Reklama

Reklama

Akta X - Série 8

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (2000–2001), 15 h 44 min (Minutáž: 44–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Bill Roe

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, Robert Patrick, David Duchovny, Mitch Pileggi, James Pickens Jr., Tom Braidwood, Dean Haglund, Bruce Harwood, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(21)

Obsahy(1)

Od příjezdu agenta Johna Doggetta až k blížícímu se narození dítěte agentky Scullyové neztrácí osmá řada Akt X na napětí. Ve dvojici se skeptickým Doggettem se Scullyová neúnavně snaží najít Muldera, protože nikdy neztratila naději, že je živý. Zázračné Mulderovo zmrtvýchvstání jí dá nakonec za pravdu. Mezitím se spousta hadovitých tvorů proměňuje v lidi. Dva z nich získávají podobu Scullyové a Doggetta, což vyvolává otázky, komu lze věřit. Objevují se nové stopy související s tragédií, která kdysi postihla Doggetta, přesto oba agenti nepřestávají riskovat a dále zkoumají mimozemský život i paranormální jevy. (Magic Box)

(více)

Recenze (14)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě náhrada za Muldera v podobě agenta Doggetaa je více než adekvátní a překvapivě první díly s Mulderem v této sérii jsou ty slabší. Až na pár slabších dílů se jedná o velmi dobrou sérii s epizodami, které patří k tomu nejlepšímu z Akt X. Možná mě tolik nechytly konspirační díly, které byly utahané a jejich tématika mě tolik nebrala. Největší pozitivum je doplnění postav, které Akta X oživují a asi nikdo nečekal, že to může dopadnout tak dobře......8/10 ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samostatné epizódy ôsmej série sú stále nadpriemerné, ale mytologické epizódy (1+2, 13-16, 18, 20+21) celkom stratili mieru a ide v nich už len o šponovanie a prekrúcanie zápletky do zblbnutia. Agent Doggett je (s výnimkou pár posledných epizód) veľmi nevierohodný a nesympatický; i agentka Reyesová je oproti nemu dobrá. Je vidieť, že autori z Muldera vytvorili niečo, čo zďaleka nedokážu nahradiť. ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva noví herci do seriálu perfektně zapadli, přineslo to žádané oživení stereotypu. Prvních cca deset epizod s agentem Johnem Doggetem ukázalo, že se to dá dělat i jinak. Och ano, taky má pořádnou dávku charismatu, to by v X-Files asi jinak nešlo. Na druhou stranu zmizení Muldera a Scully matka mi přišlo jako trapná scénaristická vsuvka. Ostatně v průběhu celého seriálu se ukazuje, že tvůrci příliš nedají na dokonalost, rezignovali, objevují se chybky, ale koho to zajímá? Masa diváků nemá paměť jako slon ani touhou po dokonalosti, hýbe se, sleduje, a to je to hlavní, že? Zhruba od poloviny se začne objevovat Mulder a ty díly mi vůbec nesedly. Hlavně ta kulhající logika ! Později se střídají už všichni čtyři agenti v plné síle. Avšak náměty a scénáře jsou bohužel ještě o kus pod průměrem. Zase plno obyč hmyzáků, Dana tlačí dítě a recyklace nesmrtelných postav, Alex Krycek. Nejméně prostoru dostala Monica Reyes, krásná a zajímavá postava. Ještě si rýpnu do zvuku, protože v tomto směru se seriál vůbec neposunul, otravné a opakující se znělky a pazvuky. 6.5/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku se mi výměna Muldera velmi líbila. Doggett přinesl svěží vítr a bylo poznat, že už to nějaký nový impuls potřebovalo. Jenže jak série pokračovala, začínal jsem z toho mít čím dál tím větší pocit, že tvůrci už začínají vařit z vody stále více. Konec mi byl už téměř jedno a vzhledem k tomu, že série 7 a 8 se točili tak, že by mohli být poslední série seriálu, mít TAKOVÝ konec Akt X by byl pro mě zklamáním. Návrat Muldera sice potěšil, ale jsem celkem nervózní, co s postavou udělají ve finále. PS - Moc mě potěšila znělka s novými záběry, po tolika sériích to diváka prostě potěší :-). ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem, že mě Akta X budou zase bavit. Z původních řad si kromě Škvíry snad ani nic nepamatuju. Epizody byly tak zbytečné, nudné a absurdní, že proti tomu je Dynastie reality show. A najednou mě to opět zajímá a je možné se i bát. A když Mulder chybí, došlo mi, jak strašně otravný byl. Což se potvrdí, když se vrátí ()

Galerie (141)

Zajímavosti (11)

  • Díl je věnovaný památce Gregoryho Nathana Bonifacea. Herec, který si v tomto příběhu zahrál roli jednoho z drogových dealerů, zemřel 24. 12. 2000 při automobilové nehodě. (Terva)
  • Na nápad napsat epizodu o člověku, jehož tělo je kompletně vyrobeno z kovových slitin, přišel scenárista Jeffrey Bell ještě předtím, než se k seriálu připojil herec Robert Patrick (John Doggett), který předtím ztvárnil roli zabijáckého androida T-1000 z tekutého kovu ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (Terva)

Reklama

Reklama