Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings" asi na záver roka skončí na mojej nástenke. Určite sa dostane medzi 20 najlepších filmov roku. O tom už teraz nepochybujem. Toto je Marvel asi vo svojom najkvalitnejšom za posledné roky a musím štúdiu opätovne skloniť poklonu. Po niekoľkých filmoch, ktoré mi neprišli úplne výrazné prišiel film, od ktorého som nečakal nejako extra moc, no dokázal ma absolútne posadiť na sedadlo kina a ohromiť. Je to vtipné, je to dramatické, má to skvelý odkaz, vynikajúce bojové scénky a kvalitne spracované efekty. Všetko čo by som chcel. No súčasne tu vychádza aj vynikajúca rodinná dráma, kde sa ukazuje, že láska môže prekonať všetko. A dokáže ľudí zmeniť. No láska často môže byť aj kľúčom k tomu, že urobíme svoje najväčšie omyly. Úvodný súboj v lese mi pripadal ako najromantickejší boj dvoch ľudí, aký som kedy videl. A keď to uvidíte, pochopíte. Skvelá práca s kamerou, skvelý súboj a pritom to pôsobilo tak elegantne. Je skvelé postupne aj spoznávať naše postavy. Ich dobré stránky, no rovnako aj ich históriu. Humor je kvalitný a Awkwafina spolu s Benom Kingsleym proste valia. Každá scénka, kde sú buď jedna alebo druhý stoja za to. Finále bude asi jedno z mojich Top zo sveta Marvelu. Vynikajúco sa na to pozerá a prináša to silné dramatické momentky, ktoré ostanú v pamäti. Teší ma dokonca, že tu máme konečne film, ktorý nemá v jadre reálneho zloducha. Nechcem moc spoilovať, no spôsob akým vykreslili Shangovho otca je podľa mňa perfektný. A pôsobilo to veľmi úprimne. Marvel, tu ste skutočne priniesli kvalitný film, aký som už dlho chcel od vás vidieť. Hodnotenie: A ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel nám přinesl další film a tentokrát se zaměřil na asijské prostředí. Je to úplně jiné než ostatní marvelovky. Ani herci tu moc nejsou známí s výjimkou Michelle Yeoh. Dostáváme se do fantasy kung fu světa, který můžou kdykoliv zničit démoni schovaní za branou. Sledujeme mladého Shauna, který je synem onoho mocného dobyvatele, který už 1000 let vládne pomocí deseti kouzelných prstenů. Nechce se ale podílet na otcově krutovládě a žije v ústraní. Nakonec si ho ale otec najde a nutí ho ke spolupráci. Mají společně zničit onu kouzelnou říši a zachránit jeho mrtvou matku. Vše samozřejmě vyvrcholí velkou bitvou. V něčem mi to připomnělo Black Panthera, který se mi ale líbil víc. Dobře tu funguje humor a celkově to působí lehce dětsky. Jinak je to ale slušná podívaná, která se v Marvel sbírce neztratí. Uvidíme, co předvědou Eternals. "Neumím čínsky." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Postavy (najmä ústredný záporák) majú zaujímavý pôdorys, akčné scény (najmä v prvej polovici) sú fantastické, sebaironický humor je osviežujúci a nenútený a je to pekne farebné a exotické, ale tá snaha rozkúskovať dávkovanie mytológie krížom krážom cez celý film vedie k tomu, že možno tak pätina filmu sú flashbacky. Potom nie je čas na budovanie motivácií a hlbšieho vykreslenia postáv. Zároveň mix čínskej mytológie a superhrdinského komiksu je síce osviežujúci, ale mal som dojem, že ako priamočiare fantasy bez spätosti k Marvel univerzu by to fungovalo lepšie, rovnako ako priamočiary hrdinský komiks bez hlbokej mytológie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ukazky slibovaly takovyho chudyho bratricka MCU filmu, coz se nastesti nepotvrdilo. Zacatek je sice lehce utahanej a zvlastni jen tim, ze tu vetsina obsazenstva jsou cinani a do role holky hlavniho hrdiny je obsazena hlaskujici Awkwafina, coz rozhodne neni zadna kocka, ale aspon je obcas vtipna. Po akci v autobuse jsem si rikal, ze uz jen zbejva, aby se od nekud vyloupnul Spider-Man. Nastesti se film rozjede a zacne to pripominat neco mezi Hrobem Draciho cisare, G. I. Joe a YA verzi cinskejch fantasy typu Tygr a drak. A nastesti se vubec netlaci na pilu s nejakym naroubovanim na MCU svet a clovek na to za chvili zapomene a jen si uziva prijemnej dobrodruznej film s fajn trikama a ke konci prakticky neprestavajici akci, ktera diky lokaci a postavam pusobi ne az tak tuctove. Navic i ty herci jsou nakonec vlastne fajn a ne takovy dreva, jak jsem se po ukazkach bal. Takze pro me vlastne prijemny prekvapeni. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • The Great Protector (Velký ochránce) nemá základ v komiksech od Marvelu. Jedná se o především bílého draka, který by mohl odkazovat na Bailonga (Bílý drak) – dračího boha západu a podzimu, který je spojován s největším bezodtokým jezerem v Číně Kukonor, duchy a ctnostnými krály. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama