Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 1
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (134)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat kultu, legendy a formujícího zážitku celé jedné generace v podobě, která fanoušky potěší (a nové diváky nepotěší) tím, že se nesnaží o nový začátek, spoléhání na nostalgickou vlnu, modernizaci či něco takového, ale prostě navazuje tam, kde se před lety skončilo; dějově i stylově. Nese to sebou značné riziko rozčarování "co fungovalo v devadesátkách, mělo zůstat v devadesátkách", které jistě mnohým reálně hrozí, jelikož přeci jen televizní tvorba za tu dobu prošla překotným vývojem, čili co tehdy sledoval každý, bude dnes záležitost spíše pro skalní fanoušky. A nenechte se mýlit, tohle je fanservis par excellence; i ty tužky ve stropě po více jak dekádě zůstávají zabodnuté. Pokud je (myšleno Akta X) či ji (myšleno Gillian Anderson) milujete, tak není co řešit. Pokud ne, tak vězte, že navzdory všem těm letům je vlastně vše při starém; se všemi klady (a že jich je) i zápory (a těch také není málo). Berte nebo nechte být. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat X-Files jsem se opravdu těšil, i když nepatřím do skupiny ultra fanoušků, kteří by viděli každý díl původního seriálu. Ale vždycky pro mě bylo sledování X-Files zárukou kvality. Nové díly mě ale zklamaly, především tedy po scenáristické stránce. "Pilot" ihned odklání celý směr seriálu k bláznivé konspirační teorii, dialogy jsou vyloženě pitomé a nezachraňují to ani herci, na kterých se tedy také podepsal zub času. Druhý díl zase odskakuje od nějaké ucelené dějové linky a předkládá týdenní případ. Chris Carter se zřejmě snažil o retro dojem, který se také moc nepodařil. Některé záběry, střihy... vypadají vyloženě amatérsky. V dnešní době už je televizní zábava na jiné technické i obrazové úrovni (pokud zabrousím do vod sci-fi tak třeba geniální Sense8 nebo z těch nadpřirozených vod The Whispers), tohle je krok zpět. Možná je to dobré pro ty "ultra fanoušky", ale pro běžné diváky se obávám budou nové X-Files nudnou a ničím nezajímavou podívanou. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od roku 1993 sa nás tvorcovia tohto "milovaného seriálu" snažia presvedčiť, že existencia mimozemskej civilizácie je napriek nezvratným dôkazom zastieraná množstvom svetových vlád, aby nám v 2016 oznámili, že za všetkým stojí politika. Bez urážky, ale polka užívateľov buď prehltla celý balíček extázy, alebo úplne spochabela, lebo to že je doba "moderná", ešte neznamená, že môže "svätá" štvorica (Morgan, Carterer, Wong, Morgan) "výmyselníkov" zahrabať "dušu" tohto seriálu niekde pod veľkú kopu sračiek. Dúfam, že nemusím nikomu pripomínať, že bola Scullyová v 98´unesená ufónmi. Či to mám chápať tak, že samotnú raketu riadil Busch s vtedajším ministrom obrany USA: Williamom Sebastianom Cohenom? K ďalším epizódam či čudesne lacným efektom sa radšej nebudem ani vyjadrovať. Je mi z toho zle, ako tento počin spolitizovane skurvili, pričom sa rozhodli, že "nedokonale" využijú inteligenciu prostého diváka. Priznám sa, že po tretej časti som to zabalil, takže možno v závere opäť vyjde najavo, že to predsa len boli zelený mužíci z Alzi, než Merkelová s Rumsfeldom. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme, že se smíříte s tím, že jednotlivý epizody tohohle šestidílnýho zvěrstva nemaj absolutně žádnou vnitřní soudržnost, že nová mytologie naprosto popírá celej původní seriál nebo že sebeparodickej díl s ještěrodlakem s novozélandským přízvukem se dokonale mine účinkem, pokud mu nepředchází 20 epizod, který se berou vážně. Jenže i když tohle všechno akceptujete a chcete si jen užít nostalgickou jízdu s vaší oblíbenou paranormální dvojkou, zničeho nic vás kopne do koulí nahoubičkovanej Mulder na kovbojský diskotéce, po jehož haluškovým znovushledání s Osamělejma střelcama (který při špatně načasovaným blití do kýblu můžete snadno přehlídnout) už prostě ztratíte veškerý naděje a začnete si přát, aby Bobby Ewing vylezl ze sprchy. víc » ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pokračování kultovního seriálu jsem se těšil a dostalo se mi celkem zadostiučinění. Bavil jsem se skoro jako u první série kdysi dávno (píši zcela vědomě PRVNÍ série, neboť ty další ztrácely sice pozvolně, byť dost znatelně na kvalitě). Uvidíme, zda toto byla taková zajímavá tečka za celým seriálem s Mulderem a Scully, či se povede další pokračování, na které bych se osobně těšil. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama