Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 4
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (134)

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter měl úžasné možnosti jak navázat na konec 9. série a přitom do seriálu vrátit vše co na něm máme rádi. Bohužel se upnul k dělání radosti fanoušků a celé to tak trochu nedává smysl, dokonce bych řekl, že je to takové nemastné neslané. Ale pořád tam jsou zajímavé nápady a jistá atmosféra, 3 hvězdy. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Velmi špatné.... a nesmyslné pokračování.... navíc na mě Anderson budí velmy rušivým dojmem.. protože jí prostě jako scullyovou nepoznávám.... Mulber je v pohodě, ale mohl tam být jako třeba nový Skiner. Finální trapárna s kuřákem mě ani nepřekvapila.. Vzkříšení kultu se rozhodně nezdařilo. Ono taky křísit něčím čím se tenhle kdysi legendární seriál pohřbil sám je sebevražda... navíc ta nepřítomnost gore, to jsem se zase jednou zasmál... haha... O_o za mě zatím ne. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže návrat Aktov X prebehol vo veľkom štýle a sexi Scullyová dozrela ako víno do krásy tak aj do chuti. Herci síce zostarli - aj keď v tomto prípade skôr dozreli, no to neubralo ani na šťave a dokonca ani na zaujímavosti celého seriálu a už prvá epizóda dokazuje, že pôjde o veľmi kvalitnú minisériu. Celkovo je ale škoda, že celá séria sa skladá len zo 7 epizód (prípadov) a z toho majú na príbeh vplyv asi len prvá a posledná epizóda, nakoľko len tieto dve epizódky rozvýjajú hlavnú myšlienku o pravde niekde vonku a celkovo ten vládny komplot, ktorý tvorcovia celé roky taja. Ostatné prípady či už vtipné, depresívne alebo tajuplné nemajú na príbeh ale na zaujímavosti im to neubralo. Finálna epizóda je neskutočne zaujímavá a má pár perfektných momentov - to ten cliffhangerovský koniec, z ktorého mi padla sánka až do samotného ufónieho pekla bol teda pekný flus do tváre. Ostáva mi len dúfať, že 11.sezóna je na ceste. (Hodnotenie - Epizóda 1,4,5,6 ***** / Epizóda 2,3 ***) ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Milo ma prekvapil tento návrat, ale hneď mi klesla nálada, keď som videl úvodné intro. Nedali si ani takú námahu, aby spravili nové, hudbu mohli nechať, ale vizuál mali rozhodne zmeniť. Vyznie to trápne ako nagelovaný a spuchnutý Mulder (vyzerá ako svojho času Michael Brandon). Scullyová vyzerá dobre a stále sexi pod tou kopou mejkapu, ale už to nie je ako to tie dobré-staré Akty X. Nemám proti pokračovaniu nič, ale robiť z pôvodnej dvojice agentov mlaďochov, je fakt trápne. Duchovny vyzeral prirodzenejšie v seriáli Californication. Základ tohto seriálu je tiež diskutabilný a dej ani postavy už nevyznejú tak reálne ako v starom seriáli. Uvidíme čo prinesú ďalšie časti. JOJka sa musela teda bachnúť po vačku, keď uviedli hneď ako prvý na svete premiéru tohto seriálu po tej americkej. Niektoré časti uvádzala JOJka ako prvá na svete, takmer do všetkých spotov si dali svetová premiéra :) Slovenský dabing je dobrý, síce kultový dabing prvých Aktov X to neprekoná, ale dvojica Henrieta Mickovičová (Scully) a Milo Kráľ (Mulder) sú vybraní veľmi dobre. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"They police us, and spy on us, and tell us that makes us safer... We’ve never been in more danger." The X-files is re-opened! Ano i já se řadím k lidem, kteří chtějí věřit. Kteří STÁLE chtějí věřit. Jsem ten, kterému se klepe srdíčko, když slyší známou melodii. Jsem ten, který má husí kůži, když se ve tmě protnout dvě baterky. A dokonce jsem i ten, který když vidí Duchovného a Anderson spolu, tak má na tváři úsměv. Prostě jsem se na tohle těšil. Šestidílný revival je skutečný narozeninový dárek pro fanoušky seriálu. Máme tu mytologii, máme tu odkazy, máme tu příšery a dokonce máme zpátky i morbidní a sebeparodující humor. David s Gillian vypadají, že nezestárli ani o den a obleky jim stále padnou jako ušité. Carter trošku přitvrdil na nechutnostech, respektivě se s tím moc nemaže. A tak nevadí, roztrhané, spálené nebo sešité torzo. V první epizodě jsou zpátky zelení mužíčci, ve druhé paranormální jevy, ve třetí se dočkáme pověstné humorné epizody. Která je mimochodem naprosto skvělá! Vidět Ducháčka jak místo pistole pronásleduje monstrum se smartphonem je bomba. Nebo když mu začne zvonit mobil znělkou ze seriálu. To prostě ocení jen fanoušek! V páté epizodě se pro změnu dočkáme Davidova tanečku na parketu. No já se prostě musím smát. Chápu, že ten kdo očekával mrazivé napětí, tak je to možná zklamán. Ale Akta X vždycky byly kombinací humoru a temnoty. Jen škoda, že to tak rychle uteklo. Šest epizod je holt šest epizod. Já si svůj narozeninový dárek rozbalil a jsem moc potěšený, co jsem vlastně našel. Pokračování mého oblíbeného seriálu. Jediné, co mohu vytknout seriálu je ten konec. TEN KONEC CARTERE! CO TEN KONEC! (100 %) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama