Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší Star Trek seriál, to je bez debat a nechápu, proč má tak nízké hodnocení. První série je sice trochu slabší, taková seznamovací, ale od druhé série kvalita epizod strmě stoupla. Od druhé série se slabší díl najde jen občas. Jsou tu skvěle propraované rasy (Cardassie, Bajor, Ferengové) i postavy a jejich psychologie. Je tu válka s Dominionem, Quark, Odo a Worf. Je tu spousta brilantních zápletek a i jen samotné prostředí vesmírné stanice má své působivé kouzlo. Jako v každém ST seriálu se samozřejmě zadařilo i se soundtrackem a skvělým hereckým obsazením. Efekty jsou na vysoké úrovni a jeden velký epický příběh, který přinesl spoustu zvratů a změn. A ještě přinese. Momentálně jsem na začátku čtvrté série a musím říct, že seriál na kvalitě nic neztratil. Dabing AXN se stejně jako ten z Prmy od druhé řady poměrně vydařil. A samozřejmě mě těší, že je v češtině už i poslední řada! Tenhle seriál doporučuji nejen ST fandům. Základ scifi a ultra velkej seriálovej nářez!!! Star Trek DS9 je nejlepší seriál, ale nejlepší postavy náleží TNG. Za mě rozhodně 100%. Bez debat. A vy, co jste neviděli všechno - nakoukejte to. Nebudete zklamaní. Nekonečná fantazie v nekonečných kombinacích :D. Teď ještě, aby se to dostalo k co nejvíc lidem a proto - první řada není vůbec špatná, je tam opravdu hodně zajímavých dílů, občas i nejepších, zabíjí jí jen a pouze dabing. Druhá a třetí už jsou absolutně bez chybičky a dabing je bezvadný. Od čtvrté řady už je to dokonalé!!! Velká filozofická jízda podtržená politikou a těmi nejlepšími bitevními scénámi, které ve Star Treku (a nejen tam) kdy byly. Jak říkám, nejlepší a vypichuji hlavně druhou a třetí sérii, ty si pozornost určitě zaslouží. Ta provázanost, ty charaktery, to, jak se vyvíjí nejen příběh, ale hlavně charaktery postav a hlavně Avery Brooks a pak také hlavně vedlejší postavy stojí za pozornost. Oblíbené díly? 176. Počet dílů? 176. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Brát v potaz samotnou kvalitu jednotlivých sérií, určitě by u mě DS9 nedosáhl maximálního hodnocení, jenže v porovnání s ostatními seriály ze Star Trekovského prostředí je tak jiný, že si podle mě takové hodnocení (s pár výhradami) zaslouží. Zprvu se drží ještě osvědčených metod. "Dokonalá" Federace bez jediného kazu, čestní a neohrožení hrdinové (...), jenže postupem času se v tom všem ty "kazy" objevují, což rozhodně zpříjemňuje celý ten sedm let postupně vykreslený příběh. Dále je tu plno výborných vedlejších postav (Garak, Dukat, Damar, Weyune, Brunt, Martok,...), které se vracejí (vyvíjejí) a všechna tahle práce s nimi se nádherně vyplatí v závěrečných epizodách. A Cardassiané asi nejlepší rasa co ST univerzum stvořilo. Nejlepší epizody: 1x19 - Duet 2x19 - Blood Oath 2x22 - The Wire 3x07 - Civil Defense 3x20 - Improbable Cause/3x21 - The Die Is Cast 4x07 - Starship Down 4x14 - Return to Grace 5x06 - Trials And Tribble-ations 5x14 - In Purgatory's Shadow/5x15 - By Inferno's Light 5x26 - Call to Arms 6x19 - In the Pale Moonlight 7x06 - Treachery, Faith and the Great River 7x16 - Inter Arma Enim Silent Leges 7x20 - The Changing Face of Evil pořadí seriálů: 01 - TOS, 02 - DS9, 03 - TAS, 04 - VOY, 05 - ENT, 06 - TNG ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to jednoducho medzi moje naj seriály a tým je povedané všetko... Je pravda, že toto od pôvodnej myšlienky bádania vo vesmíre ustúpilo a dokonca to obrátilo totálne naruby, pretože sa to sústredilo na jeden pevný bod vo vesmíre, ale po toľkých častiach sa jednoducho človek s tými postavami zžije. Potešili aj úlohy z pôvodnej Picardovej zostavy viď. Colm Meaney a Michael Dorn. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Sci-fi-fantastika byla a zůstává žánrem, který balancuje mezi literární i filmovou machou, krásnou literaturou, hraným filmem, řemeslem i uměním. STAR v sobě tento rozpor ztělesňuje až čítankově. Řemeslo, které mu lze vytýkat, je současně i jeho předností, kterou vyniká nad průměr této formy tvorby. Představa Galaxie, do níž je promítnuta rozmanitost aší současné civlizace, není neplodná, i když ne zcela přesvědčivá. Přesto kvalita epizod, hloubka konfliktů i jejich etický náboj tlačí celkovou kvalitu a úroveň STAR nahoru. To, že nejen tato řada, ale celkový záměr vytvořily pozoruhodný, desetiletí a generace trvající sociokulturní fenomén, mluví za vše. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem této série je zasazení na okraj známého vesmíru, respektive na začátek neznámého (nebo alespoň červí díry, která do něj ústí). To skýtá velké množství možností pro scénáristy a ti je celkem slušně využívají. Nové zajímavé postavy či celé rasy, rozmanitá posádka a jistě, že kvalitní triky. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Na začátku epizody spolu Dr. Bashir a Chief O'Brien hrají šipky. Dr. Bashir pochvalně zmíní, že Chief hodil tripl 20, avšak když je záběr na to, jak Chief vytahuje šipky z terče, tak je vidět, že nehodil žádný tripl (natož 20), nýbrž 14, 16 a 6. (KM Phoenix)
  • V době natáčení pilotu nebyla ještě zcela hotová maska ferengijského barmana Quarka (Armin Shimerman). Jeho představitel proto nosil umělý nos určený pro jeho seriálového bratra Roma (Max Grodénchik). (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama