Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Při závěrečné bitvě přišel Shang-Chi o většinu trumfů, kterými mě tu předchozí hodinu a půl tak skvěle bavil, a je to škoda. Úžasná choreografie soubojů, jakou jsem neviděl asi od Tygra a draka, nádherná výprava včetně hudby, úplně nové, ale přitom tak sympatické a do světa Marvelu přirozeně zapadající postavy, zajímavý a působivý příběh - rodinné drama, samozřejmě humor... To všechno dalo dohromady naprosto vynikající dobrodružství a zkrátka nastavilo laťku tak vysoko, že ji zmíněné finále už nemělo kam posunout. Ovšem čtyři hvězdičky by zkrátka byly málo, protože je to velmi poctivý film, na němž si tvůrci dali záležet, a je o tolik lepší než minule Black Widow. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $150miliónov║ Tržby USA $224,543,292║ Tržby Celosvetovo $432,243,292▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,867,866║ Tržby za predaj DVD v USA $4,558,512║ Tak konečne niečo pozerateľnejšie od Marvelu. Samozrejme razantne cielené na Ázijské publikum. Herci dosť v pohode, príbeh skôr taký všedný vývar, než niečo prevratné čo by nejak strhlo, akcia prevažne poteší, tam si tento krát dali dosť záležať a dominuje hlavne scéna v autobuse. Posledná tretina načrie už do riadne premršteného fantasy motívu, kde samozrejme nemôžu chýbať draci ale dobre čert to vem, ušlo to. Obával som sa 3D-čka lebo tam to nebýva bohviečo od Marvelu ale dalo sa to a občas tam boli efekty, ktoré boli účelové. Prišlo aj na nejaké tie 3D závraty pri súboji na tom mrakodrape. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na můj vkus je to sice až příliš čínské, ale když se příběh rozjede, tak se to dá překousnout. Tedy souboje na mrakodrapu jakoby vypadly z filmů s Jackiem Chanem, až se mi zdálo, že jsem ho zahlédl. Chápu, že pokud má být film pro mladší diváky, gejzíry krve nebudou, což se jistě nabízelo, leč... V aréně si jeden vzpomněl na Mortal Kombat, ale souboje naštěstí nebyly hlavním motivem. Pro mne je nejlepší poslední čtvrtina. Fantastická země a epický souboj. Mohlo to být přirozeně temnější, ale mohlo to být třeba úplně jiné. Tudíž....za mne spokojenost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Před čtrnácti dny jste parkovali auta a teď vám mám jako věřit, že jste zachránili svět před požírači duší?" To se tak někdy stane. Já jsem teda trošku retardovanej, takže nerozeznám asiata od ťamana ani od rákosníka a proto jsem se občas ztrácel v tom, kdo koho vlastně mlátí. To je můj problém. Ono se to totiž mlátilo docela slušně, zejména v San Franciscu a Macau. Ovšem fantasy přesun do vesnice Ta Lo už mě tolik nebavil. Tam se totiž ti, co tančí s šupinou, rozhodli zachránit svět a pokusili se mě unudit moralizováním. Naštestí si soupeři k boji oblíkli dresy, takže jsem se v bitkách začal orientovat a u digitálních draků jsem toho hodnýho poznal dokonce i bez nápovědy. Za mě je to prostě neškodná pohádka, ke který se už nehodlám vracet. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Dle Chrise Fentona, bývalého prezidenta produkční společnosti DMG Entertainment sídlící v Číně, která jednala s Marvel Studios o koprodukci jejich filmů, Marvel nabídl, že pro čínský trh natočí scénu obsahující buď Shang-Chiho nebo Mandarina na konci filmu Avengers (2012). DMG nabídku odmítlo z důvodu stereotypního zobrazení Mandarina v komiksech, které mohlo potenciálně zabránit uvedení filmu v Číně. (Kubaaa97)
  • Ještě předtím, než Disney odkoupil Marvel, měl film vznikat pod hlavičkou studia Paramount. (NiWi)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama