Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Ja tvrdím, že Angel je lepší ako Buffy. Keby nič iné, vždy sa lepšie pozerá na pekného chlapca ako na pekné dievča:-) Navyše je výhodou, že sa to neodohráva na high school... Celé to pôsobí oveľa temnejšie a dôležitejšie - aj tie apokalypsy sú oveľa uveriteľnejšie, keď ich rieši "Temný pomstiteľ" ako keď ich rieši superstredoškoláčka. Navyše, keď niekto žil vyše 2 storočia má dosť coolové flashbacky. Proste milujem, keď sa objaví Angelus, pretože je perfektnou personifikáciou hypotetickej osoby bez svedomia a súcitu. A aj úvodná pesnička je 100-krát lepšia ako v Buffy. Moje obľúbené série sú druhá a piata, pretože sú parádne temné a päťka je jedným z najodvážnejších a najprevratnejších seriálových počinov ever, ale nie sú až také telenovelovité ako tretia a štrvrtá séria (zrada z vlastných radov či premena hlavnej kladnej postavy na hlavého záporáka sú síce nervydrásajúce a emócie zo mňa žmýkali na kýble, ale od istej hranice je to už soap opera). Páči sa mi aj myšlienka neporaziteľného a nekonkrétneho záporáka, t.j. starší partneri W & H, ktorí reprezentujú zlo vôbec. A aj keď mi Angel bude chýbať, myslím si, že záver seriálu bol majstrovský (aj keď nie prvý svojho druhu - viď hemingwayovský koniec Roberta Jordana alebo Leonarda DiCapria v Krvavom diamante), pretože nebol ani happyendom, ani drastickým opakom končiacim smrťou všetkých zúčastnených, ale posledným výkričníkom za posolstvom celého seriálu: "If there is no great glorious end to all this, if nothing we do matters, then all that matters is what we do. 'cause that's all there is. What we do, now, today." ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Angel Investigations, spoločnosť s vyhladzovaním neobmedzeným. "Nothing in the world is the way it ought to be. It's harsh, and cruel. But that's why there's us - champions. Doesn't matter where we come from, what we've done or suffered, or even if we make a difference. We live as though the world is as it should be, to show it what it can be." (obsahuje spoilery) Šiesta séria Buffy bola depresívna ale tu sa tá depresia a beznádej ťahá od začiatku seriálu. Whedon je Majster Kruťas a hneď ako prežijú postavy pár šťastných chvíľ, zošle na nich nejakú katastrofu. Obľúbené série - druhá vďaka Lorneovi, tretia vďaka Darle, piata vďaka...aj vďaka Spikeovi, aj keď zopár dielov sa to rozbiehalo. Angel ako postava je moja srdcovka, ale to, akým vývojom prešiel Wesley (sorry, Cordy, v štvrtej sérii ti to scenáristi pokazili) je jedna z najlepších vecí v televíznej histórii. Now, excuse me, I'm le brooding. A pravdepodobne si koniec seriálu kompenzujem čítaním komiksov. Nezabudnuteľné scény - tanečné kreácie v She, Doyleov odchod v Hero, rozhodnutie Faith v Sanctuary, Angel spieva karaoke v Judgment, história Darly, skúšky v The Trial, Angelov návrat v Epiphany, tehotná Darla a narodenie Connora v Lullaby, Gangsta's Paradise & hra o Gunnovu dušu v Double or Nothing, prvý rozhovor Angela s Connorom, Cordy leveluje, Faith & Wes cez sklo, Lornov očistný rituál, odkazy pre Jasmine, Lorne v evil limo, domov pre Connora, mexický wrestling na cintoríne v The Cautionary Tale of Numero Cinco, celý farewell s Fred, Baldwinov príchod, Spike & Illyria, Connor & Angel, 50.roky v čb Taliansku, Angelov set up. Obľúbené epizódy - I Will Remember You, Hero, The Ring, Five by Five, Sanctuary, Darla, The Trial, Epiphany, Through The Looking Glass, Lullaby, Double or Nothing, 3.22 Tomorrow, 4.11 Soulless, 4.15 Orpheus, 5.07 - Lineage, 5.11 - Damage, 5.12 - You're Welcome, 5.14 - Smile Time, 5.15 - A Hole in the World, 5.17 - Underneath, 5.18 - Origin, 5.20 - The Girl in Question (jeden z najvtipnejších dielov vôbec), 5.22 - Not Fade Away (silné epické finále)...(1.10.2010-2.10.2011) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Temnější, dospělejší, akčnější. Na poměry spin-offů vrcholné dílo, na poměry seriálů hodně silný nadprůměr. Zpočátku slabá alternativa k sličné Přemožitelce totiž dokáže vyústit v jedno velké a dokonale propracované drama, v kterém hlavní hrdinové marně, ale přesto, bojují jak se zlem v ulicích Města Andělů, tak s pochybnostmi a temnotou v nitru jich samotných. Není to sice tak drasticky intenzivní jízda jako s Buffy, The Vampire Slayer. Noirovější styl vyprávění nesedne zrovna každému. Pokud ale ve mě první krůčky padlého upíra na cestě k apokalypse epických rozměrů vzbuzovaly rozpaky, tak vše pominulo v předvečer oné deštivé noci, která může směle konkurovat i masakru v samotném Peklu pod Sunnydaleskou střední. První řada: 60% Druhá řada: 60% Třetí řada: 80% Čtvrtá řada: 70% Pátá řada: 90% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Boreanaz má charisma na rozdávání, Charisma Carpenter ho má dokonce ve svém jménu, ale teprve až další projekt Josse Whedona si mne dokázal plně získat. Angel rozhodně není špatný seriál, právě naopak, ale je potřeba ho sledovat opravdu pravidelně, aby si divák vychutnal propracované vztahy mezi postavami i atmosféru. Jelikož si ale Angel zatím mou pozornost nedokázal udržet na delší dobu, než několik epizod, nemohu hodnotit výše, než 3*. Snad někdy v budoucnu. ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

První 4 sezóny jsou za 3*, pátá by byla za 6*, takže to nechám na čtyřech. Angel mě prostě první čtyři sezóny nebavil ani zdaleka tolik jako Buffy, ikdyž zase nemohu říct, že bych se nudil. Ale v pátý se vrátila jistá dokonalá postava a s ní i neuvěřitelně zábavnej humor, jež mi v Angelovi chyběl. Ale nejen ten, i celkový zápletky a finále..prostě super. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (115)

  • Postava Angela (David Boreanaz) by neměla stárnou, jeho představiteli se však stárnutí zakázat nedalo, a jeho dospívání a zmužnění je v seriálu patrné. (Cucina_Rc)
  • Když jsou v 10. epizodě 1. série "Dary na rozloučenou" Wesley (Alexis Denisof) a Angel (David Boreanaz) v korejské čtvrti za démonem si promluvit, mluví údajně korejsky. Jenže Angel ve skutečnosti mluví jen nesmyslnou hatmatilkou a přítomná stará žena zase mluví sice korejsky, ale s nekorejským přízvukem. (GreatestFan)
  • Navzdory některým fámám, Doyle (Glenn Quinn) byl ve skutečnosti plánován jako pouze krátkodobá postava. (GreatestFan)

Reklama

Reklama