Reklama

Reklama

Odrůbežení

(festivalový název)
  • Kanada The Chickening
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Kanada, 2015, 5 min

Obsahy(1)

Jak by vypadalo legendární Osvícení Stanleyho Kubricka, kdyby mu ho z rukou vytrhli šílení fanoušci? Z odlehlého hotelu by udělali království fast foodu, z děsivých holčíček brejkující tanečnice a z Jacka Nicholsona obživlou porci kuřete. Celé menu doplňuje bezedný kelímek ujetého humoru a extra nespoutaná animace. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (10)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy vám i 5 minut přijde na daný krátký film hodně. Jako půlminutový gif by tahle šílenost snad mohla fungovat, ale na 10X delší ploše jen vrší bizarní a bizarnější momenty. 50 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc ukecané a já rádoby černý humor, který paroduje něco co je pro většinu hororových fandů téměř posvátné neuznávám. Některé scénky by ještě snad ušly, ale tvůrci se pustili do ujetého hnusu a přehlídky nevkusu, kterou jsem jen s vypětím všech sil dokoukal do samotného konce. A to to trvalo jen necelých pět minut. Raději ani nechci vědět co by Jack udělal, kdyby měl sekyru po ruce. Nicméně by to bylo jistě záživnější než tento krátkometrážní kousek. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře podotýkám, že Kubrick patří do mé Top desítky režiserů a The Shining se těsně nevlezlo do mé Top desítky oblíbených filmů. Teď už k samotnýmu kraťasu. Myslím si, že tohle se fanouškům jak Kubrick(a) tak fandům filmu The Shining moc líbit nebude. Ti co The Shining neviděli těm to asi nic neřekne a nebude se jim to líbit už tuplem. Mnohým to bude připadat jako infantilní ubohost, která se dá brát jako výsměch geniálnímu hororu. Pro mě je to spíš úlet s humorem na hranici trapnosti, kterej mě ale i tak dokázal pobavit a vykouzlit úsměv na tváři. Je potřeba se na tenhle kousek dívat s hodně, hodně , hodně velkým nadhledem a pak je tu možnost, že si to užijete. Každopádně to je jeden z dalších filmů u kterýho dokážu pochopit hodnocení odpad, ale i 5 hvězd. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina na hranici trapnosti a přemrštěného kýče, ale nemůžu si pomoci, tahle nadsázka mě hodně pobavila. Takhle "zprasit" Kubrickovo Osvícení během pěti minut a udělat z příběhového hotelu kuřecí fast food je k popukání. Veškeré přetvořené scény získávají tak zcela nový rozměr. Buď se vám bude líbit nebo to bude ta největší peachovina jakou jste viděli. Nic mezi. K čumknutí ZDE. ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Naprostá šílenost, která je místy hodně vtipná, místy hodně odpuzující a místy jsem si říkal, proč tohle sakra vůbec vzniklo. Podivná experimentální pseudoparodie k filmu, kterej nic takového fakt nepotřeboval. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama