Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Rodina pána Nováka žije v stiesnených pomeroch a tak využíva v byte každý centimeter úložného priestoru. Všetko má svoje presné miesto. Pán Novák (Petr Nárožný) je totiž neuveriteľný puntičkár. Jedného dňa sa však systém rozpadá. V rodine sa objaví podozrenie z nemanželského dieťaťa, dcérin divný priateľ a všadeprítomná „najmúdrejšia“ babička a o bláznovstvo je postarané. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je samozřejmě nesmysl. Protože hned od uvodní scény nám dává Iva s Petrem jasně najevo, že náš smích se rozhodně flákat nebude. Dialogy byly hotový bouračky "Verunko buď ráda, že ti tvůj manžel zahnul, představ si kdyby byl třeba narkoman, to by bylo hrozný." Iva Janžurová a Petr Nárožný jsou komedianti od boha a tady mně to jenom potvrdili, každá scéna s Petrem Nárožným byla vysloveně exhibiční. Stellinka tam tvrdila muziku takovým způsobem, že byla vysloveně na pěst. Jo a u některých dialogů mám stejné myšlení jako kolega dobytek. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Formuluj přesně. Sympatická komedie s jednoduchým přímočarým dějem, kterou do vod nadprůměru vynáší především skvělé herecké výkony všech příslušníků rodiny a dobře napsané postavy. Scény z lázní a závěr jsou bohužel poněkud slabší, ale jinak jsem se nad očekávání výborně bavil. Jo a Krampol je ♪švihák lázeňský, není na chlapy je na ženský…♫ ;-) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mám fuck ráda...Jedna z vlastností socialistických filmů je, že tam hráli sqělí herci, bylo to někdy vtipné a většinou nenáročné...Tento film je, ale hlavně díky Ivě Janžurové a Petru Nárožném, opravdu vtipný a vždy se na něj ráda podívám...Vztahy v rodině se nemění, akorát se mění doba...Za mě 85% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tomáš už nevydržel dorážení Míšy a holt se teda šel "představit" rodičům, když to musí bejt. "Škoda, že není doma i pan otec, vzal bych to jedním vrzem...!" Tak přesně tohle jsem byl kdysi dávno i já. Jak se představit rodičům své dívky, krutě a nemilosrdně (jak už tak život s námi často zametá) "Ahoj, já jsem Pavel. Budeme si tykat!" ... Nezmohli se na odpor :-) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku filmu, ještě před titulky, jedou Míša (Z. Bydžovská) s Tomášem (M. Vladyka) po jezdících schodech a ze schodů jedoucích opačným směrem je pozoruje babička (S. Zázvorková). Přitom ale oboje schody mají vedle sebe na stejné straně zeď. (DžejPý)
  • Snímek byl natočen na motivy divadelní hry „Ó domove, domove sladký“, která se hrála v Divadle na Vinohradech. (M.B)

Reklama

Reklama