pascí. Od začiatku do konca je film svižný a dlho som nevedel, čo mám od neho očakávať. Keď prišla ta uzavretá spoločnosť, vnieslo to do filmu, celkom iný rozmer. Drsný je dosť, zaujímavý tiež, len to sranie si do svojich vlastných húb ma iritovalo a aj to, že postavy sa chovali ako čistý kreténi. Ale horory z uzavretých spoločenstiev mám veľmi rád a tak som váhal, či dám 3 alebo 4*. Rozhodol som sa nakoniec pre silné 3*, lebo k tej štvrtej, tu niečo málo chýbalo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Alan B. McElroy stojí za prvním Pachem krve (2003). Tehdy to byl docela úlet s triem sekáčů jako z komparzu Pána prstenů, který ovšem nastartoval šestidílnou sérii (poslední z roku 2014). Zatímco jedničku jsem relativně pošlapal, některá další pokračování si ode mě vysloužila i slušné tři hvězdy. Tohle se jmenuje stejně, ale je to vlastně jiné. Někdejší série byla o rodince zmutovaných kanibalů, která opakovaně dorážela na nic netušící výletníky. Hned po valící se kládě, která drtí mimo jiné i lidské lebky, pochopíme, že McElroy kráčí jiným směrem. I když znovu představuje proměnlivě sympatickou skupinku mladých lidí, která v nekonečných lesích sešla z vyznačené cesty. Nicméně ono by to bylo asi docela jedno. Protože už v polovině 19. století se zhruba tucet rodin sbalilo a uteklo na horu. Báli se rozpadu Ameriky, chtěli tvořit základ, na kterém se vybuduje nový národ. A jejich potomci… no, co asi. Pryč jsou stylové mordy, pryč jsou zajímavé úhly kamery, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pryč je svižné tempo. 110 minut je zatraceně moc, zoufale to postrádá dramaturga, mnohdy přešlapujeme na místě a vlastně bych si dal spíš onu zmiňovanou zmutovanou famílii. S touhle řemeslnou jistotou, kterou tvůrci předvádějí, by to totiž byl docela příjemný návrat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiživování se na značce Wrong Turn už dávno nemá smysl. Důkazem je i tenhle novej počin. Už trailer mi napověděl, že asi nepůjde o nic extra a to se i potvrdilo i po dokoukání. Pach krve tu sice cítit je, ale tahle krev je řádně zaschlá a vyčpělá. Nemůžu si pomoct ale bylo to takový nemastný,neslaný. Zbytečně dlouhý a natahovaný, postavy nevýrazný. Čekal jsem aspoň nějaký výživný gore efekty. Ale i na nich se očividně šetřilo a tak je vše mimo kameru. Za mě slabý 2 hvězdy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy, ukazujúce konflikt partie mladých, veľkomestských turistov so silami prírody v podobe divokých šeliem, jedovatých rastlín a živočíchov, živelných pohrôm či úplne odlišne sa správajúcich divochov obývajúcich civilizácii vzdialené miesta, som vždy mal a mám rád. Od tých, povedzme jednoduchších, vystavaných na základnom konflikte: mladý, namyslený yuppie odchovaný konzumom a vedomosťami z mobilu kontra nespútaná a nevyspytateľná prírodná sila, až po sofistikovanejšie kúsky, prinášajúce popri základnom boji človeka s naturalizmom aj niečo naviac. Wrong Turn je postavený len na základnom konflikte, no otáča ho z viacerých strán. Cieľom mladej mestskej omladiny nie je len uniknúť hroziacej smrti. Dostáva sa m možnosť zachrániť si životom, pokiaľ niečo z ich nadobudnutých civilizačných zručností sa ukáže byť osožné pre kultiváciu prírody. Na oplátku - keďže aj v prírode existuje istá reciprocita - môžu niečo nadobudnúť. Napríklad schopnosť efektívneho a pohotového zneškodnenia nepriateľa. Skvelá záležitosť s efektnou bodkou pod záverečnými titulkami. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama