Reklama

Reklama

Tajemství srdce

  • Francie Secrets du cœur (více)

Obsahy(1)

Devítiletý Javi podléhá vyprávěním svého staršího bratra, který opřádá svět okolo nich různými tajemstvími. Vyrůstá s bratrem v domácnosti dvou staropanenských tetiček a jen občas dojíždí za matkou, strýčkem a dědečkem do rodné vesnice. Bezelstný chlapec naivními otázkami postupně rozkrývá neznámý svět dospělých, v němž se však nedokáže orientovat. (strictly)

(více)

Recenze (8)

Terva 

všechny recenze uživatele

Putování malého chlapce mezi vlastní fantazií a reálným světem dospělých... Režie i scénář - Montxo Armendáriz. Hudba - Bingen Mendizábal. Chtěl jsem v tom najít něco hlubšího, ale nenašel. Je to jen příběh na téma, které má mnoho filmových zpracování. 60 % ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté drama o problémech dospělých vnímaných očima dítěte, film si vysloužil nominaci na Oscara. Film je hodně civilní, nesnaží se být za každou cenu cool, hlavní dětský hrdina má kouzlo, stejně jako můj španělský oblíbenec Carmelo Gómez ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Než se na mě vrhne nějaký Armendárizův příznivec : je to jen moje chyba, že jsem se neztotožnil s režisérovou poetikou (žádnou jsem nenašel), nedocenil symboliku (poněkud jednoduchou) a nenechal se unést jemnými finesami (které jsem, upřímně řečeno, ani moc nehledal). Tajemství světa dospělých pohledem dospívajícího chlapce je silné a celkem oblíbené téma a je spousta filmů, které je zpracovávají možná méně rafinovaně ale pro mě mnohem stravitelněji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detstvo maleho chlapca sa konci a on postupne objavuje svet dospelych. A krasny dokaz toho, ako jednoduchy banalny pribeh dokaze urobit kvalitny film. Pomale tempo, Armendariz sa predviedol ako schopny reziser, hercov viedol  dobre /ako je zname taky Terence Malick nevedie hercov vobec, nechava ich volnych/. Taky reziser Jasudziro Ozu natocil jeden z najlepsich filmov  - klenot svetovej kinematografie Tokio Monogatari  tiez na zaklade banalneho pribehu - rodicia prisli navstivit deti. Vyborne dialogy, naprosto obycajne prevladaju  : 85 % ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Křehká něžnůstka o zvědavém kůzleti v nebezpečném světě duchů, pavoučích sítí, hlubokých říčních proudů, zakázaných slov a podivného tajnůstkářství různě vnitřně pochroumaných dospělých. Do důsledků využitý pohled z výšky dětských očí, měkké světlo, chytře uplatněný subjektivní zvuk, docela maloučko nedrásavé sociální tematiky (cca 50. léta), spíš ale jen prostý život obyčejných lidí v malých poměrech kdekoli a kdykoli. Lyrické duše se v tom najdou, ostatní dost možná usnou, ale to je jejich věc. ()

Reklama

Reklama