Reklama

Reklama

Gekidžóban Fate/Stay Night: Heaven's Feel II. Lost Butterfly

  • Japonsko 劇場版 Fate/stay night [Heaven's Feel] II. lost butterfly (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (6)

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to pornografie. Souboje vypadají dobře a vypadají mega cool. Proti nim nic. A to je hlavní důvod proč se na to dívat. A mě to stačí v tomhle filmu nic jiného nečekám a ani nepotřebuji. Taktéž nic jiného nedostávám, protože děj je jen takové lepidlo, které obhajuje to, že souboje nejsou izolované scénky. Seriály s příběhem nakládají mnohem lépe ikdyž "battle royal s pokémony" má své logické limity :D ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Naplnění potencionálu této téměř nejtemnější příběhové linie Fatu přichází poměrně brzy. Atmosféra temní a houstne, příběh se kroutí a zaplétá a otázek o fungování magie a samotného MacGuffinu - Svatého grálu - přibývá. Než nad nimi však stihne divák začít více přemýšlet, musí sebrat ze země svoji čelist. Ani ne v polovině filmu totiž dostane jeden z nejneuvěřitelnějších soubojů akčních anime vůbec. Spojení kamery, CGI prostředí, pozornost strhujících barev, zvukový design a hlavně hudba, jež vystupuje do popředí, tak divákovi zcela učarují, a ten pak v polovině druhé, kde se z filmu stává skoro horor a kde postavy sbírají síly na finální konfrontaci, sotva popadá dech.  Menším plusem bych také ocenil romantickou linku, která zajde dál, než jen za první polibek (což samo o sobě bývá zřídka kdy ve spoustě akčních, ale také romantických anime k vidění). ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak druhý díl se nese v duchu tajemna a hlavně dramatu. Celý díl je vymalován v opravdu velice temných barvách, které v divákovi vyvolávají z několika různých důvodů nechuť a obecně změní vnímání předchozích počinů z této časové linky (aneb co člověk neví, to ho nebolí). Divák se postupně dozví malé střípky jednotlivých nejasností a tajemství, které se pak spustí jak lavina během konce a kompletně ho smete. Jako v předchozí části, tak to opět není moc zaměřeno tolik na akci - i když souboj Berserkra byl celkem zajímavý. Po animační stránce se to drží svého a hudební stránka už konečně začala trochu vynikat. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tato větev / route je podle mne zatím ta nejtemnější a pro mě prozatím nejméně atraktivní, uvidíme co přinese poslední část. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že 2. díl filmové trilogie se ponese ve znamení eskalace..všeho. Spousta prvků, která samozřejmě přetrvala z prvního dílu, se mi líbila i zde a ze 75% bych mohl zkopírovat komentář z prvního dílu. Dočkali jsme se až opulentně předimenzovaného souboje, kde říct, že samým napětím létaly jiskry, by bylo hodně střízlivé hodnocení. Soutěž o co největší explozi jsem si užil až s vlhkými dojmy a obrovský rozpočet je tu jednoznačně znát. Líbí se mi i neustále narůstající stín temnoty, který vzbuzuje tísnivou depresi prosakující i skrz monitor. Kosa na kámen pro mě ale padla v departmentu hlavních postav. Shirou je stále stejný ťululump, na to jsem si žel už zvykl, ale yanderovitou, věčně se litující Sakuru jsem tentokrát též neustál. Já tenhle druh submisivních ženských postav nijak neobdivuju, o to méně, když se nám tu kombinuje vilně sexuální podtón. Chápu její tragický podtext, pozadí a úlohu, ale asi bych upřímně nikdy neměl sílu napravovat neustále její přešlapy a nedokázal obdivovat její absenci názoru a slabost. Je tudíž pro mě velmi obtížné souznít a vyjít z této cesty s pozitivními dojmy, když ústřední duo je pro mě sotva snesitelné. Pokud máte rádi Sakuru, body pro Vás, já jsem spokojen jen zpolovic. ()

Galerie (178)

Reklama

Reklama