Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument pro všechny milovníky kávy! Miliony lidí po celém světě používají AeroPress k přípravě kávy. Doma. Na horách. V letadlech. V podstatě kdekoliv. Má pozici jednoho z nejkultovnějších kávovarů, ale jak si ji získal? Ústřední postavou filmu je vynálezce AeroPressu, 80letý Alan Adler. “Nikdy jsem se nesmířil s faktem, že káva musí chutnat hořce,” říká Alan v kuchyni svého domu v kalifornském Palo Alto. Rozhodl se vynalézt nový, lepší kávovar a první prototyp vytvořil jen o pár metrů dál ve své garáži. O 13 let později už s prodaly miliony kusů, lidé si tetují AeroPress na svá těla a tisíce baristů každoročně hledají nejlepší recept přípravy kávy. Dokument odkrývá překvapivé příběhy, které stojí za tímto úspěchem. (ect_radek)

(více)

Recenze (3)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Dokument nic moc, ale pro nadšence do kávy nebo pro uživatele AeroPressu v podstatě povinnost a těžko hodnotit jinak než pozitivně. Svět jsou holt samé paradoxy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech přípravy filtr kávy tady tou metodou jsem rád za možnost nadívat si nějaký ten kontext a vida, letem AeroPress světem od českých tvůrců a s účastí samotného dědy vynálezce. Rozmýšlím přesedlat na V60, ale tady ta plastová sranda už se mnou asi zůstane :) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, dokument jako takovej to neni buhvijakej, tohle je proste zalezitost od nadsencu pro nadsence, ve vysledku tu je par nijak zvlast zajimavejch rozhovoru, hodne zajimavy povidani s Adlerem a vic nez pulku dokumentu zabiraj WAC, kde je sice videt nadseni vsech zucastnenejch, ale vypovedni hodnota je dost miziva. Neberte me spatne, je to zajimavej dokument a clovek si vse da hezky do kontextu, jen to proste neni zadna mega pecka, jak by se podle propagace dalo cekat. Slabsi 4*. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama