Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Not great; not terrible. Toho digitálního bordelu je tam víc než je zdrávo, takže největším superlativem jsou takový marginálie jako souboje tělo na tělo, Ben Kingsley, a titulkový teasy na nadcházející etapu MCU - tedy Multiversum. To, že Disney a celkově Hollywood leze kvůli profitu za každou cenu Číně do prdele, radši ani neberu v potaz...... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický Marvel MA Origin, který dopadl lépe, než jsme všichni čekali. Pro mne jakožto milovníka Asie jsem se na Shang-Chiho poměrně těšil, protože koho by nelákalo vidět Marvel verzi IP-mana, že jo a zčásti se to Marvelu i podařilo, byť je film rozdělen na 2 poloviny, kde ta první je výrazně lepší. Hlavní hrdina je neznámý Simu Liu a je překvapivě zdatný a dost sympatický na to, aby mu divák dokázal fandit ( Scéna v autobuse je opět jasný vrchol filmu- Zdravím Nobodyho) a parádní byla akční scéna s Ninjama, tu fyzicky údernou a silně kontaktní Kung-Fu akci marvel zvládl velmi dobře a byť není úplně realistická, je dostatečně efektní a strhující, abych jí to dokázal odpustit. Druhá půlka výrazně zpomalí tempo ( asi na půl hodiny Shang-Chimu dojde dech) ale naštěstí finále je opět hezky velkolepé, je podáno do Fantasy Stylu- tedy druhý nejoblíbenější žánr Číny hned po Martial Artu, takže za mne naprosto logické vysvětlení proč rozdělit film na 2 různé žánry a veklolepá bitva dvou draků byla naprosto nářezová ( od GOT a Pána Prstenů si nepamatuji větší Fantasy nálož). Chválím i parádní Soundtrack, každý jeden track je už na mém playlistu. Film však pár nedostatků má a to jest například Awkwafina, která je pro mne docela nesnesitelná, humor, který jsem tu vyloženě postrádal, opravdu nevím, co kde zde mělo být vtipného a záporák, který sice měl jasný motiv, ale ve výsledku toho moc nepředvedl. Vizuálně to trochu působí jako Marvel v začátcích, ale nad tím se dá přivřít oko. Jsem rád, že s Wu Xiou se Marvel držel při zemi. Celkově slušné, určitě lepší než Black Widow, ale do další projekce se úplně nehrnu. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Marvelovky a komiksové filmy obecně se změnily v jakousi personifikaci kapitalizmu, kdy hezky po žižekovsku platí, že mainstreamoví diváci nevěří, že by k nim mohla existovat alternativa a o jakýchkoliv variantách uvažují jen v jejich kontextu. Takže teď mají lidi slintat nad tím, že má nějaká komiksovka asijskou příchuť, místo abychom se ptali, proč neupřednostnit pořádný asijský film. A možná opravdový asijský film by nebyl tak odporně digitální a zároveň fádně šedivý. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině (2D – český dabing). Tak a máme tu další oficiální marvelovku. No, já nevím, ono je asi jedno, jestli se to bude považovat jako marvelovka, spíš bych to bral jako samostatný film. Takový akční laděné, mírné fantasy prostě … Jak to shrnout? První cca polovina filmu byla docela svižná, furt se něco děle, bitky byly vcelku přehledné, i když nepůsobily až tak úderně, ale bavily mě. Nejlepší byla asi začáteční scénka v autobuse nebo na lešení. Druhá půlka se s tempem trochu zpomalí a finále je už takové standartní přeakčnělé, ale ne špatné. Hlavní hrdina není špatný, dokáže zaujmout. Ti ostatní herci – to bylo takové už rozporuplné. Ta Shang-Chiho kámoška mi přišla zpočátku hrozná, ale nakonec měla i pár dobrých hlášek. Michelle Yeoh a Florian Munteaunu zde byly asi jen jako doplnění jmen herců. Ale třeba takový Ben Kingsley mě zde vyloženě potěšil. Zopakoval si zde roli z třetího Iron Mana, a sice „komedianta Mandariana“ ;) Takže k té akci, bitky byly dobré a ostatní výbuchy a efekty byly takové marvelácky standartní. Úplné finále mě nebavilo a především postava otce hlavního hrdiny. Hudba – taková normální. Je to film, na který člověk asi časem zapomene, ale já se vlastně bavil docela dobře, takže ty slabší 4* nakonec udílím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Xiu Lin a legenda o třech kreténech je v podstatě takový Tygr a drak pro nezletilé mongoloidní čínské i jiné dyslektiky, a bylo by to bývalo bylo i vcelku snesitelnou a pěkně udělanou přitroublou pohádkou, osazenou sympatickými profláklými i méně profláklými čingliš držkami, a slaboduše účelovým útokem Mrvelu na miliardové ťamanské trhy tak na tři hvězdy. Bylo by, kdyby se mi u toho nezanítily rohovky, nenaskákal genitální opar a nezmítala mnou akutní nauzea při sledování snad toho nejodpornějšího, nejprkennějšího, nejtrapnějšího a nejrakovinotvornějšího činmerického babochlapa Awkwardiliny. Ta hnusná, toporná a až xblití žinantní zrůda, silně připomínající prdel sedmdesátiletého Džekího Čena, mi naprosto dokurvila jakýkoliv estetický zážitek a donutila mě u filmu myslet jen na zhnisané mandrilí anály, nemocniční kontejnery s biologickým odpadem a Zdeňka Trošku. Opravdu by mě zajímalo, čí peníze, vliv nebo seksuální perverzita rozhodly o prasení hlavněproudých produkcí tímhle neumětelským, slizkým a vizuálně nesnesitelným monstrem.  Je to něco, jako by Džexna donutili angažovat do Pána prstenu výhradně ochotnické downy, transvestity a retardované cigoše. Čili nezbývá, než utřít z brady zvratky a subjektivně ztrestat jinak jakž takž neškodný film odnětím dvou hvězd nepodmíněně za nehumánně brutální kástingové martýrium. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • V některých scénách si můžeme správně povšimnout, že Xu Wenwu (Tony Chiu-Wai Leung) a Ying Li (Fala Chen) nosí snubní prsteny na jiných rukách. V Číně se stalo tradicí, že muž má snubní prsten na levém prsteníčku, zatímco žena na pravém. (Kubaaa97)
  • Shang-Chi nebyl jenom člen Avengers, ale také Secret Avengers, Heroes for Hire IV, Freelance Restorations či Marvel Knights. Spolupracoval také s MI-6. (3T)
  • Film prodělal několik odsunů z důvodu pandemie covid-19. Film se měl původně objevit v kinech 12. února 2021, ale následně došlo ke třem posunům na data – 7. května, 9. července a na finální datum 3. září 2021. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama